Dela på Facebook gratis värdering

Modern och unik karaktär

Åhuskärr, Åhuskärrvägen 30

Boarea
192 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
2 005 m²
Pris
3 900 000 kr

Strax söder om Åhus ligger den lilla byn Åhuskärr, drygt en kilometer från den vackra och långa sandstranden som löper längs Hanöbukten. Bakom de höga bokhäckarna finner vi detta unika och snygga hem med öppen planlösning och högt i tak, präglat av generösa ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna, som gör så att gränsen mellan ute och inne nästan försvinner. Detta trähus är modernt och spännande i en sober grå nyans.
Huset är byggt 2005 med sunda och hållbara material och står på plintar. I direkt anslutning till huset finns två takförsedda stora terrasser. På tomten finns även en ateljé/gästhus/butik samt ett växthus som ägarna byggt själva. Det finns också flertalet pergolor och uteplatser i såväl sol som skugga, samt en bod till trädgårds- och snickarredskap.
Den drygt 2 000 kvm stora tomten erbjuder en trädgård full av isop, nepeta och lavendel. Vinrankor, silverpäronträd och humle sveper in terrass och växthus i moln av grönska. Portaler med frodigt växande klematis och murgröna, slingrande grusgångar, den höga skyddande bokhäcken och det lilla hönshuset bidrar alla med rumslighet i trädgården.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Lina Lundberg
Lina Lundberg
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Följ den stensatta gången till grinden vidare till den stora altanen under tak och via den glasade ytterdörren till husets huvudentré. Stig in i hallen där ljuset från kökets fönsterrad mot söder verkligen hälsar dig välkommen hem. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger ett praktiskt och tåligt skiffergolv som skyddar mot blöta och leriga skor. Bostaden öppnar upp i ett ljust generöst sällskapsrum med matplats och kök i öppen planlösning. Allt i härlig närkontakt med uteplats och trädgård genom stora, delvis öppningsbara, glaspartier i skönt söderläge. Genomgående för bostaden är vitsåpade trägolv samt brädade vitmålade innerväggar och innertak.

Det stora köket och allrummet vid entrén skapar en enhet och här finns många möbleringsalternativ. Med den inbjudande planlösningen blir gemenskapen härlig och alla kan umgås oavsett om du står i köket vid spisen, sitter i soffan eller vid matbordet. Från vardagsrummet stegar du ut på uteplatsen där sköna kvällar kan avnjutas. Den härliga framsidan bjuder in till härliga sommarfester på det fina trädäcket som delvis är överbyggt.

Trevligt och välplanerat kök med fina arbetsytor. Kök är från lkea med vitmålade skåpsluckor i ek. Ovanför vasken sitter ett liggande fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt, diskmaskin samt två stycken kombinerade kyl & frys. Köket är stort och öppet, med generösa arbetsytor till både kocken själv och alla inbjudna. Här kan man vara två i morgonbestyren utan att trängas.

På entréplan finns två sovrum i olika storlekar där det större idag används som gym. Här har man lagt mjuka plattor på golvet för att skydda trägolvet men även för att ha ett bra underlag under träningspassen. Båda rummen har fönster åt söder. Mot öster finns ett vardagsrum med stora fönsterpartier samt utgång till eget trädäck i söder. På väggen mot öster sitter ljudabsorberande plattor som gör rummet tyst och vilsamt. För den som önskar kan även detta rum fungera som ett större sovrum.

I anslutning till sovrumsdelen finns ett rymligt badrum med flera fönster åt öster, klinker i grått som matchas med vitt kakel vid dusch och toalett samt vita väggar. Badkar med glasvägg, toalett, tvättställskommod och spegelskåp med belysning. I badrummet finns även tvättmaskin, en porslinsho och förvaringsskåp.

Groventrén ligger praktiskt mot parkeringsplatserna. Det finns en separat dörr in till groventrén om man snabbare vill komma åt sina saker. Med praktiska förvaringslösningar utmed väggarna får man plats med massor av saker. Här finns även en gästtoalett med snygg marockansk klinker, handgjord vask och blandare av tenn och väggar av vitmålad träpanel samt ett fönster i västerläge.

Övre plan

Övre plan befinner sig rakt ovanför badrummet och groventrén. Från allrummet leder trappan i vinkel upp till två separata sovrum. Här har man en slående utsikt över omgivningarna. Direkt till höger finns det stora sovrummet som vetter åt öster. Här finns det ett gavelfönster åt öster samt två fönster åt söder.

Det mindre sovrummet har ett fönster åt söder och ett i gaveln åt väster. Båda rummen har utrymme för olika typer av möblering.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Åhus 21:261
Adress
Åhuskärrvägen 30
Postadress
29692 Yngsjö
Område
Åhuskärr
Kommun
Kristianstad
Boarea
192 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
2 005 m²
Pris
3 900 000 kr Utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2005
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Plåt
Grund
Plintar
Uppvärmning
Jordvärme och luft/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Enskilt vatten från grannfastighetens brunn (avtal finns). Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2018-2023 - Anläggning av trädgård.
2020 - Altan vid ateljé/butik.
2021 - Växthus och hönshus.
2022 - Altan och pergola. Målning av köksluckor, slipat och vitsåpabehandlade golv i kök, allrum och minsta sovrummet. Ny LCD-skärm till jordvärmepumpen (IVT).
2023 - Laddstolpe till elbil.
Övriga byggnader
På tomten finns en vinterbonad ateljé/gästhus/butik om 19 kvm, el och vatten finns. Växthus som ägarna byggt själva av begagnade byggnadsmaterial. Trädgårdsbod för förvaring av trädgårdsredskap. Hönshus med inhägnad rastgård.

Tomten

Trädgården - Ur säljarens perspektiv
Genom grinden av kastanj leds man in till snirkliga grusade gångar som binder ihop trädgårdens olika rum av gräsmattor, olika sorters träd, lummiga häckar, grönskande portaler, ett tiotal uteplatser och rabatter med romantikens blommor - rosor, pioner, bolltistel, violruta, höstanemon, prästkrage och de allra sötaste små nävor.
Köksträdgården med sina odlingslådor av gammalt tegel ligger skyddad bakom ett av trädgårdens alla staket och här finns även fruktträden, äpple, päron, plommon och körsbär.
Längst bort i trädgården finns en damm med en liten brygga och uteplats av trädäck. Om man inte cyklar ner till havet så kan man de varmaste dagarna även svalka sig i denna. De inte fullt lika varma dagarna avnjuts gärna måltiderna i växthuset som med sin värmande plats förlänger trädgårdssäsongen.

Mer finns att se i Sköna hem Skapa stilen (sommar 2023), Lantliv - 5 vackra vårhem och trädgårdar (nr 5 2023), Allt om trädgård (nr 9 juni 2023) , där både hem och trädgård porträtteras.

Uteplats

I direkt anslutning till huset finns två takförsedda stora terrasser.
Det finns också flertalet pergolor och uteplatser i såväl sol som skugga.

Bilplats

Parkeringsplats för 4 bilar i anslutning till bostaden.

TV- och internetanslutning

Bredband: Trådlöst. Fiberanslutning finns i tomtgränsen.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Vatten/avlopp
6 850 kr
Renhållning
2 784 kr
Försäkring
6 050 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
30 684 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel samt laddstolpe till elbil. Vattenavtal fast årskostnad 5 000 kr.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-10-12)
Prestanda
43 kWh/m2/år
Energiklass
C

El

Elbolag
Olseröds El
Elleverantör
Olseröds El
Elförbrukning
8 854 kWh/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 078 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2005
Byggnadsvärde
1 778 000 kr
Markvärde
300 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 2 936 000 kr.

Vägbeskrivning

Åhuskärrvägen 30