Dela på Facebook gratis värdering

Nyproducerad skånelänga på Äppellunden i Vik!

Vik, Rubinolagatan 36-40

Boarea
125 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
889 m²
Pris
6 850 000 kr

Nyproducerad och energieffektiv skånelänga i Äppellunden på Vik!

Äppellunden är inbäddad i grönska och hela området stäcker sig över en böljande sluttning. Utsikten är bedårande. Över havet, Stenshuvud, Viks fiskeläge och böljande ängs- och skogsmarker.

Här finns nu möjligheten att verkliga din dröm om Österlen. I en nyproducerad energieffektiv skånelänga! I samarbete med Nordiska Villor uppförs ett nyckelfärdigt hus med smart planlösning och låga driftskostnader. Exteriört finner vi allt det klassiskt som kännetecknar en skånelänga; till exempel bornholmsgavlar, gesimser vid takfoten, spröjsade fönster och vitputsade väggar. Interiören är perfekt planerad med allt du behöver på ett plan och samtidigt två ytterligare sovrum och ett gästtoalett på övre plan. Över allrummet är det öppet upp i nock, vilket ger både ljus och rymd.

Huset står på en betongplatta med vattenburen golvvärme och uppförs i lättbetong. Givetvis 3-glasfönster. Hög standard med bland annat kök från Ballingslöv, golv från Kährs, och vitvaror från Bosch/Siemens. Tillval efter tycke!

I priset ingår förutom tomten, även samtliga ritningar/dokumentation för att få bygglov/startbesked, bygglov, markarbete för byggnation, nyckelfärdigt hus och utfärdande av slutbevis. Anslutningskostnader för el, fiber och vatten/avlopp ingår. I köpet ingår ej anläggning av trädgård eller gästhus.

Som köpare väljer du vilken av tomterna Rubinolagatan 36-40 som du vill köpa. Det finns ytterligare tomter på området och skulle någon av dessa vara av intresse, så vänligen kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Området har planlagts i samklang med naturens förutsättningar. Bevarade stengärden och stråk av natur- och parkmark skapar luft. Några äldre äppelträd påminner om svunna tider. Vägen slingrar sig mjukt upp för backen och följer landskapets former. Området är detaljplanerat och tomterna är därmed byggklara.

I ditt framtida hem kan du njuta av denna lugna oas i naturen, samtidigt som havet, fiskeläget och två golfbanor finns inom gångavstånd. Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. De två golfbanorna vid namn Lilla Vik och Djupadal håller hög klass och har varsin restaurang. Skåneleden passerar längs kusten och områdets härliga cykelbanor tar dig till Baskemölla och Simrishamn. I norr når vi Stenshuvuds nationalpark, Kivik och Vitemölla.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Markplan

Entrén är välkomnande och leder direkt in till en öppen planlösning med kök samt vardagsrum. Mitt i huset finns en mysig kamin (tillval) som värmer under kyliga vinterkvällar. I vardagsrummet har ni en otrolig rymd då takhöjden går ända upp till nock. Ljusinsläppen från de öppningsbara glasdörrarna gör att rummet känns otroligt stort. Vidare finner vi ett master bedroom med egen klädkammare och ett stort rymligt badrum i anslutning.

Övre plan

På övre plan finns två mindre sovrum som med fördel kan bli barnens rum samt ett allrum ett extra badrum. Utsikten från övre plan är fantastisk!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Viks Fiskeläge 1:52, 1:53, 1:54
Adress
Rubinolagatan 36-40
Postadress
27295 Simrishamn
Område
Vik
Kommun
Simrishamn
Boarea
125 m²
Areakälla
Enligt Nordiska Villor
Antal rum
5 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
889 m²
Pris
6 850 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongtegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme från luftåtervinningspanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk frånluft

Tomten

Rubinolagatan 36 / Viks Fiskeläge 1:52 / 728 kvm.
Rubinolagatan 38 / Viks Fiskeläge 1:53 / 743 kvm.
Rubinolagatan 40 / Viks Fiskeläge 1:54 / 889 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 228 000 kr
Taxeringsår
2023
Byggnadsvärde
2 722 000 kr
Markvärde
506 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2013-09-12)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Viks Fiskeläge GA:4, Samfällighet: Simrishamn Viks Fiskeläge S:14

Övrigt

Gällande processen: Så snart du som köparen bestämt dig för att förvärva fastigheten så ingås avtal med husleverantör och köpekontrakt undertecknas med fastighetsägaren. Husleverantören söker ditt bygglov. Handpenning erläggs för fastigheten (dvs. den obebyggda tomten) men köpekontraktet gällande den då obebyggda fastigheten blir inte bindande förrän du som köpare fått ditt bygglov godkänt. Så snart bygglovet är godkänt, så är dock köpet av fastigheten bindande och slutbetalning för själva fastigheten sker inom 6 veckor därefter.

Det angivna taxeringsvärdet är en beräkning, som är framtagen genom att formulär fyllts in på Skatteverkets sida för att beräkna taxeringsvärde. Se bilagd handling. Köparen är informerad om att detta är en beräkning och varken fastighetsmäklare, säljare eller husleverantör ger några som helst garantier på vad det exakta taxeringsvärdet kommer åsattas till då detta åsätts.

Skånelängans exakta placeringen är något som du som köpare bestämmer tillsammans med husleverantören. Notera också att de exteriöra och interiöra bilderna är tagna i ett visningshus med adress (Nyhemsgatan 26, Skillinge). Vissa materialval och kamin är tillval. Gästhuset som syns på en av bilderna ingår ej. Noteras bör också att beroende på husets exakta placering så kan kostnader tillkomma för extra markarbete och extra grävning för serviceledningar för va, el, fiber.

Då området historiskt delvis använts som äppelodling så krävs att analys av marken genomförs. En större markanalys har genomförts med 40 markprover i området. Generellt visades låga värden och Miljöförbundet konstaterar i sitt bemötande att ”Slutsatsen är att de detekterade halterna summa DDT inte utgör någon risk för hälsa vid bostadsbebyggelse och inte heller utgör någon risk för spridning av DDT till omgivningen.”. De tre tomterna har fått GUL markering: Låga värden. Ingen åtgärd krävs. Mulljorden får dock flyttas inom den egna fastigheten.