Dela på Facebook gratis värdering

Brantevik, Skillingevägen 36

Boarea
178 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 416 m²
Pris
9 800 000 kr

Exklusivt och unikt boende i Brantevik. Ett stenkast från havet och närmaste granne med "Grönets" stora naturskyddsområde med strandängar och naturbetesmarker.

Hörntomt med havsutsikt vid stillsam återvändsgata. Huset är byggt i traditionell skepparhusstil 2005 men modernt och väl genomtänkt. Stor omsorg har lagts på smakfulla detaljer och materialval. Huset är uppmurat från grunden med hjälp av skickliga lokala hantverkare.

Ett välkomnande hem med öppen planlösning, präglat av generösa ljusinsläpp genom fönster/dörrar och kupor. Stengolv med golvvärme, stor täljstenskamin och en väl tilltagen spaavdelning för vardagslyx med bubbelpool och bastu.

Den inspirerande trädgården, full av rosor, bjuder möjligheter till sittplatser i alla väderstreck. I det fantastiska växthuset, under ett stort fikonträd, sitter man skyddad långt in på hösten. Garage /förråd, gästhus och växthus inramar den lummiga insynsskyddade sydväst/väst sidan av tomten. Stor stenläggning i Offerdalsskiffer.

På försommaren skördas kilovis med egen sparris och på sensommaren bjuder trädgården på bl.a. Havtorn, Mullbär, Aronabär, Hallon. Promenadstig ner till badklipporna, 2 min, och sen vidare strandpromenad mot Gislövshammar.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Tor Ekström
Tor Ekström
Ansvarig mäklare
/

Rumsbeskrivning

NEDRE PLAN:
Hall med klinkersgolv, arbetsrum, tvättstuga/teknikrum, stort badrum/spa, wc, tvättställ, dusch, bubbelbadkar samt bastu. Groventré med separat vask och arbetsbänk, utgång till skyddad innergård. Stort vardagsrum, allrum och kök i ett, med vackert burspråk mot sydväst med ett italienskt klinkersgolv. Skafferi i anslutning till köket. Dessutom conturaspis i täljsten och gammal gjutjärnsspis. Genomgående kvastade väggar och italienskt klinkergolv på nedre plan.

Alternativ planlösning finns presenterad som bild under "Planritningar" med ett extra sovrum på nedre plan samt spiraltrappa till övre plan.

ÖVRE PLAN:
Unik trappa till övre plan innehållande TV-rum med kupa mot havet, samt klädkammare, ett större sovrum med balkong i sydväst samt klädkammare, två gavelsovrum, duschrum med wc, tvättställ och dusch.

UTRUSTNING:
Kök: Italienskt klinker på golv, putsade väggar och omsorgsfullt lagd pärlspont i tak. Köksluckor i massiv ask och pärlspont, fabrikat Haakers Onslunda. Spis (Bosch), fläkt (Gorenje), komb. kyl/frys (Siemens), diskmaskin (Siemens)

Badrum/spa på nedre plan med klinker på golv, putsade väggar och takpanel. Toalett, bubbelbadkar för 2, dusch, golvvärme, tvättställ, bastu (Tylö) samt spotlight i taket.

Duschrum på övre plan med klinker på golv och delvis kaklat och målade väggar samt målat tak. Toalett, dusch, golvvärme samt tvättställ.

Tvätt/pannrum: Tvättmaskin (Elektrolux), torktumlare, separat varmvattenberedare för bubbelbadkaret (Nibe Compact) samt elcentral.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Gislöv 17:262
Adress
Skillingevägen 36
Postadress
27238 Brantevik
Område
Brantevik
Kommun
Simrishamn
Boarea
178 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 416 m²
Pris
9 800 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
2005
Fasad
Puts
Stomme
Leca, stänkputsade ytterväggar
Fönster
Spröjsade fönster, isolerglas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Förzinkad plåt
Tak
Listat papptak
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme, kombinerad luft/luft (IVT 495 Twin) och jordvärme.G
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp. Fiberanslutning.
Ventilation
Mekanisk
Renovering
Ombyggnad övre plan 2013.
Övriga byggnader
Friliggande gäststuga om ca 15m², påbyggt med redskapsskjul om ca 5 m². Byggt 2005 och el är indraget. Samt ett friliggande växthus om ca 15 m², byggt 2010 och el är indraget. Finns även garage/förråd.

Tomten

Tomtarea 1 416 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt, trädgårdstomt med bärbuskar (Vinbär, blåbär, krusbär, hallon), fruktträd (äpple, päron, plommon, körsbär), sparrisland, havsutsikt och stenmurar.

Uteplats

Uteplats 1: Balkong om ca 4 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Uteplats om ca 70 m² med offerdalsskiffer, läge väster.
Uteplats 3: Trädäck om ca 30m², läge sydost.

Bilplats

Friliggande garage och förråd och ca 45m², byggt 2004. El är indraget.

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn.. Bredband: Fiberanslutning finns..

Driftkostnader

Uppvärmning
14 000 kr
Vatten/avlopp
4 806 kr
Sotning
800 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
4 972 kr
Summa
26 078 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd (2015-08-11)
Prestanda
59 kWh/m2/år
Energiklass
D

El

Elförbrukning
14 000 kWh/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 922 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2005
Byggnadsvärde
2 719 000 kr
Markvärde
1 203 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 3 000 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2002-06-27)