VI HAR HITTAT HEM SEDAN 1956

Olof & Josefa Ekström blev 1931 ägare till Köpmangården på Skillinge. Detta efter att Olof bytt till sig fastigheten vid en pissoar i Helsingborg. Det finns många sätt att hitta hem…

1956

Stig Ekström startade sin affärsförmedling i Köpmangården på Skillinge. I samma byggnad växte Stig upp och i samma byggnad ligger fortfarande ett av företagets kontor. Förutom fastighetsmäkleri, erbjöds hjälp med bouppteckningar, arvsskiften, testamenten och inkassoärenden.

1967

Sonen Tor Ekström börjar, endast 18 år gammal, på firman. Tre år senare övertog Tor verksamheten, men eftersom dåtidens regelverk krävde att man skulle ha fyllt 25 år, så fick Tor vänta några år på att bli auktoriserad fastighetsmäklare. Efter 49 år i branschen är Tor regionens mest erfarne fastighetsmäklare och fortfarande fullt aktiv.

1983

Första utgåvan av Villaguiden utkommer och når tre gånger om året under 32 år, utan avbrott, våra kunder. Den lever nu kvar i vårt bostadsmagasin r.o.k.

1985

Dörrarna till kontoret i Simrishamn slår upp. Under sex år drivs firman tillsammans med fastighetsmäklare Mats Uppvik, bl.a. med en liten filial i Stockholm.

2010

Grundarens sonson Marcus Ekström med fru Anne återvänder till Österlen. Under 16 åren från hembygden har Marcus tagit en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg och gjort karriär på Accenture, med Stockholm som bas och med världen som arbetsplats.

2012

Kontoret i Ystad öppnas och företaget får en ny grafisk profil, inkl. en ny logotype. Simrishamnskontoret förstärks med fastighetsmäklarna Lina Lundberg och Anna Scholander Ingelgren.

2024

firar vi 68 år som Österlens ledande mäklare. Vi har under senare år stärkt vårt mäklarteam ytterligare med Jan Jönsson, Emma Nilsson och Mathias Blomberg i Ystad. Dessutom får vi en delägare i den lokala banken Sparbanken Syd. Vårt upptagningsområde, liksom antalet mäklare, kontor och lyckade fastighetsaffärer ökar varje år – och vi är inte nöjda än. Vi backar bara när vi tar sats!