Tranes Handelskompagni

Vi väljer produkter utan tillsatser, tillverkade i Sverige och helst hantverksmässigt.

Det är en ren fröjd att stiga in genom dörrarna till Tranes Handelskompagni. Doften av linolja för oss tillbaka i tiden, till tradition och hantverk. Det är något genuint och äkta som landar och det känns hemtrevligt. Innanför dörrarna finns två vägar att gå, en till byggnadsvårdsavdelningen och en väg till inredning.

BKL är fylld med vackra och inspirerande detaljer och produkter, allt från hudvård till eluttag i retrostil. Ägarna Fredrik och Maria har noggrant valt ut produkter till de båda avdelningarna och allt håller en medveten och estetiskt tilltalande ton. Materialen är hållbara och sunda.
– Vi väljer produkter utan tillsatser, tillverkade i Sverige och helst hantverksmässigt. Vår värld börjar på Österlen och i Skåne, där vi hittar många av våra leverantörer.
– Vi är stolta över vårt sortiment, berättar gärna om leverantörerna och var sakerna tillverkas.

Paret berättar om att de vill att det ska finnas något för alla i butiken, att det känns viktigt att det faktiskt är så. Tranes handelskompagni har öppet året om. Kunderna består av allt i från turistande pensionärspar till barnfamiljer från bygden.

Tranes Handelskompagni är en del av Byggnadsvårdscentrum Skåne, som är ett kunskapscentrum med fokus på traditionella hantverk, material och metoder. Här huserar även företagen Järnet i Elden, Österlens Kultursnickeri, Bovete på Österlen och Brocks Byggnadsvård. På vinden har Regionmuseet Kristianstad en utställning om skånsk byggnadskultur.

Maria och Fredrik öppnade Tranes 2011 och utvecklar ständigt verksamheten. En aktiv webb-butik är ett sätt att ”jämna ut dalarna” under året, som så många andra landsbygdsbutiker gör. Dessutom kommer ladan bredvid butiken från och med i sommar fungera som ett utrymme för workshops och lärtillfällen. I ladan planeras även ett showroom för kök och badrum. Gislöv på Österlen levererar kvalitet och hållbarhet, genom sunda val baserade på kunskap.

Följ @traneshandelscompagni på Instagram. Det gör vi.



TEXT: Johan Bentzel | FOTO: Rebecca Wallin Photography

Föregående artikel: Andersson vill bli en Svensson
Nästa artikel: 600 m² skola blev retrohem