Dela på Facebook gratis värdering

Genuin kaptensvilla med solvänd trädgård!

Brantevik, Gislövsvägen 4

Boarea
230 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
661 m²
Pris
9 750 000 kr

Välkommen till Brantevik på Österlen och detta ståtliga kaptenshus! I slutet av 1800-talet var Brantevik landets största hemmahamn med över 100 registrerade fartyg. Fiskeläget präglas än idag av denna tid med sina två hamnar och mängder av kaptensvillor. Huset uppfördes av sjökaptenen Nils Nilsson som var befälhavare och redare för skonerten Rudolf. Huset lär vara ett korsvirkeshus, som sedan kläddes med träpanel, vilket var ett tecken på välstånd. Makarna Nilssons dotter gifte sig med sjökapten Olofsson och bosatte sig i huset efter föräldrarnas bortgång. Deras två döttrar bodde kvar i huset till 1972. Huset befann sig således i samma familjs ägo i nästan hundra år!

Den 140 år gamla byggnaden har fått behålla mycket av sitt ursprung, såväl exteriört som interiört. Samtidigt har både hus och trädgård genomgått en enastående förvandling och fungerar nu som ett modernt hem. Vi finner trappor i huggen sten och smyckade dörrar, spröjsade fönster och bevarad fasadpanel. Trädgården, som med sitt perfekta solläge är en stor tillgång för fastigheten, är både prunkande och insynsskyddad. Här finns ett äldre brygghus med potential och en pergola för sommarmiddagarna.

Interiört möts vi av en mängd bevarade detaljer, så som spegeldörrar, synliga bjälkar, en äkta bakugn och klassiska inbyggda supskåp. Takhöjden är reslig, färgvalen är ljusa och havet gör sig ständigt påmint genom de många fönstren. Rumsdispositionen är smart med sällskapsrum, sovrum, badrum och eldstäder i båda planen. Ett riktigt trivsamt hem i mycket gott skick!

Alldeles nedanför huset finns södra hamnen och gemytliga Branterögen och ett stenkast bort finns Bobergs på Hamngården och Hörnan på Brantevik. På "Grönet" kan du ta ett dopp eller promenader utmed havet. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service.

Visningar

Lör 7 Oktober kl 11:45 - 12:30
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller ring kontoret 0414-14640.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré genom en smyckad dubbel ytterdörr till hall, varifrån vi till höger når husets stora vardagsrum, dess härliga matrum och ett sovrum. Genomgående sekelskifteskänsla med tilltagen takhöjd, spegeldörrar och synliga bjälkar. Vardagsrummet har en kamin och totalt fyra fönster mot havet. Matrummet har ett av husets charmiga inbyggda supskåp. Sovrummet bjuder på havsutsikt. Från både matrum och entréhall nås andra halvan av huset, som rymmer kök, allrum/kontor, badrum och tvättstuga. I köket, som har egen utgång till trädgården och plats för matbord, finns en bevarad bakugn (inte helt fungerande, men möjligheten finns). Köket är platsbyggt och har uppdaterad maskinella utrustningen med kyl/frys och vinkyl från Smeg, ståtlig spis från Falcon, fläkt, diskmaskin och inbyggnadsmicro. I anslutning till köket ligger tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare och en vask. I allrummet finns trappa upp till övre plan och i anslutning når vi badrummet med wc, handfat, dusch och mekanisk ventilation. Golvvärme finns i kök, tvättstuga, badrum och entréhall.

Övre plan

Trappa upp till övre plan och dess allrum med öppen spis. Nuvarande ägare har i ett bygglov förstorat och lagt till takfönster samt skapat en fransk balkong där det tidigare var ett fönster. Ljuset flödar in och havet är närvarande. Trägolv och synliga bjälkar skapar en varm och charmig känsla. Husets bredd gör att ovanvåningen är rymlig, trots att den är välisolerad. I anslutning till allrummet nås ett sovrum och husets andra badrum. Badrummet rymmer wc, handfat, dusch, handdukstork och har golvvärme samt mekanisk ventilation. Från allrummet nås även en stor klädkammare med takfönster. I andra ändan av huset finner ett mycket generöst sovrum med stor lösning för klädförvaring och både takfönster och fransk balkong.

Källare

Gammaldags mindre källare finns via utvändig ingång.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Brantevik 24:2
Adress
Gislövsvägen 4
Postadress
27238 Brantevik
Område
Brantevik
Kommun
Simrishamn
Boarea
230 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
7 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
661 m²
Pris
9 750 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med mindre källare
Byggnadsår
ca 1880
Fasad
Trä
Stomme
Lertegel/korsvirke
Fönster
2-glas (kopplade bågar), 2-glas (isolerglas)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund/källare/betong
Uppvärmning
Direktv. el, 2 st luft/luft-pump, 2 st eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag (2 st PAX-fläktar i badrum)
Renovering
1980, 2016, 2022-2023.
Övriga byggnader
Brygghus om ca 15 kvm.

Tomten

Underbar trädgård i perfekt solläge. Skyddad mot vind och insyn. Äldre brygghus och härlig pergola. Både på baksidan och mot vägen finns stenläggningar i olika former.

Bilplats

En egen parkeringsplats, vilket inte alla hus i äldre delen av fiskeläget har.

Driftkostnader

Uppvärmning
26 051 kr
Vatten/avlopp
6 253 kr
Renhållning
2 256 kr
Försäkring
7 027 kr
Summa
41 587 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Avser permanent boende för två personer. Total årsförbrukning uppgick föregående 12 månader till ca 12 000 kWh, men den beräknade för nästkommande 12 månader är estimerad till 10 983 kWh. NOTERA att INGET avdrag är gjort för elstöd (2023-02-24: 19 983 kr; 2023-05-19: 4 040 Kr) för denna period.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 459 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1953
Byggnadsvärde
2 904 000 kr
Markvärde
1 555 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 11 st pantbrev om 4 675 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2002-01-28)

Övrigt

Den angivna boarean baseras på en uppskattning från säljarna och någon formell mätning har inte gjorts. Köparen uppmanas att, i det fall denne finner det avgörande för köpet, själv genomföra en uppmätning av fastighetens areor.