gratis värdering

Hus intill naturreservat möllegården sandmarkslandskap

Maglehem, Sockenvägen 63

Boarea
104 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
2 109 m²
Slutpris
4 250 000 kr

Välbevarat hus från 1909 där man bevarat den vackra eterniten, trägolven, kakelugnen, snickrat kök samt stor trädgård. En fröjd för både ögat och själen.

I trädgården finns gamla äppelträd vid uppfarten, körsbärsträd på framsidan och en stor gammal kastanj på baksidan. Och många rosor som även tidigare ägare var känd för i byn, prunkande rabatter med marktäckare på baksidan. Och en stor del av hästhagen på baksidan ingår i fastigheten.


Huset byggdes antingen av snickaren Mårten Persson eller av lantbrukaren Måns Nilsson&hustrun Karna Jeppsdotter f.1830. Måns&Karna tillsammans med ogifta dottern Erna f1870 flyttade till huset som ett undantag, sannolikt är det Karna&Erna på fotot i huset. På 60-talet köpte en anglofil direktör från Djursholm, Erik Olsson huset och satte på fasadplattorna och taket av eternit liksom de blyinfattade fönstren. Nuvarande ägaren har bott i huset sedan 1989.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Joakim Pulkkinen
Joakim Pulkkinen
Ansvarig mäklare
/