gratis värdering

Ståtlig 30-talsvilla i mycket gott skick

Gärsnäs, Torggatan 1

Boarea
200 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
815 m²
Slutpris
4 950 000 kr

Välkommen till denna ståtliga villa med bevarad charm och i mycket gott skick! Uppförd 1936, av Ludvig och Colma Mattsson. Ludvig var stenhuggare och hade sin verksamhet i garaget. Nuvarande ägare har under flera decennier varsamt renoverat och förbättrat fastigheten. Många attribut skvallrar om svunna tider, så som den höga takhöjden, kakelugnen, bevarade dörrar, dörrfoder och lister i gammalt snitt. På originalritningen har rummen namn som herrum, salong och dagligt rum. Sedan 1991 har huset haft samma ägare, som över åren genomfört en mängd förbättringar. Nya badrum, kök, el/vvs, fönster och fasad-målning, tillbyggnad av farstu och garage, dränering etc. Effektivt värmesystem från bergvärme, som kompletterats med solceller. Fiber finns.

Boningshuset rymmer både generöst tilltagna sällskapsrum och många sovrum. Toalett finns på tre plan. Ovan övre plan finns även en isolerad vind med ståhöjd, perfekt för förvaring eller som enklare gästrum. På tomten finner vi även en stor garagebyggnad också denna i mycket gott skick! Putsade väggar, glättad betong på golvet och fönster med spröjs likt boningshuset. Värmande kamin finns.

Trädgården är omringad av murar och en hög bokhäck. Välvårdat med gräsytor, plattsättningar, fruktträd och allehanda växter. Vi finner både ett jacuzzi-bad och ett växthus finns är vidbyggt på garagebyggnaden.

Gärsnäs är en by med fina kommunikationer (tåg Malmö/Simrishamn och buss Lund/Simrishamn) och hög servicegrad med affärer, livsmedelsbutik, för- och grundskola och vårdcentral.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/