Dela på Facebook gratis värdering

Välkommen till Äppelmagasinet!

Rörum, Kullavägen 3

Boarea
149 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 319 m²
Pris
5 950 000 kr
Besiktigad

Välkommen till Äppelmagasinet!

I Rörum, mjukt inbäddat i lummig grönska och med slingrande grusgångar ligger det gamla äppelmagasinet, som med en varsam hand och med stor respekt för husets historia, konverterats till ett ytterst välplanerat och unikt bostadshus. Här finner vi ett genuint gammalt fruktpackeri med en tidlös arkitektur. Huset har blivit omsorgsfullt ombyggt med kvalitativa val som tegel, lera, sten och trä. Naturliga material som åldras vackert. I största möjliga mån har naturmaterial använts, ex. ekoisolering, lera och perlit, utan att göra avkall på det moderna boendets krav. Hög kvalitet, miljötänk och noga utvalda materialval genomsyrar huset. Ett sunt boende som passar lika bra som bekvämt sommarhus eller permanentboende. Vattenburen värme och på båda plan finns sociala ytor, sovrum och badrum.

Trädgården i söderläge är helt inhägnad och angränsar mot en äppelodling där höns går fritt. Den som drömmer om att odla ekologiska grönsaker kan fortsätta med det i den stora köksträdgården uppbyggd enligt principerna för permakultur. Trädgårdens många rum och medelhavsinspirerade uteplatser binds samman av slingrande grusgångar. Förutom fruktträd och grönsakslanden med bland annat sparris, finns det gott om klassiska växter som rosor, pioner, lavendel, murgröna, blåregn, syrén och formklippt buxbom. Charmigt trädgårdshus som kan användas både som extra uterum eller till förvaring. Trädgårdshuset har äldre spröjsade englasfönster och återvunna enkupiga takpannor.

I direkt anslutning till köket ligger en pergola med vinstockar. De spröjsade glasdörrarna har ersatt de gamla dragdörrarna där traktorn tidigare körde in. Spolplattan, där man förut tvättade äpplen och hallon, finns fortfarande kvar i dag som solterrass.

Omgivande äppelodlingar och kohagar ger en lantlig känsla. Runt knuten finner vi både busshållplats, skola och förskola. Cykelavstånd till Knäbäckshusens fantastiska stränder och promenadavstånd till skogen och Lilla Viks Golfbana. Fina kommunikationer med buss mot norr (Kivik och vidare till Kristianstad) och söder (Simrishamn och vidare till Malmö och Köpenhamn).

Huset uppmärksammades i septembernumret 2021 av Gård & Torp.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

OVANVÅNING

Välkomnande entré genom smakfull och rustik tillbyggnad, uppförd i glas och massiv ek. På golvet ligger ett återvunnet tegelgolv i fiskbensmönster och en bred trappa leder både till ovanvåningen och till souterrängplan.

Ovanvåningen har en öppen planlösning med högt i tak som ger en känsla av rymd. Två takfönster ger ett bra ljusinsläpp till köket i industriell stil. Köket sträcker sig längs en vägg som på vardera sida flankeras av dubbla terrassdörrar, vilka båda leder ut till uteplats och med pergola. I detta sociala rum ryms även både en matplats och en lounge, med ”Bibliotek” längs ena väggen med platsbyggd bokhylla målad i midnattsblå linoljefärg. Betonggolvet är infärgat med cypriotisk bränd umbra, efterbehandlad med hårdvaxolja och de ursprungliga pelarna har ersatts av nya i douglasgran. Dessa är några av alla detaljer som förstärker husets charm. Stora fönster mot väster där både kor, kvällssol och "Ensamma trädet” hos Mandelmanns syns i blickfånget. Sittvänliga fönsterbrädor.

I anslutning till detta sociala rum finner vi två sovrum bakom skjutdörrar i form av gamla spegeldörrar. Det ena rummet är målat med gul äggoljetempera och det andra har en tapetserad fondvägg ”Fruits” från William Morris och har ett med ett loft. Båda har fönster mot norr. Dessutom nås ett spännande och helkaklat dusch/wc, med öppet upp i nock.

UTRUSTING:
Dusch/wc med Carraramarmor på vägg och golv. Dusch med glasdörrar från INR. WC från Gustavsberg och vägghängt tvättställ från Ballingslöv.

Kök med gasspis från SMEG (90 cm), fläkt (kolfilter) kombinerad kyl och frys från SMEG, diskmaskin och inbyggt vitrinskåp ”Snö” från Asplund.

SOUTERRÄNGPLAN

Äppelmagasinets gamla garage har blivit praktisk boyta i suterräng med ljusinsläpp från två håll. I renoveringen så grävdes hela grunden ut och isolerades med perlit och med vattenburen värme i den nya betongplattan. Här ryms ytterligare två sovrum och ett större sällskapsrum med plats för många. Blivande som gästavdelning? Inbyggd bokhylla målad med äggoljetempera, fasta vägglampor från Bestlite, grått lergolv ytbehandlat med rå linolja ger en mjuk och naturlig känsla. Kalkputsade väggar och råspont i tak och på väggar. Skjutdörrar i samma stil som husets ursprungliga, målade tillsammans med väggarnas råspont i en ekologisk färg. Klädkammare för förvaring och teknikrum med frånluftsvärmepanna och varmvattenberedare. Rymligt och estetiskt tilltalande bad/tvättstuga, med generöst duschutrymme med gott om plats för badkar, om så önskas.

UTRUSTNING:
Badrum skapat 2018 med turkos hexagonklinkers från Stiltje på golv och kakel på väggar. Vägghängt tvättställ och WC. Generöst duschutrymme med gott om plats för badkar. Blandare från Tapwell samt handukstork (elektrisk). Infällda lampor från Flos i väggspegel, hylla i carraramarmor. Tvättmaskin Electrolux (2015) och torktumlare Bosch (2016).

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Rörum 4:25
Adress
Kullavägen 3
Postadress
27295 Simrishamn
Område
Rörum
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
149/16 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljarna
Antal rum
6 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 319 m²
Pris
5 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggnadsår
1954
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glas (isoler), säkerhetsglas där det krävs
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Plåt (galvaniserad)
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Plåt (galvaniserad)
Grund
Källare
Uppvärmning
Vattenburen värme från luftåtervinningspanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renovering
Konvertering från äppelpackeri till boningshus år 2016 (slutbesked finns, se bilagt). Plank och inglasad entré-del uppförd 2019 (slutbesked finns, se bilagt). Under 2018-2019 så inreddes hela souterrängplan.
Övriga byggnader
Gårdshus om ca 7 kvm, som används som trädgårdsförråd. Charmig byggnad med lock/läkt-panel på väggarna, genuin port, lertegel på taket och återvunna spröjsade fönster.

Uteplats

Alldeles underbar uteplats i form av trädäck med härlig pergola där vinrankorna klättrar och tillsammans med vassmattor ger skugga. Därtill fungerar nu den gamla spolplattan som en rejäl uteplats. Trädgården bjuder i övrigt på en mängd fina ytor att vistas på beroende på solläge.

Bilplats

Biluppställningsplats för två bilar finns. Gott om plats för den som vill anlägga större uppställningsplats.

TV- och internetanslutning

Bredband: 4G. Kanalisering finns utdragen från huset till gatan, för den som vill koppla in fiber. .

Driftkostnader

Uppvärmning
20 578 kr
Vatten/avlopp
10 432 kr
Väg/samfällighetsavgift
252 kr
Renhållning
1 739 kr
Försäkring
3 954 kr
Summa
36 955 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Avser permanent boende för barnfamilj.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2021-09-10)
Primärtenergital
87 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 240 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1945
Byggnadsvärde
677 000 kr
Markvärde
563 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 3 450 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Landskapsbildsskydd Vattenskyddsområde
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Rörum GA:18 ändamål: Vägar

Övrigt

Säljarna har nyligen uppdaterat taxeringsuppgifterna gentemot Skatteverket.