Dela på Facebook gratis värdering

Ståtlig skånelänga med gästhus och skyddad trädgård. Havsutsikt!

Brantevik, Östersjögatan 4

Boarea
170 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
781 m²
Pris
9 750 000 kr

Välkommen till detta ståtliga skepparhus med vidsträckt havsutsikt på Branteviks fiskeläge på Österlen! Boningshuset ackompanjeras av ett fint gästhus och en underbar och skyddad utemiljö.

Både boningshus och gästhus ritades av de erkända arkitekterna Barup & Edström och uppfördes 2008 av en välrenommerad lokal byggfirma. Byggnaderna är såväl funktionellt som estetiskt en sann dröm. Fördelarna är många i allt från en smart planlösning och exklusiva materialval, till det vattenburna värmesystemet som alldeles nyligen kompletterats med solceller. Fiber finns. Havet är ständigt närvarande och extra bländande från balkongen på övre plan.

Utemiljön är sannerligen ett litet paradis! Trädgården är en insynsskyddad oas, som ramas in av gästhuset, en rejäl mur, uppväxta häckar och träd. Här finner vi anlagda uteplatser i flera väderstreck och en mängd spännande växter, så som fikon, magnolia, valnöt, silverpäron, blåregn, lavendel och buxbom.

Alldeles nedanför huset finns en sandstrand, som nås via en gångstig. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service och ett stort utbud av restauranger. På Brantevik finns också restauranger, kaféer, vinbar och om sommaren bjuder byn på Musik under Stjärnorna.

Visningar

Lör 3 Juni
Kontakta mäklaren för tidsangivelse

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Genom en klassisk Simrishamnsdörr gör vi entré till en hall med ett sött fönster, en bänk att sitta på och garderober. Husets sociala ytor öppnar här upp sig i ett stort rum där kök, matplats och allrum återfinns i en öppen planlösning. Extra takhöjd (2,70 m) med infällda spotlights, putsade väggar, en värmande kamin, golv från Stiltje och ljusinsläpp från tre väderstreck. Genom två dubbla terrassdörrar nås den insynsskyddade trädgården. Dess stensatta uteplats skapar under sommarhalvåret ett extra rum. I detta kombinerade allrum och matrum, gör sig havet precis som i övriga huset sig ständigt påmint. Köket är från lokala Smedstorpskök. I köket finns induktionshäll, inbyggd ugn och microugn, inbyggd diskmaskin, fläkt, kombinerat kyl/frys. I detta rum finns även trappor till såväl övre plan som en av två källarutrymmen. I direkt anslutning finns även både ett badrum och ett sovrum. Sovrummet har en rejäl garderobsvägg och dubbla terrassdörrar mot innergården. På golven finner vi såpade träplank. Badrummet, nåbart från såväl sovrummet som det större sociala rummet, är uppbrutet i två utrymmen. Det första rymmer handfat och toalett och i det andra återfinns dusch, torktumlare och tvättmaskin. Inbyggda spotlights och golv från Stiltje och engelskt kakel på väggarna.

Övre plan

Trappa upp till ett magnifikt allrum, med stora frontespiser längs varje långsida. Ljuset flödar och utsikten över havet är fenomenal! Mot trädgården finns en fransk balkong medan vi kan avnjuta en generöst tilltagen balkong mot havssidan. Den liggande vita träpanelen och de såpade furugolven ger tillsammans med det rejäla ljusinsläppet en riktigt härlig känsla. Mot den norra gaveln finns ett mycket rymligt sovrum med fönster på gaveln och ett takfönster mot havet. Rejäl garderobsvägg. I söder finner vi ytterligare ett sovrum och även ett badrum av god mått. Badrummets vackra korallblåa färger har en tydlig anspelning mot havet. Såväl gavelfönster som takfönster. Badkar, handfat, toalett och infällda spotlights. Elektrisk golvvärme.

Källare

Källaren är smart uppdelad i två utrymmen, varav den norra är tillgänglig från husets insida och den södra är tillgänglig via utvändig trappa. I den norra finner vi två rum och är tänkt att använda som vinkällare och skafferi. Adsorptionsavfuktare finns. Kakel på golv och putsade väggar. Den södra källaren är tänkt mer som en grovkällare och ett perfekt utrymme för att t.ex. förvara utemöbler i. Här finner vi ett stort rum och ett mindre. I det senare finns värmepannan och avhärdningsfilter, samt en vask. Betong på golv och putsade väggar.

Gästhus

Gästdelen består av en hall, ett rymligt sovrum och ett stort badrum. Sovrummet har fönster på gaveln och dubbla terrassdörrar mot trädgården. Det helkaklade badrummet rymmer dusch, handfat och toalett. Varmförrådet har ett mindre fönster och en varmvattenberedare. Betongplatta på golvet.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Simris 16:156
Adress
Östersjögatan 4
Postadress
27238 Brantevik
Område
Brantevik
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
170/34 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
6 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
781 m²
Pris
9 750 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
2008
Fasad
Puts
Stomme
Lecasten (isoblock)
Fönster
3-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Betong till källare, trä i mellanbjälklag
Plåtarbete
Aluzink
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburen värme från bergvärme, solceller, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Sidobyggnad med yttermåtten 10 x 4,3 m, innehållande en gästdel med eget badrum och ett rymligt förråd.

Tomten

Underbar tomt som omgärdas av en rejäl mur, uppvuxna häckar i liguster och syrén. Morgonsolen fångas perfekt i en lummig pergola mot havet. Den skyddade trädgården har ett perfekt solläge för eftermiddags- och kvällssolen. Här finns en mängd spännande växter, så som fikon, valnöt, silverpäron, blåregn, lavendel, buxbom, doftschersmin, hortensia, rhodendron, robinia etc. Upphöjda odlingslådor och plats för trädgårdsland för den som vill.

Bilplats

Uppställningsplats för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 600 kr
Vatten/avlopp
5 500 kr
Renhållning
1 600 kr
Försäkring
4 400 kr
Summa
34 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 11 245 kr tillkommer)

NOTERA att driftskostnaderna INTE inkluderar den nyligen installerade solcellsanläggningen på gästhuset (i drift maj 2023). Total årlig förbrukning uppgår till 8 300 kWh och totalt är solcellerna beräknade att ge 5 015 kWh/år, så detta kommer sannerligen ge väldigt låga driftskostnader! I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 467 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2008
Byggnadsvärde
2 826 000 kr
Markvärde
1 641 000 kr
Skatt/avgift
11 245 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan (1981-06-03) Tomtindelning (1953-01-09) Stadsplan (1950-12-08)

Övrigt

Den angivna boarean om ca 170 kvm, fördelas på ca 150 kvm boningshus och ca 20 kvm gästhus. Biarean om ca 34 kvm avser en liten del av övre plan och den del av källaren som är tillgänglig inifrån huset. Resterande del av källaren uppgår till ca 48 kvm. Antalet rum fördelas på fem i boningshuset och ett i gästhuset, varav tre sovrum i boningshuset och ett i gästhuset.