Dela på Facebook gratis värdering

Välskött och smart planerat hus mitt i naturen!

Ljunglyckorna, Ljunglyckevägen 37

Boarea
172 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
2 320 m²
Pris
5 150 000 kr

Välkommen till Ljunglyckorna och denna välskötta bostad, med ett lugnt läge mitt i naturen! Huset består av tre huskroppar; den norra har sitt ursprung från sent 1800-tal, medan den södra byggdes så sent som 2005. Allt är väldigt uppdaterat och väl underhållet där bland annat en ommålning av samtliga fasader genomfördes häromåret. Rumdispositionen gör att huset passar perfekt för dig med tillresta gäster eller lite större barn. I olika skilda delar finns sovrum, toaletter och sällskapsrum. Det finns gott om förvaringsmöjligheter och fler sovrum kan enkelt skapas. Även för dig som jobbar hemifrån finns perfekta utrymmen för att skapa ett trevligt arbetsrum. Fiber finns!

I tillägg till boningshuset finner vi även ett större trädgårdsförråd/vedbod och ett varmgarage uppfört 2011. Garaget har en gjuten platta och uppvärmning. På tomten finns även ett fint lusthus. Tomten är helt inhägnad och passar för dig med hund. Trots sin storlek, så är den relativt lättskött. Robotgräsklipparen ingår!

Detta är sannerligen ett optimalt läge för dig som gillar skog och mark. Omgivningarna består av ängsmark och vidunderliga bokskog med mängder av promenadstigar. På cykelavstånd finns både havet och Gyllebosjön. Sankt Olof, som ligger ca 2 km bort, är en levande by med service och skola som erbjuder en mängd aktiviteter för åretruntboende och besökare. Här finner vi ICA-butik, förskola/skola, äldreboende, flera fik och ett utomhusbad med uppvärmd pool.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré i östra längan till hall med garderobsvägg och gästtoalett i direkt anslutning. Till höger nås TV-rum och vardagsrum med kamin och trappa upp till övre plan. Till vänster nås en fin matplats i burspråk med öppen planlösning till köket och dess mindre matplats. Här finns även en trappa upp till övre plan och ingång till tvättstugan. Köket är från Kvänum och installerades 2005, i samband med att den södra tillbyggnaden skapades. Från köket nås denna huskropp via en passage. Terrassdörrar finns både från köket och från denna passage. I sen södra huskroppen finns ett mycket generöst tilltaget sovrum med öppet upp i nock. Härifrån nås en stor klädkammare och wc, dusch och bad samt en bastu. Allt känns väldigt modernt med ljusa toner, öppet upp i nock, spotlights och stora takfönster. I tillägg finns här även ytterligare en stor klädkammare/förråd.

Övre plan

Det finns två ovanvåningar; en över den norra längan och en över den östra längan. Idag består den norra längans ovanvåning av ett stort allrum. Här finns både gavelfönster och en stor kupa, så för den som vill skapa ett sovrum så kan en vägg enkelt skilja av rummet. Ovanvåningen över den östra längan rymmer en liten hall med garderobsvägg, dusch/wc samt ett rymligt sovrum med både gavelfönster och en stor kupa.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Ljunglyckorna 1:16
Adress
Ljunglyckevägen 37
Postadress
27745 Sankt olof
Område
Ljunglyckorna
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
172/25 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
2 320 m²
Pris
5 150 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1882, 1982, 2005
Fasad
Trä
Stomme
Trä (lersten norra längan)
Fönster
2-glasfönster (isoler, Velfac), enstaka 2-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong (gråsten norra längan)
Tak
Lertegel (plåt södra längan)
Grund
Betong (torpargrund norra längan)
Uppvärmning
Direktel, luft/luft-pump, kamin
Vatten/avlopp
Enskilt vatten (borrad och godkänd 1988), Enskilt avlopp (sluten tank, godkänd 2017).
Ventilation
Självdrag och PAX-fläktar
Renovering
F.d. ägare: 1981 byggdes östra längan och norra längan. År 2000 renoverades densamma.

Nuvarande ägare: 2005 byggdes södra längan och samtidigt gjordes om stor ombyggnad av östra längan (ny rumsdisposition, burspråk, nytt kök och wc etc) och samtidigt byttes nästan alla fönster. 2011 byggdes garaget. Nytt avlopp (godkänt) 2017, Alla exteriörer målades om 2019, ny hydropress 2020, robotgräsklippare 2021 etc.
Övriga byggnader
Dubbelgarage med gjuten platta och isolerade väggar/bjälklag (varmgarage). Elektrisk port och förvaringsmöjligheter på vinden. Vedförråd i samma stil som övriga byggnader. Lusthus.

Tomten

Underbar och generöst tilltagen tomt. Lättskött med främst gräsytor och träd/buskar, men även några rabatter som skapar en härlig atmosfär. Hela tomten omgärdas av stengärde, plank eller staket. Perfekt för dig med hund.

Stenlagda uteplatser i olika väderstreck och lusthus. Gott om plats för att anlägga ytterligare uteplatser, för den som vill.

Bilplats

Rejäl biluppställningsplats och dubbelgarage.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
42 079 kr
Vatten/avlopp
5 947 kr
Renhållning
1 426 kr
Försäkring
4 902 kr
Summa
54 354 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Total förbrukning uppgår till 29 200 kWh/år.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-09-09)
Primärtenergital
246 kWh/m2/år
Energiklass
G

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 646 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1991
Byggnadsvärde
2 074 000 kr
Markvärde
572 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 254 600 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Starkström, 1291-2351.1