Dela på Facebook gratis värdering

Nyproducerat med pool på Brantevik!

Brantevik, Laurusgatan 9

Boarea
186 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
856 m²
Pris
11 500 000 kr

Välkommen till denna nyproducerade skånelänga på Brantevik, Österlen! I ett fiskeläge finns havet givetvis ständigt närvarande. I trädgården, som är vänd mot sydväst, finns även en uppvärmd pool. Garage och poolhus ger en skyddande inramning. Lugnt läge på återvändsgata och härlig utsikt över öppna fält!

Här ligger fokus på att leva ett liv utan måsten. Fastigheten erbjuder ett minimalt underhåll i både byggnad och den lättskötta trädgården. Poolen har påkostade bekvämligheter som automatisk vattenpåfyllning, klorreglering och motordrivet pooltak med fjärrkontroll. Vi finner ett vattenburen värme i betongplattan och i golv på övervåning plus FTX-luftåtervinning. Det effektiva värmesystemet kan fjärrstyras och är kopplat mot Internet för optimering av elförbrukning efter timpris.

Den optimerade planlösningen är generöst tilltagen. Här finns plats för den stora familjen eller för dig som vill kunna ta emot tillresta gäster. Allt nödvändigt finns på entréplan. Vi finner förutom kök, vardagsrum, matrum, tvättstuga och badrum även ett stort sovrum. På övre plan finns allrum, ytterligare tre sovrum och ett badrum. Ytskikt och de kvalitativa materialvalen går i ljusa och sobra färger. Inbyggda spotlights styrs, precis som utebelysningen, med Plejd.

Utemiljön är redan anlagd och kan nu bara avnjutas eller utvecklas ytterligare. På framsidan finner vi ytor av natursingel och ett rymligt garage/förråd. Baksidans trädgård, som vetter mot sydväst, rymmer en rymlig uteplats med ett soltak som kan rullas ut vid behov (motordrivet med fjärrkontroll). Här finner vi även den härliga poolen och ett poolhus. I trädgården är det förberett för belysning och vatten till ett framtida utekök.

Brantevik är ett av Österlens omtyckta fiskelägen! Här finns havet runt knuten och det genuina äldre fiskeläget med kaptensvillor på ståtliga gator och små pittoreska fiskehus insprängda bland stensatta strädden. På Brantevik finns flera krogar och på "Grönet" kan du ta ett dopp eller promenader utmed havet. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré till rymlig hall med öppet upp i nock och trappa upp till övre plan. I direkt anslutning finns helkaklat badrum, med en exklusiv känsla. Rakt fram öppnar husets sociala ytor upp sig i ett generöst tilltaget rum bestående av kök, vardagsrum och matplats. På golvet ligger mattlackad borstad vit ek från Kährs. Ljusinsläpp från stora glaspartier ut mot den egna innergården med uteplats och pool. Köket är modernt och har gott om både förvaring och arbetsytor. Bänkskivor i kvartskomposit, stor köksö och vinkyl är några av attributen. Från vardagsrummet nås även ett sovrum med en hel garderobsvägg. Från köket nås ett pannrum/tvättstuga med egen groventré.

Golv, Kährs Ek Sky 1-stav, mattlackad borstad vit.

Entregolv
Pro Gute Lightgrey 60x60
PCI Silvergrå fog premium

Badrum
Golv: Uniquestone Sand Nat 60x60
Vägg: Uniquestone Sand Nat 60x60
PCI Topas premium fog

Kök
Bänkskivor kvartskomposit
Blankpolerad Bianco Drift, köksdel, Bianco Assoluto, köksö

Grov/tvätt golv inkl sockel
PCI Gute Lightgrey 30x60
PCI Silvergrå fog premium

Övre plan

Trappa upp till allrum med totalt tre stora takfönster och en öppen planlösning ner till entréplan. Tre relativt likvärdiga sovrum, där två har franska balkonger och två har tillgång till egna klädkammare. Därtill finns här husets andra badrum, även det i ett mycket estetiskt tilltalande snitt.

Golv, Kährs Ek taranto 3-stav, vit mattlack.

Badrum
Golv: Vit matt 60x60 (2194110)
PCI Vit premium fog

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Simris 16:127
Adress
Laurusgatan 9
Postadress
27238 Brantevik
Område
Brantevik
Kommun
Simrishamn
Boarea
186 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt ritning(ar)
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
856 m²
Pris
11 500 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2021
Fasad
Puts/träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Lertegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme från luft/återvinningspanna plus tilluft.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader
Garage-byggnad om byggyta 48,5 kvm (ca 41 kvm invändig golvyta) för delat på garage och förråd. Garagedelen är tillgänglig via både port och dörr. Förrådsdelen är tillgänglig via egen dörr. I byggnaden ryms centraldammsugaren och poolteknik. Golvbrunn finns. 3-fas-el finns. Charmigt poolhus om 14,4 kvm (friggebod) med glaspartier mot poolen och tak av lertegel.

Tomten

Pool
4x8 meter, stål, vit liner som ger turkost vatten, extra högt breddavlopp för hög vattennivå.
Pooltak
Automatisk vattenpåfyllning
Uppvärmning värmepump
Automatisk reglering klor

Mark
Ytor med singel natur 8-11 har underlag av 10 cm packad grus 0-16 och markduk.
Ytor med Benders cementplatta 40x40 har underlag flis, packad grus 0-16 och markduk.

TV- och internetanslutning

Bredband: 5G bredband.

Driftkostnader

Uppvärmning
25 669 kr
Vatten/avlopp
2 371 kr
Renhållning
899 kr
Försäkring
7 200 kr
Summa
36 139 kr
(fastighetsavgift/skatt på 7 500 kr tillkommer)

Driftskostnaderna avser perioden april 2022 - mars 2023. Total förbrukades då 9 162 kWh. Poolen värmdes till 25 grader under juli och augusti (endast med tunt bubbelplast som värmeskydd). NOTERA att fastigheten, då den är nyproducerad, är skattebefriad i 15 år. Detta innebär att fastigheten är skattebefriad till år 2037.

Ekonomi

Taxeringsvärde
750 000 kr
Taxeringsår
2021
Markvärde
750 000 kr
Skatt/avgift
7 500 kr
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 2 260 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan Vattenskyddsområde

Övrigt

Energideklaration behövs ej, då huset nyttjas som fritidshus. Då huset är nyproducerat finns däremot en energiberäkning, se bilagd handling.

Slutbevis från mars 2022, se bilagt.

Notera att något taxeringsvärde för byggnaden ännu ej är åsatt. Enligt Skatteverkets beräkning (se bilagt) så torde taxeringsvärdet bli 4 378 000 kr. Säljaren kan inte garantera det exakta framtida taxeringsvärdet.

Notera att fastigheten, då den är nyproducerad, är skattebefriad i 15 år. Detta innebär att fastigheten är skattebefriad till år 2037.