gratis värdering

Anrika Villa Hedehus på avskilt läge och nära till kritvit sandstrand

Sandhammaren, Markaskälsvägen 39-9

Boarea
192 m²
Antal rum
9 rum
Tomtarea
46 117 m²
Slutpris
7 750 000 kr

Välkommen till det unika konstnärshemmet, på avskilt läge med gångavstånd till Mälarhusens kritvita sandstränder! Detta paradis har varit i samma familjs ägo sedan det uppfördes 1917. Konstnären Fritz Kärfve hade sedan många år hyrt en ålabod i området och förälskat sig i ljuset, klitterna och den finkorniga sanden som ändrade färg och utseende beroende på väderlek och årstid. Han köpte ett backaskifte och gav arkitekten Rosell & Lindqvist i Malmö i uppdrag att rita ett hus i engelsk ”cottage” stil med tillhörande stall. Det generöst tilltagna och spännande fönstret i vardagsrummet gav ljus till konstnärens ateljé. Huset fick namnet Villa Hedehus och det är lätt att förstå om man tittar på foton från den tiden då det inte fanns några träd på heden. Trädgården har idag uppväxta träd som skapar en lugn och harmonisk lummighet som skyddar mot vind och insyn.

Den ståtliga villan är full av känsla och historia, med väl tilltagna sällskapsrum, genuina eldstäder, spröjsade fönster, lertegel på taket och putsade väggar. På 50-talet byggdes stallet om till ett vackert sommarhus i provencalsk stil och 2004 genomgick detta hus en om- och tillbyggnad och fick då modernt kök, bad och gott om sängplatser Villan genomgick en större renovering så sent som 2015 och fick då bland annat nytt kök, nytt badrum, installation av fiber, nya ekgolv och ytskikt i allmänhet. I sydväst-läge finns ett trädäck med runda former. På tomten finns även en sidobyggnad som förutom en carport rymmer ett härligt isolerat och uppvärmt rum. Rummet har en fin designkänsla med ytskikt i rå plywood och skulle fungera som såväl förråd som gästhus eller kontor. I anslutning till sommarhuset finns även en snickarbod.

Den omedelbara utemiljön är underbar och omgiven av naturen. Inramad av uppvuxna träd och häckar. Där utanför sträcker sig Sandhammarens Naturreservat ner mot de kritvita sandstränderna. Av denna underbara miljö, äger du över 45 000 kvm! Då det inte finns någon allmänna parkeringar vid stranden, så upplevs stranden avskild och exklusiv även under högsommaren. Ett genuint boende för dig som söker en unik atmosfär!

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/