Dela på Facebook gratis värdering

Ståtlig 30-talsvilla i mycket gott skick

Gärsnäs, Torggatan 1

Boarea
200 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
815 m²
Pris
4 950 000 kr

Välkommen till denna ståtliga villa med bevarad charm och i mycket gott skick! Uppförd 1936, av Ludvig och Colma Mattsson. Ludvig var stenhuggare och hade sin verksamhet i garaget. Nuvarande ägare har under flera decennier varsamt renoverat och förbättrat fastigheten. Många attribut skvallrar om svunna tider, så som den höga takhöjden, kakelugnen, bevarade dörrar, dörrfoder och lister i gammalt snitt. På originalritningen har rummen namn som herrum, salong och dagligt rum. Sedan 1991 har huset haft samma ägare, som över åren genomfört en mängd förbättringar. Nya badrum, kök, el/vvs, fönster och fasad-målning, tillbyggnad av farstu och garage, dränering etc. Effektivt värmesystem från bergvärme, som kompletterats med solceller. Fiber finns.

Boningshuset rymmer både generöst tilltagna sällskapsrum och många sovrum. Toalett finns på tre plan. Ovan övre plan finns även en isolerad vind med ståhöjd, perfekt för förvaring eller som enklare gästrum. På tomten finner vi även en stor garagebyggnad också denna i mycket gott skick! Putsade väggar, glättad betong på golvet och fönster med spröjs likt boningshuset. Värmande kamin finns.

Trädgården är omringad av murar och en hög bokhäck. Välvårdat med gräsytor, plattsättningar, fruktträd och allehanda växter. Vi finner både ett jacuzzi-bad och ett växthus finns är vidbyggt på garagebyggnaden.

Gärsnäs är en by med fina kommunikationer (tåg Malmö/Simrishamn och buss Lund/Simrishamn) och hög servicegrad med affärer, livsmedelsbutik, för- och grundskola och vårdcentral.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

ENTRÈPLAN

Entré genom tillbyggd farstu, där det finns plats för att hänga av sig kläder och även för ett matbord. Därefter når vi ett stort kök med trappor både till övre plan och källaren. Från köket nås både ett matrum och en stor matsal. Från dessa nås i sin tur ett vardagsrum med kakelugn. Takhöjden är genomgående tilltagen och mellan sällskapsrummen finns bevarade inbyggda skjutdörrar. Vidare når vi en stor hall med en gästtoalett och en större trappa upp till övre plan. Under trappan finns förråd. Utgång på gaveln.

UTRUSTNING:
Kök med spishäll (induktion, 90 cm), fläkt, kombinerad kyl/frys, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn och diskmaskin.

Gästtoalett med toalett och handfat.

ÖVRE PLAN

Den större trappan upp till övre hall med garderobsvägg. Totalt finns på övre plan tre rymliga sovrum, varav ett har utgång till balkong och ett har en klädkammare. Vi finner även ett generöst tilltaget badrum med spännande duschhörna. I en ytterligare övre hall finns trappa ner till köket och även trappa upp till den inredda vinden.

UTRUSTNING:
Badrum duschhörna, dubbla handfat, tre handdukstorkar, toalett och pax-fläkt. Golvvärme (elektrisk).

VIND

Vinden består av ett stort rum som är isolerat och väggarna är klädda med vitmålad träpanel. Ett fönster på vardera gaveln och en synlig murstock mitt i rummet. Utrymmet är perfekt som stort förråd, men skulle även kunna inredas som ett spännande gästrum eller rum för barnens lek. Mitt i rummet är det ståhöjd för vuxen.

KÄLLARE

Trappa ner från köket till hall med en extra kyl och två extra frysar. I direkt anslutning till hallen finns ett mindre pannrum, med varmvattenberedare och värmepanna (i detta rum finns en vinkyl som ej ingår i köpet). Sen når vi ett stort sovrum och därefter ytterligare rum att använda som biorum eller sovrum (i detta rum finns två vinkylar som ej ingår i köpet). Ytterligare två stora rum finns, varav ett förråd och en tvättstuga. Förrådet har gott om hyllor och fyra garderober. Intill tvättstugan finns dusch/wc samt en hall med stort kassaskåp (kommer stanna i huset efter försäljningen) och utgång till trädgården.

UTRUSTNING:
Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, avhärdningsfilter för kalk och vask.

Dusch/wc med dusch, handfat och toalett.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Stiby 1:46
Adress
Torggatan 1
Postadress
272 61 Gärsnäs
Område
Gärsnäs
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
200/180 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
8 rum & kök, varav 4–6 sovrum
Tomtarea
815 m²
Pris
4 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1936
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar)
Bjälklag
Gjutet/trä
Grundmur
Betong
Tak
Lertegel (glaserad)
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburen värme från bergvärme, solceller, kakelugn och kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag (PAX-fläkt i våtrum uppe och i källare)
Övriga byggnader
Garagebyggnad om ca 100 kvm och i mycket gott skick! Flera golvbrunnar, två vaskar, förberett för vattenburen värme (men idag värms ytorna med en luft/luft-pump och en kamin). Stor förvaringsvind ovan hela garaget. Putsade väggar, glättad betong på golvet och fönster med spröjs likt boningshuset. Nås via 3 garageportar. Mycket fin byggnad! Vidbyggt finns ett växthus om 18 kvm.

Tomten

Tomten är omgärdad av murar och en häck i avenbok. Fruktträd där ägarna ympat in äppel-, plommon- och päronträd (tre olika sorter på vardera träd). På framsidan står en röd kastanj. I övrigt finner vi hortensia, ginst, rosor, buxbom, fresia, rhododendron, iris, lavendel, kärleksört, typ liljor, stepsalvia, pioner mm. Vi finner både ett jacuzzi-bad och ett växthus (om 18 kvm) finns är vidbyggt på garagebyggnaden.

Bilplats

Infart finns både från Malmövägen och Torggatan. Totalt finns plats för 5-6 bilar. Därtill tre olika garagemöjligheter.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
61 850 kr
Vatten/avlopp
7 700 kr
Renhållning
1 400 kr
Försäkring
5 400 kr
Summa
76 350 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Total årsförbrukning uppgår till 28 600 kWh. Solcellerna ger ca 8 800 kWh per år, varav ca 5 000 kWh används själv och ca 3800 kWh såldes till eOn.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-11-11)
Primärtenergital
101 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 299 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1939
Byggnadsvärde
1 098 000 kr
Markvärde
201 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 1 968 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Ändring Av Dp Stadsplan