Dela på Facebook gratis värdering

Bostad, verksamhetsdel och extra lägenhet!

Glivarp, Glimmingehusvägen 83

Boarea
210 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
2 560 m²
Pris
7 950 000 kr
Besiktigad

Välkommen till denna avstyckade gård på fritt läge och med fantastiska möjligheter! Den milsvida utsikten bjuder både på öppna fält, hav och Glimmingehus, Nordens bäst bevarade medeltida borg. På cykelavstånd når ni Skillinge fiskeläge, med bland annat hamnkrog, teater med vinbar och små butiker.

Gården, som ursprungligen var ett småbruk, restaurerades och utvecklades på 70-talet av konstnären Ulla Viotti. Det var hon som förlängde både boningshuset och verksamhetsdelen med två tillbyggnader och förvandlade den stora logen till en vinterbonad ateljé. Nuvarande ägare, makarna Traub, har under 17 år utvecklat fastigheten till en gastronomisk destination vid namn Traubgården. Walter Traub har en bakgrund som köksmästare på såväl Stallmästargården och L’Escargot som på Leijontornet. Han har belönats med stjärnor i Guide Michelin.

Boningshuset ackompanjeras av en rymlig gästbostad och en matsal med fullt utrustat restaurangkök. Därtill finner ni ytterligare byggnader och ett mycket inbjudande orangeri. Trädgården har många rum avgränsade från varandra med grönska och murar. Utsikten är bedårande. Nu är det dags för nya möjligheter och drömmar att ta vid. Vilka är era? Restaurang, matlagningskurser, kafé, galleri, yoga, rumsuthyrning, festsal, catering...?

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Boningsdel

Entré till en rymlig hall. En smart halvvägg skiljer av mot det nyligen renoverade köket och dess matplats. Till vänster når ni ett stort vardagsrum med öppet upp i nock och ljusinsläpp från tre väderstreck. Rakt från hallen finns ett sovrum med en rymlig klädkammare i direkt anslutning. Tvättstuga och ett helkaklat och fräscht badrum nås från både klädkammaren och köket. I klädkammaren nås källaren via lucka i golvet. I köket finns en inbyggd kamin och en dörr ut till verksamhetsdelens stora festsal.

En trappa upp från vardagsrummet når ni ett allrum med kupor i två väderstreck och en öppen spis. Därtill finns ett sovrum och en toalett. Ni finner också en oisolerat förråd som fungerar som förråd.

Verksamhetsdel

Festsalen rymmer mäktiga mått både i yta och upp i öppen nock. Här finns flera entréer och två olika toaletter, varav en är handikappanpassad. Mot ena gaveln ligger ett mycket välplanerat restaurangkök och tillhörande diskavdelning. Alla tillstånd i termer av brandskydd, utrymningsvägar, tillgänglighet etc, finns för den som önskar driva en likvärdig verksamhet vidare. Men möjligheterna är många för annan verksamhet också!

En trappa upp finns ett härlig rum med öppen lösning med balustrad mot den stora festsalen. Två gavelfönster med milsvid utsikt. Vatten finns uppdraget.

Gästbostad

Gästbostaden är tillgänglig från både festsalen och från trädgården. Här ryms ett stort allrum på markplan och ett lika generöst tilltaget sovrum på övre plan. Då det finns både pentry och dusch/wc, så kan gästbostaden fungera som fristående bostad. Perfekt som generationsboende eller för tonårsbarn. Man skulle även på ett enkelt sätt kunna integrera den med verksamhetsdelen.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Glivarp 1:15
Adress
Glimmingehusvägen 83
Postadress
27656 Hammenhög
Område
Glivarp
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
210/160 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
8 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
2 560 m²
Pris
7 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med mindre källare
Byggnadsår
1927
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas (kopplade bågar) och delvis 3-glas (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Eternit/plåt
Grund
Betong/torpargrund/källare
Uppvärmning
2 st luft/luft-pump., dir. el, två eldst., v.b. i festsal till elpatr.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag och mekanisk frånluft
Renovering
f.d. ägare byggde till både boningshuset och verksamhetsdelen (70 och 80-tal).

Nuvarande ägare har genomfört en rad förbättringar, bl.a. byggt orangeri, skapat festsal/restaurangkök, nytt kök och bad i boningshuset etc. Se detaljer i bilagd frågelista.
Övriga byggnader
Orangeri (ca 18kvm) uppfört 2016. Garage (ca 40 kvm) innehållande en isolerad del om ca 10 kvm. Trädgårdsförråd (ca 15 kvm). Ved- och sopförråd (ca 6 kvm).

Tomten

Härlig uppväxt tomt där olika rum skapas och avgränsas med både växter och murar. Underbar uteplats med marktegel, vita murar och milsvid utsikt. Orangeri. Vi finner allt ifrån uppvuxna träd och häckar till fruktträd och stockrosor.

Bilplats

På egen mark finns utrymme att parkera bil. I dagsläget finns dock parkeringsplatser på arrenderad mark, vilket nästa ägare har möjlighet att överta och ingå nytt arrendeavtal med markägaren.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber ej indraget, men finns i tomtgräns.

Driftkostnader

Uppvärmning
40 000 kr
Renhållning
1 654 kr
Försäkring
7 000 kr
Summa
48 654 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Årlig förbrukning uppgår till 27 000-30 000 kWh. Idag har fastigheten en 35A anslutning (krävs för restaurangen), vilket bör kunna sänkas till 20A eller 25A. Kostnaden för försäkring är en uppskattning (kan ej anges exakt, då nuvarande ägare har försäkring inkluderande verksamhet etc).

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-04-13)
Prestanda
234 kWh/m2/år
Primärtenergital
465 kWh/m2/år
Energiklass
G

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 433 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1953
Byggnadsvärde
1 794 000 kr
Markvärde
639 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Pantbrev

Totalt 9 st pantbrev om 3 450 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Vattenskyddsområde
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 11-SIM-1659/81.1

Övrigt

Den angivna boarean om 210 kvm är fördelad på ca 140 kvm boningshus och ca 70 kvm gästbostad. Den angivna biarean består av ca 150 kvm restaurang och ca 10 kvm källare i boningshuset. Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet.

Diskmaskinen och varmluftsugnen i restaurangköket ingår ej i köpet men kan förvärvas separat för den som önskar.