gratis värdering

Trivsam villa, en promenad från badstranden

Örnahusen, Övre kustvägen 98

Boarea
110 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
995 m²
Slutpris
5 680 000 kr

Välkommen till Örnahusen på Österlen och denna spännande villa med gästhus! Med fria vidder, bara 700 meter till hav och strand, samt perfekt solläge i trädgården. Samtidigt i ett sammanhang och med både kafé, restaurang och gårdsbutik runt knuten. Gångavstånd till badstranden, strövområden och Skillinge fiskeläge.

Huset har varit Örnahusens Lanthandel under perioden 1948-62. Konsumföreståndare Albin Hansson var under beredskapsåren förlagd vid kusten längs Per-Albin-linjen. Han träffade då en av skolfröknarna på Örnahusen. De gifte sig och köpte tomten och byggde här sin butik. Eftersom lärarinnan hade tjänstebostad i gula längan tvärs över vägen så behövde de inte bygga ett tvåvåningshus med bostad över butiken (som var vanligt enligt Konsums standardritningar). Butiken var sedan i drift till 1962, då murarmästare Knut Andersson lät bygga om affärshuset till bostadshus.

Sedan 2001 har nuvarande ägare satt sin prägel på detta mycket trivsamma och lättskötta hem. Då totalrenoverades huset med bland annat nytt tak, nya fönster och dörrar, ny planlösning, nytt kök och bad, vattenburen värme, kamin, larm och fiberanslutning. Samtidigt är det smakfullt för ögat och den ursprungliga känslan är bevarad. Gästhuset, som en gång i tiden var Örnahusens andelsfrys, har förutom vidunderlig utsikt, både ett litet kök och helkaklat dusch/wc.

Trädgården är lättskött och samtidigt uppvuxen. Utsikten är milsvid från såväl huset och dess trädäck som från trädgården och gästhuset. Havet gör sig påmint i horisonten.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/