Dela på Facebook gratis värdering

Nybyggt fritidshus med mark!

Skillinge, Hävdavägen 16

Boarea
170 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
21 000 m²
Pris
6 900 000 kr

Med havsutsikt på Österlen finner vi denna möjligheternas fastighet! Detta nyproducerade fritidshus har ett fantastiskt läge på Norrekås strax utanför Skillinge fiskeläge! Skyddat, privat och samtidigt fri utsikt över öppna fält. En egen väg leder upp till fastigheten som består av hela 2,1 ha mark! Åker, äng och skog. Boningshuset vetter perfekt mot sydväst, där du som köpare själv kan skapa din trädgårdsoas.

Huset är ritat av Barup & Edström Arkitektkontor och är utformat som en blandning mellan lagårdsbyggnad och boningshus. Vi finner det typiskt skånska i den höga takresningen, putsade väggar och lertegel på taket. Den ståtliga frontespisen påminner om hur man förr tog in höet på loftet. Rumsdispositionen är genomtänkt och ljusinsläppet är magnifikt i båda plan.

Fastighetens mark är idag taxerad som jordbruksmark och kan förvärvas av juridisk person (eftersom fastigheten idag ägs av juridisk person), vilket är väldigt ovanligt.

Närhet till havet, stränder, skog och Skillinge fiskeläge. Promenad- eller joggingmöjligheterna är oändliga med ett nät av grusvägar runt omkring. I Skillinge finns hamnkrog, pizzeria, teater med vinbar, fiskaffär, matbutik, bensinstation, kaféer och små butiker. Skillinge är ett levande samhälle med över 120 företag anslutna till byns företagarförening. Örnahusen har även två välbesökta destinationen i form av gamla bageriet med surdegsbröd och bullar samt restaurang/kafé Jord & Bord med grönsaker från egna gården. En liten cykelpromenad bort börjar kritvita sandstränder.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré till hall med garderobsvägg och trappa till övre plan. Spottar i taket och sober klinker på golvet. Till höger nås garage och tvättstuga med gott om förvaringsutrymmen. Rakt fram finner vi ett sovrum och till vänster öppnar huset upp sig i ett härligt socialt rum bestående av kök, matplats och vardagsrum. I anslutning finns även en rymlig dusch/wc. Utemiljön nås från dörrar i både tvättstuga och sovrum. I kök/matplats/vardagsrum finns tre stora glaspartier med terrassdörrar. Genomgående samma klinker i hela huset.

UTRUSTNING:
Kök med spis, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin.

Dusch/wc med klinker på golv och kaklade/målade väggar. Handfat, wc, dusch, pax-fläkt, spotlights i tak.

Tvättstuga med klinker på golv och målade väggar. Tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

Trappa upp till mycket generöst tilltaget allrum på övre plan. I anslutning finns en toalett och på vardera gavel når vi två rymliga sovrum. Både i allrummets frontespis och i båda sovrummen finns stora glaspartier med dörrar till franska balkonger. Underbar utsikt över öppna fält och i horisonten skymtar havet.

UTRUSTNING:
Toalett med handfat och vägghängd toalett.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hoby 22:7
Adress
Hävdavägen 16
Postadress
27636 Borrby
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Boarea
170 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
5 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
21 000 m²
Pris
6 900 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2019
Fasad
Puts
Stomme
Lecasten
Fönster
3-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Lertegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Golvvärme (el) samt luft/luft-pump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Ventilation
Självdrag + PAX-fläkt i badrum

Tomten

Tomten består av ca 5 700 kvm åkermark, 5 900 kvm ängsmark, 8 000 kvm skogsmark och ca 1 400 kvm mark runt boningshuset. På åkermarken har fram tills nu odlats ett klassiskt växelbruk, men lämnas plöjd/harvad. På ängsmarken har säljaren tidigare planterat vinrankor. Skogsmarken består främst av tall. Marken utanför huset är inte anlagd, utan det är upp till framtida ägare att planera och anlägga efter tycke. Mot Magiska solnedgångar utlovas!

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
19 100 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Väg/samfällighetsavgift
500 kr
Försäkring
3 820 kr
Summa
27 620 kr
(fastighetsavgift/skatt på 5 880 kr tillkommer)

Fastigheten har ännu ej sopkärl. Kostnaden för vatten/avlopp avser endast den fasta kostnaden (ingen förbrukning).

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
588 000 kr
Taxeringsår
2020
Värdeår
2019
Byggnadsvärde
471 000 kr
Markvärde
117 000 kr
Skatt/avgift
5 880 kr
Typkod
325, Hyreshusenhet, lokaler

Pantbrev

Totalt 9 st pantbrev om 2 691 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Vatten, 1181-950.1

Övrigt

Säljaren fick bygglov 2012. Bygglovet avsåg ekonomibyggnad för vinodling, men såg exteriört ut som idag. Byggnaden stod klar 2019. Så sent som 2021-06-29 erhöll ägaren ett beviljat bygglov för ändring av byggnaden, till fritidshus. Båda bygglovsritningarna gjordes av Barup & Edström Arkitektkontor, se bilagda ritningar.

Fastigheten säljs med en s.k. FRISKRIVNINGSKLAUSUL. Detta då fastigheten ägs av ett aktiebolag.

Notera att fastighetens areal inte är exakt angiven. Enligt Lantmäteriets register så uppgår fastighetens areal till 17 360 kvm. Enligt mätning så uppgår fastigheten till ca 2,1 ha mark. Se bilagd kartskiss (med mätning från Lantmäteriets karttjänst). Fråga har ställts till Lantmäteriet gällande arealen.