gratis värdering

Ståtlig villa med havsutsikt!

Brantevik, Nygatan 20

Boarea
197 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 191 m²
Slutpris
6 600 000 kr

Välkommen till Brantevik på Österlen och denna ståtliga villa med högt läge och havsutsikt! I slutet av 1800-talet och fram till då huset uppfördes 1930, så var Brantevik landets största hemmahamn med över 100 registrerade fartyg. Fiskeläget präglas än idag av denna tid med sina två hamnar och mängder av kaptensvillor. Redare Ingvarsson lät uppföra denna ståndsmässiga bostad och 1965 fungerade huset som församlingshem. Nuvarande ägare förvärvade därefter huset 1998 och har sedan dess bott permanent på Brantevik. Här sitter historien minst sagt i väggarna!

Med en takhöjd på 3 meter och två fungerande kakelugnar är den stora salen husets hjärta. Vi finner genomgående bevarade detaljer så som dörrfoder, lister, parkett- och stengolv, spröjsade fönster etc. Välkomnande hall med grandios trappa och en fin veranda. Hela huset har enorm potential för den som vill förfina och förvalta.

Mycket inbjudande trädgård, med stora gräsytor mot havet i öster (en markbit som säljarna köpte till för ett antal år sedan) och en fin muromgärdad, skyddad innergård i väster. Vi finner ett bevarat brygghus, stenläggningar och en härlig uteplats. Murar och smidesstaket i original. Det prunkar med bl.a. syrén, körsbärsträd, jasminträd, järnek, hassel, idegran och olika rosor.

På Brantevik finns flera krogar och på "Grönet" kan du ta ett dopp eller promenader utmed havet. Anlagd cykelväg finns till Simrishamn, där du finner all tänkbar service.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/