gratis värdering

Skånelänga i vinkel med 2,5 ha mark i fritt läge granne med ekologiskt jordbr. Uteplats med pergola.

Huaröd, Fädernevägen 211

Boarea
100 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
25 617 m²
Slutpris
2 625 000 kr

Skånelänga på naturskönt läge uppfört från 1800-talets andra hälft. Husets boarea är ca 100 kvm. Övre plan på ytterligare drygt 40 kvm är inte medräknat eftersom det är lägre i takhöjd. Där har familjens barn huserat. Stengolv, putsade väggar och synliga bjälkar är några av detaljerna. Det finns två luft/luftvärmepumpar som värmer bostaden. I anslutning till bostaden finns en uteplats med pergola med utsikt över äppelträd, päronträd, syrener och betande kor.
Huset ligger på ett högt läge på tomten med inramad tomtgräns i form av ett charmigt stengärde. Den odlade marken som omger fastigheten är idag delvis ekologisk jordbruksmark.
Huaröd är en kyrkby belägen på Linderödsåsen vackert beläget omgiven av bokskogar och kallas "Skånes sista vildmark". I närheten ligger Forsakars vattenfall, naturreservatet Fjällmossen och bäckravinen Åbergen. Närmaste tätort är Degeberga cirka 9 km (från fastigheten ca 7 km). I Huaröd finns förutom kyrkan ett friluftsbad, förskola, lanthandel, bensinstation och café. Det finns flera föreningar i Huaröd bl.a. ett byalag, kulturförening, idrottsförening, badförening och häst- och sportförening.
Till havet är det cirka 15 kilometer och till Kristianstad är det ca 30 kilometer.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Lina Lundberg
Lina Lundberg
Ansvarig mäklare
/