gratis värdering

Fyrlängade Kvarnby Gård, med fritt läge!

Kvarnby, Glimmingehusvägen 127

Boarea
160 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
4 580 m²
Slutpris
3 900 000 kr

Välkommen till fyrlängade Kvarnby Gård. Här, på Sveriges kanske bördigaste jordar, kan du förverkliga drömmen om Österlen! Läget är privat och med milsvid utsikt över böljande fält. Skillinge fiskeläge, Örnahusens bagerier och kritvita sandstränder nås per cykel.

Gårdens samtliga byggnader dateras till år 1860 och trädgården är uppväxt. Mangårdsbyggnaden flankeras av en u-formad ekonomibyggnad, uppförd i gråsten och handslagen tegel. Tillsammans skapar byggnaderna en harmonisk gårdsmiljö. Här sitter historien synnerligen i väggarna!

I mangårdsbyggnaden finner vi mycket av det genuina bevarat, så som eldstäder, dubbla spegeldörrar, spröjsade fönster, trägolv, bevarade lister och dörrfoder. Nuvarande ägare har gjort några större funktionella förbättringar, t.ex. nytt avlopp 2020 och taket lades om i början av 90-talet, men samtidigt finns det ett renoveringsbehov. I ekonomibyggnaderna ryms både två stora logar, ett stall med totalt fem hästboxar, ett garage, en verkstad och en drängkammare. Nuvarande säljare har under många år arrenderat betesängen alldeles öster om gården och låtit sina hästar beta där. För dig som vill, så kan denna äng förvärvas separat.

I Skillinge fiskeläge finns livsmedelsbutik, förskola, teater, hamnkrog, pizzeria och flera små butiker. På Örnahusen finns både Gamla Bageriet och den vegetariska restaurangen Jord & Bord. I Borrby finns livsmedelsbutik, närvård, apotek, biograf, skola, förskola, nyöppnade Köpmangatan 6 etc.

Gården säljs med samtliga möbler.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/