Dela på Facebook gratis värdering

Äppellunden på Vik - byggklara tomter!

Vik, Äppellunden på Vik

Tomtarea
1 000 m²
Pris
2 150 000 kr

Fas 2 av projektet Äppellunden på Vik! Här finns nu möjligheten att verkliga din dröm om Österlen. Äppellunden är inbäddad i grönska och hela området stäcker sig över en böljande sluttning. Utsikten är bedårande. Över havet, Stenshuvud, Viks fiskeläge och böljande ängs- och skogsmarker.

Området har planlagts i samklang med naturens förutsättningar. Bevarade stengärden och stråk av natur- och parkmark skapar luft. Några äldre äppelträd påminner om svunna tider. Vägen slingrar sig mjukt upp för backen och följer landskapets former. Området är detaljplanerat och tomterna är därmed byggklara.

I ditt framtida hem kan du njuta av denna lugna oas i naturen, samtidigt som havet, fiskeläget och två golfbanor finns inom gångavstånd. Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. De två golfbanorna vid namn Lilla Vik och Djupadal håller hög klass och har varsin restaurang. Skåneleden passerar längs kusten och områdets härliga cykelbanor tar dig till Baskemölla och Simrishamn. I norr når vi Stenshuvuds nationalpark, Kivik och Vitemölla.

Tomtareal: ca 728 – 1 247 kvm.
Priser 2 150 000 - 2 750 000 kr.

Se bilagd tomtförteckning för detaljerade gränser, tomtstorlekar, priskategorier och tillgängliga tomter.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Kort fakta

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Adress
Äppellunden på Vik
Område
Vik
Kommun
Simrishamn
Tomtarea
1 000 m²
Pris
2 150 000 kr

Tomten

Tomtareal: ca 728 – 1 247 kvm.
Priser 2 150 000 - 2 750 000 kr.

Se bilagd tomtförteckning för detaljerade gränser, tomtstorlekar, priskategorier och tillgängliga tomter.

Övrigt

KÖPPROCESSEN:
Som köpare ingår du ett avtal med säljaren om att köpa. Det är först till kvarn som gäller, dvs. fasta priser.

BYGGLOV:
Bygglov söker du själv. Det finns en detaljplan (se bilagd handling) som styr byggnationen i området.

VÄGAR:
Vägarna i området är anlagda, men det översta lagret av asfalt kommer läggas först om några år när området bebyggts lite mer.

ANSLUTNINGSAVGIFTER:
Inga anslutningsavgifter ingår, utan erläggs av dig som köpare. Kanalisering är framgrävd i samband med att vägarna anlades. Säljarna ger inga garantier kring exakta anslutningskostnader, men en indikation är ca 145 tkr för VA, ca 30-35 tkr för el och ca 20-25 tkr för fiber.

TOMTGRÄNSER:
Avstyckningen av de olika fastigheterna har vunnit laga kraft, se bilagd avstyckningskarta. Det finns gränspinnar utsatta (i trä än så länge). Varje pinne har ett nummer som korrelerar med numren i bilagd tomtförteckning. Därefter kommer respektive fastighet få en exakt adress och taxeringsvärde åsatt.

MARKANALYS:
Då området historiskt delvis använts som äppelodling så krävs att analys av marken genomförs. En större markanalys har genomförts med 40 markprover i området. Generellt visades låga värden och Miljöförbundet konstaterar i sitt bemötande att ”Slutsatsen är att de detekterade halterna summa DDT inte utgör någon risk för hälsa vid bostadsbebyggelse och inte heller utgör någon risk för spridning av DDT till omgivningen.”.

GRÖN markering: Ingen åtgärd krävs.
GUL markering: Låga värden. Ingen åtgärd krävs. Mulljorden får dock flyttas inom den egna fastigheten.
ORANGE markering: Förhöjda värden. Mulljorden (10-15 cm av översta lagret jord) måste köras till deponi.