Dela på Facebook gratis värdering

Generös skånelänga på fritt läge!

Mälarhusen, Gamla kustvägen 45

Boarea
205 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
1 307 m²
Pris
9 950 000 kr

Välkommen till detta magnifika hem, på privat och fritt läge med närhet till Mälarhusens kritvita sandstränder. Denna klassiska skånelänga ritades av arkitektfirman Söderberg & Ask i Skillinge och uppfördes så sent som 2013 och målades om exteriört så sent som 2021. Fastigheten erbjuder ett minimalt underhåll i både byggnad och den lättskötta trädgården.

Med sina generösa ytor och högklassiga design passar detta hus perfekt för dig som söker både komfort och elegans. Huset rymmer hela sex sovrum och tre badrum, plus gästtoalett. Därtill ett stort socialt rum, där kök, matplats och allrum samspelar. Här ligger kalksten från Stiltje på golvet och det finns en mängd dubbla terrassdörrar till utemiljön, vilket ger ljus och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Estetiskt vackert och samtidigt hålls en mycket hög funktionell standard. Vattenburen värme, fiber, air-condition i sovrummen, inbyggda högtalare och belysning, eldrivna solskydd etc.

Till fots eller med cykel tar du dig till en av världens vackraste sandstränder. Genom att ta någon av alla stigar ner till stranden så undviker du de allmänna parkeringarna.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré till rymlig hall med dubbelgarderob bakom skjutdörrar och både gästtoalett (handfat och wc) och tvättstuga (handfat, tvättmaskin och torktumlare) i anslutning. Tvättstugan har egen entré och gott om förvaring. Huset öppnar upp sig i ett mycket generöst tilltaget socialt rum, med kök, matplats och allrum. Rummet är L-format och har totalt fem (!) dubbla skjutbara terrassdörrar. På golvet ligger kalksten från Stiltje och det finns en trappa upp till övre plan. Dessutom nås två sovrum och två badrum i anslutning till respektive sovrum. Respektive sovrum har även dessa samma skjutdörrar i glas. Det ena sovrummet är att betrakta som ett master bedroom med både garderobsvägg och badrum (handfat, wc och bubbelbadkar) en suite. Det andra badrummet rymmer handfat, wc och dusch. Köket har fina köksmaskiner från i huvudsak SMEG. 90 cm gasspis och stor köksö med dubbla vinkylar. Därtill inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin och fläkt. Inbyggd belysning och ljudsystem. Kyl och diskmaskin är inköpta 2023.

Övre plan

Trappan upp till övre plans allrum med kupa, stora glaspartier och utgång till balkong. Här finner vi i övrigt fyra olika sovrum i varierande storlek, samt ett rejält badrum (handfat, wc, dusch och elektrisk golvvärme). Därtill finns några förrådsutrymmen och i ett av sovrummen finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Sandby 2:69
Adress
Gamla kustvägen 45
Postadress
27637 Borrby
Område
Mälarhusen
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
205/24 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
8 rum & kök, varav 6 sovrum
Tomtarea
1 307 m²
Pris
9 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2013
Fasad
Puts
Stomme
Lecasten
Fönster
3-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Papp (listtäckt)
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenb från luft/vattenv.pump + luftåterv. 4 st luft/luft (kyla).
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag och mekanisk från/till-luft (ftx)
Renovering
Huset uppfördes 2013, då det fick sitt slutbevis. Huset målades exteriört hösten 2021, inkl. allt utvändigt trä och putsfasader samt totalrenovering av samtliga dörrar i teak och teaktrösklarna till de stora glasdörrarna från Hajom.

Kyl och diskmaskin är inköpta 2023.
Övriga byggnader
Sött förråd om ca 10 kvm. Innehållande värmepanna, kalkavhärdningsfilter och plats för förvaring. Gjuten platta, väggar i leca och papp på taket.

Tomten

Rymlig naturtomt omgärdad av öppet landskap. Trädgården är designad och ritad av den lokala firman Makalösa Trädgårdar. I rabatten på framsidan av huset finns tre stycken klotlönnar och buskar av ölandstok och vårginst. Därtill finns en rönn och klassiska pileträd. Runt huset löper ett trädäck av varierande karaktär och mått.
Gott om plats för biluppställning.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
36 000 kr
Vatten/avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
6 500 kr
Summa
49 900 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Total årsförbrukning uppgår till 10 157 kWh.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 178 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2013
Byggnadsvärde
2 592 000 kr
Markvärde
586 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 6 000 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Landskapsbildsskydd (1974-05-06)
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Vatten, 1181-922.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Sandby GA:4

Övrigt

Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet.