Dela på Facebook gratis värdering

Skyddat läge med gästhus och pool!

Vik, Bollplansvägen 9

Boarea
130 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
356 m²
Pris
7 900 000 kr

Välkommen till Österlen och denna härliga oas på Viks fiskeläge! På en lugn återvändsgata alldeles nere vid havet finner vi detta härliga boende med både boningshus och gästhus. Därtill en lättskött och skyddad trädgård med en rund uppvärmd pool.

Boningshuset är smart planerat med öppna och sociala ytor på markplan och privata utrymmen på övre plan, varifrån man även kan avnjuta en havsutsikt. Innergården och dess pool och uteplatser är ständigt närvarande genom dubbla glasdörrar. Färgtonerna går i ljusa sobra skalor och en centralt placerad eldstad ger värme och en fin känsla i rummet. Ett fristående gästhus med helkaklat badrum kompletterar boningshuset och är perfekt som hemmakontor, för tillresta gäster eller för tonårsbarn. Fiber finns.

Via en promenadstig nås havet och klippbad vid prästens badkar. I byn finns även strandbad och fiskelägets lilla hamn. Härifrån kan en alldeles underbar utsikt mot Stenshuvud avnjutas.

Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. Vik har även två fina golfbanor vid namn Lilla Vik och Djupadal. I Rörum någon kilometer norrut finns friskolan Sofiaskolan. Man tar sig enkelt med buss eller cykel söderöver till Simrishamn eller norröver mot Kivik.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Markplan

Entré till plats att hänga av sig kläder och därtill garderober. Härifrån öppnar huset upp sig och vi får direkt kontakt med bostadens sociala ytor och dess innergård med pool. I ett öppet socialt rum finner vi vardagsrum, matplats och kök. Samtliga rum är genomgående och ljuset flödar in från två väderstreck. I vardagsrummet finns en öppen spis. Genom dubbla terrassdörrar nås den insynsskyddade utemiljön. I hallen finns trappa upp till övre plan.

Övre plan

Trappa upp till ett mindre allrum, perfekt som mindre tv-rum eller läshörna/kontor. Rummet har en fransk balkong och härifrån ser vi havet. Stort helkaklat badrum och ett sovrum på vardera gaveln. Förvaringsmöjligheter finns i båda sovrummen, varav ett har klassiska garderober och ett har en platsbyggd klädkammare.

Gårdshus

Entré till en mindre hall, varifrån både badrum/tvättstuga och sovrum nås. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och har en tvättstapel med både tvättmaskin och torktumlare.

Via separat entré nås även ett förråd som rymmer såväl förvaringsmöjligheter som vask och kyl.

Vidbyggt på gårdshusets gavel finns ett vinterbonat förråd som bl.a. rymmer pool-tekniken.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Viks Fiskeläge 1:27
Adress
Bollplansvägen 9
Postadress
27295 Simrishamn
Område
Vik
Kommun
Simrishamn
Boarea
130 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
356 m²
Pris
7 900 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1974
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glas (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betong-element (prefab)
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luft-pump och kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renovering
Tidigare ägare genomförde en rad förbättringar, bl.a. gästhus med badrum (2001), ombyggnation med frontespis/övre allrum och fransk balkong, murstock och öppen spis (2004) etc.

Nuvarande ägare har genomfört en rad förbättringar, bl.a.: 2014 så gjordes en renovering av kök, installation av larm och hela innergården med murar, stenläggningar och anläggning av pool. 2015 installerades luft/luft-pump och gästhuset fick en markis. Fiber installerades 2016. 2018 målades hela huset om utvändigt, inkl. alla fönster.

Se frågelistan för detaljer.
Övriga byggnader
Sidobyggnad som rymmer både gästhus och förrådsutrymmen. I förrådet finns förutom förvaringsmöjligheter extra kyl och vask. Perfekt att nyttja som ett extra kök i anslutning till poolen och uteplatserna. Gästhuset rymmer stort sovrum och helkaklat badrum. På gaveln av byggnaden finns ett kallförråd som bl.a. rymmer pool-teknik.

Tomten

Fastigheten har en fin innergård, som förutom huset och gästhuset omgärdas av murar. Dessutom vetter baksidan mot havet och en allmänning, med vildrosor och andra blommor och växter. Hela innergården är stensatt för att minimera underhåll. Centralt finns en rund pool som mäter 5,3 m i diameter. Murgröna klär in den högre delen av muren och blåregn klättrar upp mot den franska balkongen.

Mot gatan finns stensättningar, häckar av både buxbom och liguster, samt uppvuxna träd och buskar. Mot grannen finns en klätterhortensia. Vi finner även en paradisbuske och ett havtornsträd som blommar rikligt.

Bilplats

Uppfart med plats för två bilar. I övrigt fri gatuparkering.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
32 000 kr
Vatten/avlopp
6 043 kr
Väg/samfällighetsavgift
650 kr
Renhållning
1 654 kr
Försäkring
4 895 kr
Summa
45 242 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Nuvarande ägare nyttjar huset som ett deltidsboende. Ägarna håller alltid normal rumstemperatur (21-22 grader) i huset. I kostnaden för uppvärmning ingår även både hushållsel och uppvärmning/filter till poolen. Poolen hålls uppvärmd från slutet av maj till mitten av augusti. Värmepumpen körs 5h varje natt. Total förbrukning uppgår till 18 842 kWh/år.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 146 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1974
Byggnadsvärde
1 478 000 kr
Markvärde
1 668 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 700 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan Fråga Väckt Om Förordnande
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Viks Fiskeläge GA:1 ändamål: Vägar. Vinterunderhålls med snöskottning. Inom vägföreningen så ordnas det med en årlig morgonkonsert i början av juli vid Prästens badkar, med en fest nere i hamnen på kvällen. Det är välbesökta evenemang av byns boende.