Dela på Facebook gratis värdering

En riktig dröm på lugnt läge!

Skillinge, Galjonsgatan 20

Boarea
272 m²
Antal rum
11 rum
Tomtarea
3 856 m²
Pris
12 900 000 kr

Strax utanför Skillinge fiskeläge och vid vägens ände finner vi denna Österlendröm! Den lilla grusvägen följer Kvarnby bäck och öppna fält ut till detta alldeles privata paradis. De olika byggnaderna är såväl estetiskt som funktionellt fulländade och skapar tillsammans med den uppväxta och välplanerade trädgården en skyddad och inbjudande gårdsmiljö. Poolen är en extra bonus.

Under senare år har en rad stora förbättringar genomförts på fastigheten. Bostadshuset har både byggts till och genomgått en totalrenovering, där huset bland annat fått ett nytt kök, två nya badrum och hela grunden fått en gjuten modern platta med vattenburen golvvärme. En enhetlig klinker från Höganäs ligger därpå och skapar en sammanhängande och exklusiv känsla. All el och vvs är nytt från denna renovering. Dispositionen är smart med både stora sällskapsrum och mer avskilda privata delar. Ett modernt boende, samtidigt som genuina inslag finns i spröjsade fönster, synliga bjälkar, putsade väggar och härliga eldstäder. Gästhuset har uppförts från grunden och rymmer två likadana lägenheter. Perfekt för gäster, hemmakontor eller kanske för uthyrning. Söderberg & Ask arkitektkontor och samma lokala snickare har använts i samtliga förbättringar. Nytt avlopp är anlagt och fiber har installerats.

Utemiljöerna är fantastiska! Uppväxt och ombonat, genomtänkt och välplanerat. Samtidigt lättskött. I anslutning till bäcken, som rinner längs tomtgränsen, har den kända trädgårdsanläggaren och konstnären Helge Lundström anlagt en damm, som nuvarande ägare har förfinat och vårdat. Ett ståtligt bokträd är majestätiskt placerat mitt på tomten och en ståtlig häck i avenbok skyddar mot västliga vindar. Uteplatser finns i olika väderstreck och den påkostade poolen och det inglasade uterummet är en naturlig samlingsplats.

Visningar

Sön 1 Augusti kl 10:30 - 11:30
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller genom att ringa kontoret 0414-14640.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

BONINGSHUS

Genom en av husets fem olika entréer (den i väster) når vi en hall med garderobsvägg och dusch/wc i direkt anslutning. Från hallen når vi ett rymligt bibliotek, som har en öppen planlösning vidare till ett generöst tilltaget vardagsrum och dessutom har vi kontakt med kök/matsal genom dubbeldörrar. Dessa tre rum har ljusinsläpp från flera väderstreck. Vardagsrummet har dessutom öppet upp i nock, dubbla terrassdörrar mot innergården, magnifik eldstad och trappa med svarta smidesräcken upp till en av två övervåningar. Även biblioteket har dörr i väster mot trädgård. Kök och matsal är ett fantastiskt socialt och ljust rum centralt placerat i huset. Rymden är påtaglig med öppet upp i nock och takfönster som ger extra ljus. Mitt i rummet finns en rund spännande eldstad. Trappa till extra sovrum på övre plan. Från kökets matsal nås ytterligare en fin plats att avnjuta en middag i, nämligen den tillbyggda matsalen i vinkel. Här finner vi stora glaspartier och totalt tre dubbla terrassdörrar som verkligen förbinder huset med utemiljön mot poolområdet. Precis som i det stora vardagsrummet så finns här ett runt fönster uppe i nock. Vidare når vi ett sovrum och en rymlig kombinerad dusch/wc/tvättstuga. Från köket nås även ett master-bed-room, med öppet upp i nock, garderobsvägg och dubbla terrassdörrar. Air-con finns.

Det finns två separata delar på övre plan. Ett sovrum på gaveln i öster nås från trappa i kök/matsal. Detta sovrum har två garderober. Från vardagsrummet nås ett rymligt allrum och ett sovrum med takfönster och ett runt fönster mot kök/matsal.

UTRUSTNING:
Dusch/wc med klinker på golv och klinker/målade väggar. Dusch, handfat, toalett, handdukstork, golvvärme och pax-fläkt (Fresh Intellivent, programmerbara med fuktsensor).

Kök från Smedstorpskök och maskinell utrustning från Husqvarna (2016). Spishäll, fläkt, hel-kyl, hel-frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin och vinkyl (2018).

Dusch/wc/tvättstuga med klinker på golv och klinker/målade väggar. Dusch, handfat, toalett, handdukstork, golvvärme och pax-fläkt (Fresh Intellivent, programmerbara med fuktsensor). Tvättmaskin och torktumlare (båda Bosch, 2017).

GÄSTHUS

Hela gästhuset uppfördes från grunden 2017. Här finner vi två likvärdiga lägenheter, som vardera har hall med garderobsvägg och ett litet kök, helkaklat dusch/wc och ett stort allrum med trappstege upp till ett sovrum. Allrummet har öppet upp i nock och dubbla terrassdörrar till sin egen uteplats. Sovrummet har takfönster. Båda lägenheterna är utrustade med varsin luft/luft-pump för både värme och kyla.

UTRUSTNING:
2 st kök från Smedstorpskök med spishäll och halv-kyl.

2 st dusch/wc med klinker på golv och klinker/målade väggar. Dusch, handfat, toalett, handdukstork, golvvärme (elektrisk) och pax-fläkt (Fresh Intellivent, programmerbara med fuktsensor).

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kvarnby 129:2
Adress
Galjonsgatan 20
Postadress
27636 Borrby
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
272/35 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
11 rum & kök, varav 6 sovrum
Tomtarea
3 856 m²
Pris
12 900 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
Troligen sent 1800-tal
Fasad
Puts
Stomme
Tegel/leca-sten
Fönster
2- och 3-glas (isoler och kopplade bågar)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong/natursten
Tak
Lertegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme med luft/vatten pump / luft/luft-pumpar (gästhus)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten. Enskilt avlopp (FANN IN-DRÄN Biobädd 5, WC + BDT,hög skyddsnivå, 2016)
Ventilation
Självdrag + PAX-fläktar (Fresh Intellivent)
Renovering
Huset var i början av 90-talet ett stort renoveringsobjekt och renoverades/byggdes till i en omfattande restaurering. 1995 byggdes vinkeln med det stora vardagsrummet till och 2008 byggdes huset till med master-bed-room. Under 2015-2016 genomförde nuvarande en ägare en väldigt stor renovering av boningshuset, då hela huset fick en modern gjuten betongplatta. All el och vvs drogs då om. Kök och två våtutrymmen gjordes om helt och samtliga ytskikt gicks igenom. Utbyggnaden med den vinterbonade verandan skapades även i denna renovering. Vattenburen värme installerades (kulvert till gårdshus, vilket också isolerades i tak). Ny avloppsanläggning anlades. Under 2017 byggdes gästhuset från grunden samt poolen. Trädgården och dess stenläggningar skapades. 2018 uppfördes poolhuset och fastigheten fick en pergola och flaggstång. 2019 anslöts fastigheten till fiber. Samtliga renoveringar/tillbyggnader har ritats av samma arkitekt och lokala hantverkare har använts.
Övriga byggnader
Gårdshus med gjuten platta, isolerat tak och murade väggar. Underhållsvärme via direktverkande vattenfyllda radiatorer. Bestående av teknikrum, förråd och ett rum med stort stallfönster och som kan användas som liten verkstad eller ateljé. I teknikrummet finns bl.a. värmepanna och helautomatiskt avhärdningsfilter (för kalk). Som en tillbyggnad finns även en kallförråd i trä. Poolhus/inglasat uterum med två väggar i form av glaspartier. På sidan av detta finns teknikrum för pool, innehållande poolfilter och värmepanna.

Tomten

Underbar utemiljö, med uteplatser i olika väderstreck, pool, stenläggningar, stort bokträd och en damm. Även om trädgården är lättskött så finns här en mängd träd och växter. Fruktträd i form av det äpple, plommon, körsbär samt krikon. Därtill prydnadsträd; havtorn, magnolia, silverpäron och en stor bok. Buskar; en ligusterhäck, blåregn, rosor, lagerhägg, syren, doftschersmin, vindruvor, klematis, pipranka, buxbom mm. Utöver detta finns lavendelhäck samt diverse blommor och buskar runt dammen (amerikanskt älggräs, dagliljor, funkior, daggkåpor, plymspirea, luktpion, bergenia, kransveronika, kaukasisk förgätmigej, iris sibirica, stjärnflocka samt vit echinacea). I väster finns en rejäl avenbokhäck som skydd mot västliga vindar.

Uteplats

Ett antal stora uteplatser i olika väderstreck; runt poolen och på innergården, utanför poolhuset, utanför kök/master-bed-room, utanför respektive lägenhet i gästhuset, pergola nere vid dammen.

Bilplats

Mycket rymlig biluppställningsplats.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
35 442 kr
Vatten/avlopp
5 095 kr
Renhållning
1 739 kr
Försäkring
7 321 kr
Summa
49 597 kr
(fastighetsavgift/skatt på 15 404 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel (totalt 20 377 kWh/år) och uppvärmning av pool. Avser nyttjande som delårsbostad. Under den period säljarna inte varit på fastigheten, så har byggnaderna haft en underhållstemperatur om 16 grader. I driftskostnaden ingår uppvärmning av pool till 27 grader under perioden juni - augusti.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 057 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2017
Byggnadsvärde
3 656 000 kr
Markvärde
1 401 000 kr
Skatt/avgift
15 404 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 3 000 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 1181-474.1