Dela på Facebook gratis värdering

Unik bostad med 180 graders havsutsikt!

Örnahusen, Tångvägen 60

Boarea
230 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
708 m²
Pris
17 600 000 kr
Besiktigad

Unik bostad, alldeles vid havsbrynet på omtyckta Örnahusen! 180 graders havsutsikt, unik arkitektur, exklusiva materialval och en fantastisk utemiljö hjälper dig att förverkliga drömmen om Österlen. På promenadavstånd nås Skillinge fiskeläge, kritvita sandstränder och traktens bageri och restaurang. Här är man en del av ett sammanhang, samtidigt som fastigheten ligger avskilt utan några omedelbara grannar.

Bostaden är såväl estetiskt som funktionellt fulländad och allt är genomtänkt i minsta detalj. Interiören, exteriören, rumsdispositionen, arkitekturen, materialval, belysning och ljud. Exklusivt och spännande. Specialsnickrat kök i bambu, en modern AGA-spis och ett specialbyggt nedsänkt badkar är några attribut som sticker ut. Här finns en harmoni mellan det genuina och det moderna. Allt är antingen totalrenoverat eller uppfört från grunden. Vattenburen värme i hela plattan.

Vi finner två huskroppar som förbinds med ett generöst vardagsrum. Väl tilltagna sällskapsytor ackompanjeras av tre sovrum och lika många badrum. Glaspartier får ljuset att flöda och binder samman inne- och utemiljön. De två uteplatserna har båda kalkstensplattor från Stiltje och pergolas. Den ena ryms mellan huskropparna och här finns ett bygglov för att bygga ett tak i glas. Den andra är grönskande, har fin havsutsikt och ett perfekt läge mot sydväst.

Välkommen på visning - kontakta mäklaren för att boka tid!

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

I södra längan (mot havet) finner vi en entré med gäst-toalett i direkt anslutning. Härifrån nås i en öppen planlösning såväl kök som det generöst tilltagna matrummet. Havet gör sig ständigt påmint. På golvet ligger portugisiska terrakottaklinkers från Qvesarum, väggarna är putsade och i taket finns synliga takbjälkar. En spännande detalj är också att delar av innertaket har fått glas, vilket ger en kontakt med övre plan. Köket är designat av inredningsarkitekt Gabriella Hansen och byggts i specialbeställd bambu. Totalt tre vaskar, tystgående maskiner och inte minst en modern AGA-spis med både gashäll och elektriska plattor. Trappan från köket upp till övre plan är likt de andra trapporna byggt av en lokal smed. Matrummet håller generösa mått och rymmer ett riktigt långbord. Här finns både tre fönster mot havet och en glasad terrassdörr. Precis som resterande del av huset finns både inbyggd belysning och inbyggt ljud. Totalt finns 17 st inbyggda högtalare (Sonace) och ca 100 st ljuspunkter i form av inbyggt dimbar belysning. Alla kontakter och dimmers är i rostfritt. Larm finns.

Från matrummet nås den del som binder samman de två skånelängorna, nämligen ett stort vardagrum. Ett helt underbart rum med platsbyggd bokhylla, vitmålat tak med synliga bjälkar och spotlights och stora glaspartier ut till de båda uteplatserna. Både i själva rummet och på uteplatserna så ligger tumlad kalksten från Stiltje, vilket gör att inne- och utemiljöerna blir som ett. Ett mycket ljust rum, där en fin detalj är ett glasparti in till badrummet och i själva fönstret finns en eldstad driven av bioetanol (ingen murstock).

Vidare når vi den norra längan, som rymmer ett stort dressing-room platsbyggt av Örnahusens snickeri och med ett fantastiskt badrum i anslutning. Badrummet har ett platsbyggt nedsänkt mosaik-beklätt badkar med takdusch, stora glaspartier mot trädgården och fönstret med den lilla eldstaden. Därtill finns även toalett i separat utrymme. Vi finner även husets tvättstuga/pannrum, vilken har en egen utgång till trädgården. Genom utvändig entré nås även ett stort förrådsutrymme, fördelat på två rum. Varm- och kallvatten, avlopp och vask finns.

Övre plan

I längan mot havet finns på övre plan ett allrum med synlig murstock och rejäla kupor i två väderstreck. Här finns idag en svårslagen arbetsplats med utsikt över havet. I väster finns ett gavelsovrum med gott om plats för förvaring och två takfönster som kompletterar fönstret på gaveln. I dessa två rum ligger vitbetsad furu på golven och målad. På andra gaveln nås ett helkaklat stort badrum. Duschutrymmet har många spännande detaljer, så som takdusch, en sittplats och ett avlångt fönster med havsutsikt. Stort takfönster ger extra ljusinsläpp.

I norra längan ryms en övre hall med två takfönster och två sovrum. Det västra sovrummet har två kupor och en helglasad gavel med en terrassdörr ut till en balkong. Från balkongen finns även en utvändig trappa ner till en av uteplatserna. Det andra sovrummet har takfönster och två fönster på gaveln mot havet. Ytskikten är likvärdiga de på övre plan i södra längan. I anslutning till det östra sovrummet finns toalett och dusch i två separata utrymmen, varav båda har en kupa. Estetiska skjutdörrar i glas, gör utrymmet effektivt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hoby 32:3
Adress
Tångvägen 60
Postadress
27636 Borrby
Område
Örnahusen
Kommun
Simrishamn
Boarea
230 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
708 m²
Pris
17 600 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1800-tal och 2009
Fasad
Puts
Stomme
Lecasten/lertegel
Fönster
2-glasfönster (isoler, självrenande)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong/natursten
Tak
Papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme från luft/vattenvärmepump, AGA-spis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Därtill enskilt vatten från grävd brunn (för trädgårdsbevattning).
Ventilation
Självdrag, PAX-fläktar i badrum.
Renovering
Under åren 2007-2010 genomfördes en mycket omfattande renovering/total ombyggnad av existerande byggnader (längan mot havet och en mindre del av den norra längan) och samtidigt uppfördes den större delen av den norra längan och den del som sammanbinder de båda skånelängorna. I de existerande byggnaderna så grävdes grunderna ur totalt och fick ny betongplatta med vattenburen värme. På insidan av alla ytterväggar murades en innervägg i lecasten och nya tak lades. Därtill givetvis nya fönster, dörrar, el, vvs, kök, bad etc.
Övriga byggnader
Kallförråd som används för trädgårdsredskap etc. Fyra mini-växthus samt pallkragar.

Tomten

Underbar tomt alldeles vid havet och utsikt över både ängsmarker och hav. Skyddande syrénhäckar mot havet och en fin blandning av klassiska och exotiska växter. Stockrosor, fruktträd, nypon och rosor samsas med lavendel, aprikos, bambu och vinrankor.

Utomhusbelysningen är mycket genomtänkt. Totalt finner vi 14 st ljuspunkter och 9 st vägguttag som alla regleras inifrån huset. Därtill ytterligare 10 st vägguttag.

Uteplats

De två uteplatserna är båda moderna och estetiska i sin tappning, samtidigt som de är väldigt genomtänkta och passande till huset. Båda har kalksten från Stiltje och pergolas som går att täcka med segelduk. Här klättrar blåregn och vinrankor. Den ena uteplatsen ryms mellan huskropparna och här finns ett bygglov för att bygga ett tak i glas. Den andra är grönskande, har fin havsutsikt och ett perfekt läge mot sydväst.

Bilplats

Plats för två bilar snett framför huset.

TV- och internetanslutning

Bredband: Via ADSL (fiber finns vid tomtgränsen). .

Driftkostnader

Uppvärmning
46 366 kr
Vatten/avlopp
6 044 kr
Väg/samfällighetsavgift
300 kr
Renhållning
2 302 kr
Försäkring
15 660 kr
Summa
70 672 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Avser permanent boende. I kostnaden för uppvärmningen ingår även hushållsel. Total förbrukning uppgår till 22 800 kWh/år. Under de år när nuvarande ägare nyttjade huset som ett fritidshus (med underhållsvärme om 14 grader) så uppgick förbrukningen till 11 700 kWh/år. Sophämtning sker varannan vecka på vintern och varje vecka på sommaren.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-15)
Primärtenergital
119 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 969 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1981
Byggnadsvärde
3 455 000 kr
Markvärde
2 514 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 1 850 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Landskapsbildsskydd

Övrigt

Ägarna har efter godkännande från Länsstyrelsen fått möjlighet att bygga ett erosionsskydd 1 m över marknivån dvs. ca 3 m över havsnivån.

Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet.