Dela på Facebook gratis värdering

Med badrocksavstånd till kritvita sandstränder!

Spraggehusen, Oscar Ols väg 6

Boarea
171 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
1 595 m²
Pris
6 950 000 kr

Välkommen till denna oas med badrocksavstånd till Österlens kritvita sandstränder! Härifrån både ser och hör du havet. Den genuina strandvillan är inbäddad i grönska, som ger skydd både mot insyn och vind. Huset uppfördes 1910 som ett undantag till en stor gård i närheten och har sin exteriör intakt än idag. När vinkelbyggnaden uppfördes i mitten av 60-talet så fungerade den till en början som konstnärsateljé.

Huset bjuder på många tilltalande attribut, där havsutsikten givetvis är en. Genuina detaljer så som takmålningar, kamin och synliga takbjälkar. Samtidigt ett modernt hem med platsbyggt kök och omlagda yttertak. Rumsdispositionen är en annan fördel, där vi finner stora sällskapsrum och sovrum på både markplan och ovanvåning. Dessutom finns garage och ett extra litet gästhus.

Trädgården är alldeles fantastiskt prunkande, med såväl schersminbuskar som fruktträd. Uppväxt och insynsskyddad. Vi finner flera härliga uteplatser i olika vädersträck och en stor balkong varifrån havet skymtar mellan träden. Havsvågornas brus konkurrerar under sommaren med fågelsången. Välkommen till detta lilla paradis!

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

ENTRÉPLAN

Entré via veranda till hall med garderober och trappa upp till övre plan. Vi når kök och stort kombinerat badrum/tvättstuga, vilken i sin tur har trappa ner till mindre källare. Köket är mycket rymligt och fullt utrustat. I anslutning når vi en stor matsal med kamin och utgång till baksidans veranda och vidare till trädgården. Matsalen är avlång och ett generöst tilltaget rum, som även skulle kunna rymma en soffgrupp. Vidare når vi ett allrum och ett sovrum. I sovrummet pryds taket av synliga takbjälkar och originalmålningar. Från allrummet nås via en passage, vinkelbyggnaden som rymmer ett väl tilltaget vardagsrum. Både från allrummet och passagen nås trädgården. I allrummet är det delvis öppet upp i nock och här finns även en trappa till denna dels övre plan.

UTRUSTNING:
Kök i massiv ek och med bänkskivor av sten. med spishäll, fläkt, diskmaskin, hel-kyl, hel-frys, inbyggnadsugn och microugn. Golvvärme.

Badrum med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Handfat, bidé, wc, dusch, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. PAX-fläkt.

ÖVRE PLAN

Trappa upp från hallen till ett härligt allrum med garderobsvägg och utgång till rymlig balkong, varifrån havet kan beskådas. Från allrummet nås två sovrum, ett på vardera gaveln. Det ena har två garderober och ett förvaringsutrymme i kattvinden. Det andra har skjutgarderober längs båda snedtakssidorna och en gavelvägg.

Ytterligare ovanvåning finns i tillbyggnaden. Ett härligt rum med stora fönster mot havet. Passande som ateljé, extra tv-rum eller gästboende.

KÄLLARE

Mindre källare nås från badrum/tvättstuga. Här finner vi vattenpump och hydrofor (från brunn och används för trädgårdsbevattning), samt varmvattenberedare. Gjutet bjälklag mot övre plan.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hoby 18:13
Adress
Oscar Ols väg 6
Postadress
27636 Borrby
Område
Spraggehusen
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
171/26 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
8 rum & kök, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
1 595 m²
Pris
6 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggnadsår
1910 & 1965
Fasad
Trä/puts
Stomme
Tegel/trä
Fönster
2-glas kopplade och enstaka 3-glas (isolerkärna)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Galvaniserat stål
Grund
Källare/krypgrund/betong
Uppvärmning
Direktverkande el, kamin.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag + PAX-fläkt i badrum
Renovering
Tillbyggnaden uppfördes 1965 och garaget uppfördes 1976, se bilagda bygglov.

F.d. ägaren bodde i huset permanent och genomförde en rad förbättringar, t.ex. installation av kamin (början av 2000-talet), köket skapades från grunden 2002 inkl. klinker och golvvärme, pappen på gäststugan lades om ca 2010.

Nuvarande ägare har 2010-2020, bl.a. lagt om taken, anlagt ny väg, målat om exteriört och interiört, renoverat/målat samtliga fönster, uppdaterat elen (byte av ledningar, vissa radiatorer, jordfelsbrytare och elskåp), uppdaterat maskinell utrustning (varmvattenberedare, diskmaskin, micro), renoverat duschutrymmet etc.
Övriga byggnader
Garage/förråd, uppfört 1976 (innermått 8 x 4 m), gjuten grund, väggar murade i betonghålsten, tak i korrigerad Onduline (typ av papp-tak). El, vatten och avlopp finns. Garage i normal storlek samt en förrådsdel. Här finns även bastu och dusch, men av enklare slag. Gäststuga (innermått 3 x 3 m), grund och väggar i trä. Tak av papp. El och värme finns. Trädgårdsförråd.

Tomten

Trädgården är sannerligen prunkande. Mot havet domineras trädgården av stora schersminbuskarna och här finns även ett praktfullt gullregnsträd. Rosor av olika slag, vinranka, spaljerade äppelträd, bambu och flera olika dammar. På motsatta sidan av husen finns rosenbuskar, måbärsbuskar, ett körsbärsträd och ett stort robinaträd. På våren finns snödroppar, krokus, gullvivor och vackra vitsippor i trädgården. I trädgården finns även två små dammar.

Morgon- och förmiddagssolen fångas både från den stora balkongen och uteplatsen mot havet. På andra sidan huset, finns en generöst tilltagen uteplats med skyddande mur och platsbyggd grill.

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn finns. Bredband: Via mobilt bredband.

Driftkostnader

Uppvärmning
34 574 kr
Vatten/avlopp
4 800 kr
Väg/samfällighetsavgift
450 kr
Renhållning
1 720 kr
Försäkring
5 900 kr
Summa
47 444 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Kostnaden till vägsamfälligheten varierar, den angivna kostnaden är ett uppskattat genomsnitt.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 377 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
2 409 000 kr
Markvärde
1 968 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 9 st pantbrev om 3 795 400 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 11-IM2-76/6422.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 11-IM2-86/10110.1
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1181-361.2
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Hoby GA:14 ändamål: Vägar. Vägarna i området snöröjes.