gratis värdering

Avstyckad gård med fritt läge

Hagestad, Handlarevägen 36-16

Boarea
150 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
2 200 m²
Slutpris
5 250 000 kr

Välkommen till öppna landskap på Österlen och denna avstyckade gård. Här är utsikten milsvid över slätten. I söder tornar Backåkras mytiskt böjande kullar upp sig och i väster anar man Kåsehuvud där Ale stenar ligger.

Mangårdsbyggnaden uppfördes 1939, av gårdsägare Cederlund. Att han var från en byggmästarsläkt märks på den ståtliga frontespisen. Den sticker ut och ger gården dess unika karaktär. Här möts både funktionella grundförutsättningar med genuina detaljer. Vi finner vattenburen värme från jordvärme, nyligen anlagt avlopp, fiberanslutning, samt en ommålad fasad. Charmiga detaljer är bevarade, såsom spegeldörrar, kassettstukatur, gyllenlädertapeter och konsthantverk från gården tecknade på väggarna. Dina drömmar tar sin start i en både spännande och stabil byggnad!

Ekonomibyggnader i u-formation skapar tillsammans med boningshuset en skyddad innergård och rymmer loge, stall och garage. Uppförda från 1800-talet och tidigt 1900-tal. Nyligen ommålade fasader. Att nyttjas som förvaring eller varför inte galleri, B&B, gästlägenheter…?

Vi befinner oss på historisk mark. Utgrävningar visar att det funnits boplatser kring Kåsebergaåsen sedan stenåldern och romerska silvermynt präglade under perioden 54 - 211 e.Kr har påträffats. Adelsman Jens Kande donerade 1290 fem gårdar till prästen i Löderups kyrka, vilket tros ha blivit starten på Hagestad radby. Där finner vi idag välbesökta resmål, så som Karl-Fredrik på Eklaholm och Reunion Home. I Löderups by, ca 4 km från gården, finns förskola, skola, livsmedelsbutik och idrottshall. Söder om gården ligger de två naturreservaten Backåkra och Hagestad. Här är naturen hissnande vacker, med en blandning av kritvita sandstränder, skog och de böljande kullarna.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/