gratis värdering

Välkommen till Äppelmagasinet!

Rörum, Kullavägen 3

Boarea
149 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 319 m²
Slutpris
5 750 000 kr

Välkommen till Äppelmagasinet!

I Rörum, mjukt inbäddat i lummig grönska och med slingrande grusgångar ligger det gamla äppelmagasinet, som med en varsam hand och med stor respekt för husets historia, konverterats till ett ytterst välplanerat och unikt bostadshus. Här finner vi ett genuint gammalt fruktpackeri med en tidlös arkitektur. Huset har blivit omsorgsfullt ombyggt med kvalitativa val som tegel, lera, sten och trä. Naturliga material som åldras vackert. I största möjliga mån har naturmaterial använts, ex. ekoisolering, lera och perlit, utan att göra avkall på det moderna boendets krav. Hög kvalitet, miljötänk och noga utvalda materialval genomsyrar huset. Ett sunt boende som passar lika bra som bekvämt sommarhus eller permanentboende. Vattenburen värme och på båda plan finns sociala ytor, sovrum och badrum.

Trädgården i söderläge är helt inhägnad och angränsar mot en äppelodling där höns går fritt. Den som drömmer om att odla ekologiska grönsaker kan fortsätta med det i den stora köksträdgården uppbyggd enligt principerna för permakultur. Trädgårdens många rum och medelhavsinspirerade uteplatser binds samman av slingrande grusgångar. Förutom fruktträd och grönsakslanden med bland annat sparris, finns det gott om klassiska växter som rosor, pioner, lavendel, murgröna, blåregn, syrén och formklippt buxbom. Charmigt trädgårdshus som kan användas både som extra uterum eller till förvaring. Trädgårdshuset har äldre spröjsade englasfönster och återvunna enkupiga takpannor.

I direkt anslutning till köket ligger en pergola med vinstockar. De spröjsade glasdörrarna har ersatt de gamla dragdörrarna där traktorn tidigare körde in. Spolplattan, där man förut tvättade äpplen och hallon, finns fortfarande kvar i dag som solterrass.

Omgivande äppelodlingar och kohagar ger en lantlig känsla. Runt knuten finner vi både busshållplats, skola och förskola. Cykelavstånd till Knäbäckshusens fantastiska stränder och promenadavstånd till skogen och Lilla Viks Golfbana. Fina kommunikationer med buss mot norr (Kivik och vidare till Kristianstad) och söder (Simrishamn och vidare till Malmö och Köpenhamn).

Huset uppmärksammades i septembernumret 2021 av Gård & Torp.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/