Dela på Facebook gratis värdering

Unik vindmölla med pool bland Österlens öppna landskap!

Peppinge, Peppingevägen 346

Boarea
348 m²
Antal rum
10 rum
Tomtarea
1 722 m²
Pris
8 950 000 kr

Välkommen till detta unika boende med många superlativ! Nu ges möjligheten att få bo i en klassisk vindmölla på Österlen. Inbäddad i det öppna landskapet och omgivet av böljande fält. Utsikten är i sin rätta bemärkelse milsvid.

Vindmöllan uppfördes 1870 och var i bruk ända fram till 1979. Magasinbyggnaden uppfördes 1922 och i samband med detta togs vingarna ner och kvarnen började drivas med motor. Nuvarande ägare ärvde fastigheten år 2000 och sedan dess tillsammans med en arkitekt skapat ett alldeles unikt boende. De båda huskropparna har integrerats och samtidigt fått sällskap av ett orangeri.

Utemiljön är inspirerad av medelhavet och har ett perfekt solläge. Här ryms förutom en pool ett antal små trädgårdsrum med uteplatser. Olika plank och planteringar skapar små oaser som nyttjas beroende på sol- och vindriktningar. Här finns pergola och utekök i nära anslutning till orangeriet.

Läget är optimalt med närhet till Österlens många godbitar, bland annat kritvita sandstränder, Kåseberga fiskeläge, Hagestad Radby med Karl-Fredrik på Eklaholm och Olof Viktors kafé. Ystad finns 15 minuter bort med bil och därifrån nås Malmö och Köpenhamn med både bil och tåg.

Visningar

Sön 2 Juni kl 10:30 - 11:15
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller ring kontoret 0414-14640.
Sön 9 Juni kl 10:30 - 11:15
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller ring kontoret 0414-14640.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Genom huvudentrén i själva kvarnbyggnaden till en rymlig hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder. Bakom skjutdörrar ryms stora förrådsutrymmen, varav ett används som vedförråd. Rakt fram genom dubbla spegeldörrar når vi en lång korridor, där man smart nyttjat den åttkantiga formen till att skapa användningsbara utrymmen i form av en verkstad/förråd, toalett (handfat och wc) och separat duschrum (dusch, handfat, handdukstork, golvvärme och frånlufts-ventilation). Vid korridorens slut kommer vi in i det f.d. magasinet och ett stort socialt matrum med kamin. Här får vi ljusinsläpp från två väderstreck och genom terrassdörrar nås en stensatt uteplats med morgonsol. Tvärs över rummet sträcker sig synliga bjälkar som är gjorda av vindmöllans vingar och här finns även en trappa upp till nästa plan. Från matrummet nås både köket och ett generöst tilltaget badrum (badkar, wc, dubbla handfat, golvvärme och frånlufts-ventilation). Köket går i industriell stil med rostfritt och vitt kvadratiskt kakel med svart fog. Utrustningen består av inbyggnadsugn, spishäll, fläkt, diskmaskin, hel kyl och hel frys. Kökets generösa volym erbjuder även gott om plats för ett matbord. Bakom skjutdörrar nås ett stort skafferi och vidare husets tvättstuga (tvättmaskin, torktumlare, wc, varmvattenberedare). Bostadens orangeri når vi både från köket och från två utvändiga entréer. Ett riktigt rymligt rum som vetter mot väster och är inramat med spröjsade glaspartier från golv till tak. Terrakottafärgade klinkers och väggarna målade i solgult ger orangeriet en varm medelhavskänsla.

Plan 2

Trappan leder oss upp till ett fantastiskt allrum som utgör stora delar av magasinets övre plan. Även detta plan är sammanlänkat med motsvarande plan i vindmöllan. Det är öppet upp i nock, vilket ger rymd. Här finns även en värmande kamin och ljusinsläpp från tre väderstreck med utgång till en uteplats med milsvid utsikt. I övrigt finner vi i magasindelen tre sovrum med varsitt fönster. Trappa finns upp till en förvaringsvind. I den del som sedan ryms i vindmöllan så finns en trappa upp till vindmöllans nästa våning samt ytterligare tre sovrum. Otroligt charmiga rum med synliga bjälkar från möllan och varje sovrum har en glasad terrassdörr ut till den balkong som omger i det närmaste hela vindmöllan. Här bjuds det på magnifika vyer!

Plan 3

Hela detta plan utgörs av ett stort åttkantigt rum med synliga bjälkar längs väggarna och fönster i alla fyra väderstrecken. Detta generösa och spännande rum nyttjas idag som bibliotek. Trappa leder vidare till nästa plan.

Plan 4

Här når vi ett ytterligare ett våningsplan som utgörs av ett stort rum. I detta fall ett sovrum med tillhörande toalett (handfat och wc). Spiraltrappa finns upp till översta tornrummet.

Vindsplan

Oinredd vind; tornrummet. Här finns en glasad spröjsad dörr.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Valleberga 20:21
Adress
Peppingevägen 346
Postadress
27178 Löderup
Område
Peppinge
Kommun
Ystad
Boarea
348 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
10 rum & kök, varav 7 sovrum
Tomtarea
1 722 m²
Pris
8 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
4-plan
Byggnadsår
1870 + 1922
Fasad
Plåt/puts
Stomme
Trä/tegel
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten/betong
Tak
Plåt
Grund
Betong
Uppvärmning
Direktverkande el, 2 eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten. Enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltrationsbädd (godkänt 2004).
Ventilation
Självdrag och mekanisk frånluft
Renovering
Sedan år 2000 har nuvarande ägare totalrenoverat vindmölla och tillhörande magasin. Senaste åren har fokus legat på utemiljön, med bl.a. en uppvärmd pool. Se bilagd frågelista för detaljer.

Tomten

Alldeles underbar trädgård med stora gräsytor, uppväxta träd och ett stort område med trädäck, utekök, olika sittplatser och en uppvärmd pool. Bredvid poolen finns en mindre byggnad med poolteknik.

Fastigheten ägdes tidigare av den kände skulptören Björn Selder, som hade sin verkstad i magasinet. Överallt i trädgården finns verk från denna tid (samtliga förutom två verk ingår i köpet).

Bilplats

Biluppställningsplats med utrymme för 3-4 bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
52 000 kr
Vatten/avlopp
6 800 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
11 000 kr
Summa
71 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel och poolvärme. Nuvarande ägare är två personer i hushållet men hyr ut rummen under stora delar av sommarhalvåret. Den årliga förbrukningen uppgår till ca 20 000 kWh. Ägarna eldar då även en del i de två kaminerna.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-03-16)
Primärtenergital
210 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 225 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1995
Byggnadsvärde
2 808 000 kr
Markvärde
417 000 kr
Skatt/avgift
9 525 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 8 st pantbrev om 2 788 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Vattenledning
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM4-75/2928.1

Övrigt

Den taxerade boarean är angiven till 250 kvm. Den av säljarna angivna boarean om 348 kvm kommer från en uppmätning av säljarnas försäkringsbolag. Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet.