gratis värdering

Skånelänga anno 1876 - med tillhörande gårdshus, ett Attefallshus och trippelgarage med solceller.

Hannas, Hannasvägen 64

Boarea
110 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
15 433 m²
Slutpris
3 900 000 kr

I utkanten av Hannas - Mellan Hannas by och Östra Ingelstad ligger denna skånelänga anno 1876 - med tillhörande gårdshus, ett Attefallshus och trippelgarage med solceller. Kommunalt vatten och avlopp är inkopplat medans fiberanslutningen finns i tomtgränsen.
Efter dryga 20 år är det dags för en ny ägare att ta över och utveckla gården som har dryga 1,5 ha mark (klass 10) till förfogande med klövervall (perfekt om man vill starta biodling).
Skånelängan med sina två sovrum, badrum, arbetskök och allrum har detaljer såsom eldstäder, putsade innerväggar, spegeldörrar, synliga bjälkar och sten/tegel/trägolv. Oinredd vind finns för den som önskar utöka boytan.
Gårdshuset är en miniatyrbostad i sig, med ett pentry, plats för bäddsoffa, toalett, dusch och bastu. Runt knuten finns den vedeldade badtunnan.
Attefallshuset uppfördes 2019 och är fullt isolerat och har en uteplats. Pentry, litet sovrum, badrum med dusch och toalett och från allrummet har man panoramautsikt över landskapet.
Trippelgarage med solceller på taket som under 2021 genererade ca 9 000 kWh.
I anslutning till skånelängan finns ett trädäck och på den östra gaveln finns en skyddad stensatt uteplats med en pergola där vinrankor klättrar sommartid. Utöver detta finns det generösa gräsytor, ormhassel, nyplanterade träd, och perenna blommor från tidig vår till sen höst. Huset och tomten är till viss del insynsskyddat med bl.a. häckar utmed vägen.
Hannas kyrkby ligger ca 2 km bort med nyöppnad krog "Härden Matstudio". Till Hammenhög är det ca 4 km. Där finns det butiker, friskola, friluftsbad, gym, matbutik och idrottsplats med paddelbanor. Bussförbindelse Hannas mot Simrishamn eller Ystad. Bollerup Naturbruksgymnasium ligger ca 5 km från bostaden. Där finns det en veterinärklinik, ett ridhus, ridbanor, Bollerups borg och och en kyrka.
Till bad och sandstrand vid Borrby Strand och Mälarhusen är det ca 12 km.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Lina Lundberg
Lina Lundberg
Ansvarig mäklare
/