BOKA EN GRATIS VÄRDERING

Vad är din bostad värd? Att få en uppfattning om vad ditt boende har för värde kan vara bra på många vis. Om du är nyfiken, funderar på att köpa ett andra boende eller går i säljtankar.

Du erhåller två termosmuggar från Design Letters (värde 758 kr). Därtill en presentburk från Fogarolli med kaffe som är både ekologiskt och Fairtrade (värde 189 kr). Totalt värde om 947 kr.

Jag vill ha en kostnadsfri värdering
– kontakta mig!

Hur går en kostnadsfri värdering till?

Vår tjänst Gratis Värdering är precis som det låter helt kostnadsfri och utförs av en registrerad fastighetsmäklare med just ditt geografiska område som specialitet. Vare sig du äger ett trevligt hus, charmig skånelänga, totalrenoverad lägenhet, underbar gård, havsnära fritidshus eller en obebyggd tomt, så går det till så här:

  • Fyll i dina uppgifter och klicka på knappen ”Skicka”
  • Vi ringer upp och bokar ett möte
  • En fastighetsmäklare besöker din bostad
  • Du får en muntlig värdering

Psst! Funderar du på att sälja ditt bed & breakfast eller någon annan spännande fastighet med karaktär? Vi förmedlar en mängd kommersiella fastigheter varje år. Att förverkliga drömmen om Österlen är vår vardag, när vi säljer ett härligt bed & breakfast eller en äkta skånelänga. Vi har även köparna till kommersiella fastigheter i traditionell mening, dvs. hyreshus.

Vad påverkar din bostads värde?

Det finns en mängd faktorer som påverkar värdet på en fastighet eller bostadsrätt. Vissa av dessa faktorer styr vi inte över (t.ex. omvärlden, konjunktur och ränteläge), medan andra går att påverka (t.ex. standarden på ditt hem eller hur lättskött trädgården är). I mötet med fastighetsmäklaren är det kanske intressant att diskutera vad ni skulle kunna göra för att öka värdet på er bostad. Eller förstå om det är värt att göra en speciell investering; lönar det sig t.ex. att totalrenovera badrummet eller bygga pool?

När vi som fastighetsmäklare värderar din bostad, så utgår vi från en mängd faktorer, varav några är:

  • Omvärldsfaktorer och fastighetsmarknaden. Den lokala fastighetsmarknaden styrs i stor utsträckning av den allmänna konjunkturen. Vi håller oss ständigt uppdaterade kring ränteläget, inflation och annat som styr fastighetsmarknaden.
  • Området. Olika geografiska områden har olika stor popularitet. Detta påverkar efterfrågan på fastigheterna och därmed även priset för området. Dagligen får vi statistik kring utbudet av bostäder, vad som nyligen sålts i ditt område, samt områdets prisutveckling.
  • Bostadens läge. Bostadens placering och utsikt är en viktig faktor vid en bostadsvärdering. Här finns givetvis en mängd faktorer som spelar in. Några exempel är: solläget i trädgården, hur fri utsikten är, närhet till hav eller service etc.
  • Själva bostaden. Givetvis påverkar själva bostaden i hög utsträckning mäklarens värdering. Här tittar vi på en rad faktorer, som t.ex. det funktionella skicket, dvs. vilka renoveringar är gjorda och är de fackmannamässigt utförda. En annan viktig faktor är hur estetiskt tilltalande bostaden är, både exteriört och interiört. Några andra exempel är bostadens storlek och rumsdisposition, vilken typ av värmesystem bostaden har, driftskostnaderna etc.
  • Målgruppen. Vem skulle potentiellt köpa din villa, bostadsrätt, gård, fritidshus eller tomt? Denna fråga kan vara väldigt avgörande. Finns en naturlig köpare? Hur stor är målgruppen? Passar ditt hus både en äldre och yngre köpare? Skulle ditt boende kunna användas som både permanent- och fritidshusbostad?

Hur väljer jag fastighetsmäklare?

Givetvis har även valet av mäklare en avgörande betydelse för värdet. Tar du in flera värderingar kommer du märka att de kan skilja sig åt. Med över 60 års erfarenhet har vi störst erfarenhet av alla fastighetsmäklare i regionen. Vi har kontor i Simrishamn, Skillinge och Ystad. Österlen och dess omgivning är vår hemmamarknad och vi har under åren sålt de flesta hus och gårdar i området. Du kan med andra ord känna dig trygg att du får en ärlig och korrekt värdering. Läs mer om oss