Dela på Facebook gratis värdering

Fyrlängade Kvarnby Gård, med fritt läge!

Kvarnby, Glimmingehusvägen 127

Boarea
160 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
4 580 m²
Pris
4 900 000 kr

Välkommen till fyrlängade Kvarnby Gård. Här, på Sveriges kanske bördigaste jordar, kan du förverkliga drömmen om Österlen! Läget är privat och med milsvid utsikt över böljande fält. Skillinge fiskeläge, Örnahusens bagerier och kritvita sandstränder nås per cykel.

Gårdens samtliga byggnader dateras till år 1860 och trädgården är uppväxt. Mangårdsbyggnaden flankeras av en u-formad ekonomibyggnad, uppförd i gråsten och handslagen tegel. Tillsammans skapar byggnaderna en harmonisk gårdsmiljö. Här sitter historien synnerligen i väggarna!

I mangårdsbyggnaden finner vi mycket av det genuina bevarat, så som eldstäder, dubbla spegeldörrar, spröjsade fönster, trägolv, bevarade lister och dörrfoder. Nuvarande ägare har gjort några större funktionella förbättringar, t.ex. nytt avlopp 2020 och taket lades om i början av 90-talet, men samtidigt finns det ett renoveringsbehov. I ekonomibyggnaderna ryms både två stora logar, ett stall med totalt fem hästboxar, ett garage, en verkstad och en drängkammare. Nuvarande säljare har under många år arrenderat betesängen alldeles öster om gården och låtit sina hästar beta där. För dig som vill, så kan denna äng förvärvas separat.

I Skillinge fiskeläge finns livsmedelsbutik, förskola, teater, hamnkrog, pizzeria och flera små butiker. På Örnahusen finns både Gamla Bageriet och den vegetariska restaurangen Jord & Bord. I Borrby finns livsmedelsbutik, närvård, apotek, biograf, skola, förskola, nyöppnade Köpmangatan 6 etc.

Gården säljs med samtliga möbler.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnadens symmetri är perfekt från innergården. Mellan de spröjsade fönsterna finns två entréer. Båda med varsin bevarad dekorerad pardörr. Vi gör entré genom den östra dörren. Här når vi en hall med trappa upp till vind och gott om plats att hänga av sig. Här bjuds det direkt på synliga bjälkar, pärlspont i taket, spegeldörrar, samt genuina dörrfoder och lister. Till vänster finns köket med nedgång till mindre källare, medan vi rakt fram når ett av tre generöst tilltagna sällskapsrum. Detta första skulle passa fint som matsal. Från matsalen nås ett sovrum och ett av husets två badrum. Dessutom dörr in till ett sällskapsrum med kamin och utgång till verandan. Verandan har en egen entré från trädgården. Genom dubbla spegeldörrar kommer vi till stora salen. Från stora salen nås ett mindre sovrum. I direkt anslutning till den västra hallen finns husets andra badrum. Mellan de båda hallarna finner vi ett sovrum med kamin.

På övre plan finns ett sovrum. I övrigt är vinden oinredd och utgör en enorm potential!

Stall- och logbyggnad

Östra längan mäter totalt ca 185 kvm och består av en garage-del och en stor loge. Västra längan mäter totalt ca 220 kvm och består av en stor loge, ett garage/verkstad samt en drängkammare med egen murstock. Norra längan mäter totalt ca 165 kvm och här finner vi 5 hästboxar. I norr finns även ett tillbyggt stall om ca 30 kvm.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kvarnby 8:3
Adress
Glimmingehusvägen 127
Postadress
27636 Borrby
Område
Kvarnby
Kommun
Simrishamn
Boarea
160 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
4 580 m²
Pris
4 900 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med lite källare
Byggnadsår
1860
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund/gjutet
Uppvärmning
Direktverkande el och två kaminer
Vatten/avlopp
Enskilt vatten från grävd brunn, enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltrationsbädd (anlagt 2020).
Ventilation
Självdrag
Renovering
Några större funktionella förbättringar har genomförts i modern tid, t.ex. nytt godkänt avlopp anlades 2020, 2017 så välte en vägg i västra logen och ca 15 meter vägg murades upp på nytt i genuin stil, mangårdsbyggnaden fick nytt tak 1991, nytt badrum 80-tal, vissa fönster byttes på 90-tal etc.
Övriga byggnader
Stall- och logbyggnad om totalt 600 kvm. Rymmer bl.a. garage, loge, stall, verkstad och drängkammare. Väggar av gråsten, handslagen tegel och puts. Plåt på tak.

Tomten

Tomt bestående av innergård och gräsytor. Uppväxta träd, rabarber, höstaster, snödroppar, påsk/pingstliljor, pioner, lökväxter, fläder m m.

Driftkostnader

Uppvärmning
16 000 kr
Vatten/avlopp
1 388 kr
Renhållning
1 768 kr
Försäkring
7 852 kr
Summa
27 008 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Avser fritidshus. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Total förbrukning: 11 243 kWh/år. Kostnaden för VA avser slamtömning av trekammarbrunn.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 233 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 347 000 kr
Markvärde
886 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 1 380 000 kr.