Dela på Facebook gratis värdering

Två vasstakslängor vid Sandhammaren!

Sandhammaren, Ingridvägen 46

Boarea
211 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
24 265 m²
Pris
6 750 000 kr

Välkommen till dessa två vasstakslängor, med promenadavstånd till Sandhammarens kritvita sandstränder! Läget är perfekt, då det är helt privat och lugnt, samtidigt som Sandhammarens naturreservat och dess härliga stränder finns en promenad från fastigheten. Båda husen kan bebos permanent och skulle fungera ypperligt för generationsboende, för uthyrning eller för tillresta gäster. Även gästhuset har tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin!

Här finner vi både en skånelänga anno 1800-tal och ett mycket generöst gästhus, uppfört 2013 och färdigställt 2017. Båda husen har vasstak och tillsammans bildar de en insynsskyddad innergård. Den ursprungliga skånelängan har mycket av det genuina bevarat, såsom spegeldörrar, synliga takbjälkar, spröjsade fönster och eldstad. Historien finns i väggarna, samtidigt som vi finner ett modernt boende, som nuvarande ägare nyttjar för permanent bruk. Huset fick helt nytt vasstak så sent som 2017 och fiber finns anslutet. Gästhuset har ett vattenburet värmesystem, helkaklat duschrum och stora glaspartier mot ett väl tilltaget trädäck. Mycket genomtänkt och påkostat. Nytt kök 2017.

Den härliga tomten som mäter mäktiga 24 265 m² rymmer både ängs- och skogsmark. Du bestämmer själv hur stor del av tomten du vill sköta och vilken del du vill låta växa lite mer fritt. Även förrådet har ett vassbelagt tak.

Visningar

Ons 28 Juli kl 11:00 - 12:00
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller genom att ringa kontoret 0414-14640.
Lör 31 Juli kl 10:30 - 11:30
Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller genom att ringa kontoret 0414-14640.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

BONINGSHUS

Entré till mindre hall med utrymme för att hänga av sig. Till vänster ett stort vardagsrum med öppen spis (renoverad och godkänd murstock samt installerad insatskamin - slutbevis 2018) och fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet nås ytterligare hall med bevarad trappa upp till övre plan och trädgården nås härifrån genom en fin glasad pardörr. I andra delen av huset finns generöst kök med plats för rejält matsalsbord. Här finns även en mycket effektiv pelletskamin (av märket RIKA installerad 2018). Vidare finner vi helkaklat duschrum, gäst-WC och groventré/tvättstuga, med goda förvaringslösningar. Nyrenoverat, bra funktionellt skick och samtidigt med genomgående synliga bjälkar, spröjsade fönster och vitputsade väggar.

Trappa till övre plan. Här finns ett större allrum/hemmakontor med synlig murstock och charmig homeja. Dessutom två gavelsovrum, båda med inbyggda garderober.

UTRUSTNING:
Kök från Smedstorpskök (skapat från grunden 2008) med inbyggnadsugn, spishäll, kombinerad kyl/frys, fläkt och diskmaskin.

Duschrum med klinker på golv och kakel på väggar. Dusch, handfat, WC, handdukstork och golvvärme (elektrisk).

Gästtoalett med klinker på golv och putsade väggar. Handfat, WC och golvvärme (elektrisk).

Tvättstuga/groventré med tvättmaskin och torktumlare.

GÄSTHUS

Entré till hall med trappa till övre plan. Till höger når vi ett alldeles underbart och rymligt allrum, med stora skjutdörrar ut till trädäcket (underhållsfritt kompositmaterial). I anslutning ligger ett mycket smakfullt och helkaklat badrum. Till vänster från entrén når vi ett fullt utrustat kök och plats för matbord.
Trappa upp till övre plan, som idag består av ett stort rum med två takfönster och två gavelfönster. I ursprungliga ritningen finns inritat en vägg, så att både allrum och sovrum skulle rymmas. Trevligt utrymme med massiva plank på golv och synliga takbjälkar i tak.

UTRUSTNING:
Badrum med klinker på golv och kakel på väggar. Dusch, handfat, WC och golvvärme (vattenburen). Tvättmaskin och torktumlare.

Kök med hel-kyl, hel-frys, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hagestad 126:1
Adress
Ingridvägen 46
Postadress
27177 Löderup
Område
Sandhammaren
Kommun
Ystad
Boarea
211 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
24 265 m²
Pris
6 750 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½-plan
Byggnadsår
1800-tal
Fasad
Korsvirke/träpanel
Stomme
Lersten/korsvirke/trä
Fönster
2-glas kopplade/3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten/gjutet
Tak
Vasstak
Grund
Torpargrund/gjutet
Uppvärmning
Vattenburet från bergv. / luft/luft-p., pelletskamin, direktel, kamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, enskilt godkänt avlopp till trekammarbrunn med infiltrationsbädd (anlagd och godkänd 2016).
Ventilation
Självdrag + PAX-fläktar i badrum
Renovering
Det ursprungliga boningshuset genomgick en större renovering 2008, då kök, duschrum, gästtoalett och tvättstuga/groventré skapades mer eller mindre från grunden. Därefter har det förbättrats, bl.a. genom helt nytt vasstak 2017! Det moderna huset uppfördes från grunden och stod klart 2013 och fick sitt kök 2017. Nytt enskilt avlopp anlades 2016. Byte av panel / målning 2019, fönsterrenovering 2021 samt renovering av pardörr 2021. Beställning av nya ytterdörrar i fiskbensparkett plus karmar är gjord och kommer att monteras under augusti månad. Halvdörren/stalldörren kommer att ersättas med en liknande. Se bilagd frågelista för detaljer.
Övriga byggnader
I norra delen av trädgården finns ett sött kallförråd med vasstak och samma träpanel som det nyuppförda gästhuset.

Tomten

Stor tomt om totalt 24 265 m² (friköpt), bestående av en uppväxt och insynsskyddad trädgårdstomt och därutöver ängs- och skogsmark.

Vi finner här en mängd växter;
Rhododendron, Rosor, Pion, Perukbuskar, Anisisop, Lammöron, Höstsilverax, Hallonbuske, Blåbärsbuskar, Björnbärsbuske, Tayberry, Havtornsbuskar, Perovskia, Stenkyndel, Höstanemoner, Solhatt, Lavendel, Hortensia, Blå bolltistel, Iris, Funkia, Litet rödvide, Tulpaner, Allium, Syrén, Stäppsalvia.

Här finns även olika träd, så som Lönn, Fläder, Hagtorn, Ask, Björk, Pil, Ek, Äppelträd, Plommonträd.

Uteplats

Det ursprungliga boningshuset har ett stensatt parti sydöstligt läge och det nybyggda huset har ett generöst trädäck (underhållsfritt) i söderläge. På tomten finns gott om plats att anlägga ytterligare uteplatser.

Bilplats

Anlagd grusparkering på en yta för minst 4 bilar, men gott om plats för att ställa ytterligare bilar eller uppföra garage.

TV- och internetanslutning

TV: Både via parabol och fiber. Bredband: Fiber (meshsystem installerat).

Driftkostnader

Uppvärmning
24 800 kr
Vatten/avlopp
5 856 kr
Sotning
735 kr
Renhållning
1 000 kr
Försäkring
6 036 kr
Summa
38 427 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. I kostnaden för uppvärmning så är fördelningen 21 400 kr för el, 2 700 kr för ved och 750 kr för pellets. I kostnaden för VA, ingår kostnaden för slamtömning av avlopp och kommunalt vatten. Avser permanent boende för två personer och uthyrt gästhus ca halva året.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-07-13)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 951 000 kr
Taxeringsår
2020
Värdeår
2017
Byggnadsvärde
3 127 000 kr
Markvärde
824 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 9 st pantbrev om 3 742 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Elledning
Avtalsservitut Fiberoptisk Ledning
Planbestämmelser
Områdesbestämmelse
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Elledning, 1286IM-12/12110.1
Last: Avtalsservitut: Fiberoptisk Ledning, D201900515601:1.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ystad Hagestad GA:9, Samfällighet: Ystad Hagestad S:20

Övrigt

Tillträde kan ske tidigast 1 mars 2022. Kontakta mäklaren för mer information.

Det finns två energideklarationer gjorde; en för boningshuset och ett för gästhuset. Båda energideklarationerna finns bilagda - se under fliken dokument.