Dela på Facebook gratis värdering

Läget, läget, läget.

Vik, Vikarevägen 1

Boarea
240 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
1 500 m²
Pris
8 900 000 kr

Läget, läget, läget. Detta unika boende bjuder på fantastisk havsutsikt, från trädgården, från gästhuset och från bostadens väl tilltagna fönsterpartier. Badmöjligheterna finns vid havet en kort promenad bort, i husets inomhuspool eller från jacuzzi-badet i trädgården.

Boningshuset är såväl estetiskt som funktionellt alldeles underbart. Färgtonerna går i ljusa sobra skalor och havsutsikten är påtaglig från de flesta rummen. Rumsdispositionen är både smart och spännande. I båda plan finns sovrum, allrum med eldstad och badrum. Vi finner en mosaikbeklädd inomhuspool med jet-stream. Därtill tillhörande bastu. Ett fristående och fullt utrustat gästhus kompletterar boningshuset och är perfekt som hemmakontor, för tillresta gäster, tonårsbarn eller för uthyrning.

År 2009 skedde stora förändringar på fastigheten. Gästhuset skapades från grunden med badrum, kök och stort sovloft. Boningshuset fick en putsad fasad (som även målades igen 2018), samtliga våtutrymmen totalrenoverades, nytt kök och nya ytskikt. Vi finner vattenburen värme, fiber och gott om förrådsutrymmen. Även trädgårdens framsida gjordes om detta år.

Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. Vik har även två fina golfbanor vid namn Lilla Vik och Djupadal. I Rörum någon kilometer norrut finns friskolan Sofiaskolan, vars grundidé hämtas ur Waldorfpedagogiken.

Visningar

Lör 3 Juli kl 12:00 - 13:00
Anmäl dig på mäklarens hemsida eller kontakta mäklaren per e-post

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

ENTRÈPLAN

Entré till hall och vi får en omedelbar kontakt med havet genom stora fönsterpartier. I anslutning till hallen finns klädkammare och helkaklad gästtoalett. Vi når därefter ett stort rum som fungerar som kombinerat allrum och matrum. Rummet har två stora glaspartier mot havet och båda glaspartierna har en terrassdörr ut mot en härlig utemiljö. Intill matrumsdelen finns huset kök. I andra delen av rummet finns en ståtligt murad eldstad och trappa upp till övre plan. Dessutom når vi härifrån ett sovrum med ett badrum ensuite, samt pool-avdelningen. Sovrummet har inbyggda garderober och ett handfat. Badrummet har både en jacuzzi och en tvättstapel. Poolområdet är helt underbart med öppet upp i nock och havsutsikt genom stora glaspartier. En riktig murad pool klädd med mosaik och därtill en jet-stråle för den som vill motionssimma. I anslutning finns en helkaklad toalett, samt separat dusch med bastu.

UTRUSTNING:
Gästtoalett med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat och wc.

Badrum med klinker på golv och kakel på väggar. Jacuzzi-badkar, golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, vask och golvvärme. Alldeles utanför rummet finns handfat.

Toalett (vid pool) med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, wc, golvvärme och pax-fläkt.

Dusch (vid pool) med klinker på golv och kakel på väggar. Dusch, handdukstork och pax-fläkt.

Kök med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, hel kyl, hel frys.

ÖVRE PLAN

Trappa upp till ett väldigt generöst vardagsrum med stora glaspartier med utsikt ner över poolen. Både från balkongen och från vardagsrummet har vi en magnifik utsikt över havet och Viks genuina småbåtshamn. Synliga bjälkar och fin eldstad ger karaktär. I anslutning finns en klädkammare, ett helkaklat dusch/wc och ett stort sovrum. Sovrummet har två gavelfönster med havsutsikt och rejält med förvaringsmöjligheter.

UTRUSTNING:
Dusch/wc med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, wc, dusch och golvvärme.

KÄLLARE

Källaren är tillgänglig från trädgården och består av två rum. Ett större förråd och ett teknikrum, där vi finner husets värmesystem, pool-teknik samt mekanisk ventilation till pool-rummet.

GÄSTHUS

Entré till kombinerat kök, allrum och matplats. Utgång till eget trädäck mot havet. Helkaklat dusch/wc i anslutning. Trappa upp till övre plan, där vi finner ett rymligt sovloft med plats för dubbelsäng. Underbar havsutsikt!

UTRUSTNING:
Kök med spisplattor (2 st) och halv kyl.

Dusch/wc med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, wc, dusch, golvvärme och pax-fläkt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Backen 1:12
Adress
Vikarevägen 1
Postadress
27295 Simrishamn
Område
Vik
Kommun
Simrishamn
Boarea
240 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
7 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 500 m²
Pris
8 900 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggnadsår
1979
Fasad
Putsad fasadtegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster (isoler)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Betongpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme från luft/vatten-värmepump, 2 eldstäder (godkända)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag, mekanisk frånluft (pool), pax-fläktar
Övriga byggnader
Sidobyggnad om 8 x 5,5 m, innehållande gästlägenhet och förråd.

Tomten

Tomtarea 1 500 m² (friköpt).

Uteplats

Mycket generöst tilltaget trädäck mot havet. Trädäcket sträcker sig även framför gästhuset. Jacuzzi och gått om utrymmen för olika sittgrupper och solstolar.

Bilplats

Gott om parkeringsmöjligheter. Två parkeringsplatser, som tillsammans rymmer fem bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Via fiber.. Bredband: Fiber..

Driftkostnader

Uppvärmning
38 500 kr
Vatten/avlopp
9 700 kr
Renhållning
2 100 kr
Försäkring
4 980 kr
Summa
55 280 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. NOTERA att boningshuset bebos permanent, att gästhuset har varit permanent uthyrt och att poolen varit uppvärmd (minimi 20 grader). Total årsförbrukning 2020 uppgick till 29 841 kWh. I kostnaden för sophämtning inkluderas extra kärl för trädgårdsavfall.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-19)
Primärtenergital
127 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 036 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1979
Byggnadsvärde
2 449 000 kr
Markvärde
1 587 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 9 st pantbrev om 2 825 000 kr.

Övrigt

Fördelningen av areorna är ca 200 kvm boarea i boningshuset och ca 40 kvm boarea i gästhus. Fördelningen av rym är 5 rum varav 2 sovrum i boningshuset och 2 rum varav 1 sovrum i gästhuset. Areorna bygger på uppskattningar från säljaren och någon formell mätning har inte gjorts. Som spekulant uppmanas du, i det fall du finner det avgörande för köpet, att låta mäta upp byggnaders ytor.