Dela på Facebook gratis värdering

Ölöv, Ölöv 92 & 94

Boarea
130 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
870 m²
Pris
1 495 000 kr

På lantligt och naturskönt läge finner du dessa två samtaxerade fastigheterna och en bostad med stor potential. Byggnaden var ursprungligen 2 separata bostäder, men har sedan en tid tillbaka gjorts om till ett rymligt hem som erbjuder mycket charm och en spännande planlösning.

Till bostaden har du dessutom en insynsskyddad och lummig trädgårdstomt som angränsar till Dybäcksån. Här kan du sitta och njuta av stillheten i sällskap av det porlande vattnet med såväl fisk som kräftor och på de omringande fälten finns rik variation av vilt att beskåda.

Från Ölöv är det endast en kortare biltur till Skånes sydkust med Hörte, Abbekås och Mossbystrand som kända utflyktsmål. Närmsta tågstation finns i Skurup och därifrån når du Malmö C på strax över 30 min.

Varmt välkommen till denna lantliga idyll, där du kan skapa ditt alldeles egna drömboende.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Gustav Göransson
Gustav Göransson
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Du välkomnas in i bostaden till den del som binder samman de båda huskropparna. Ytan är öppen upp i nock och har såväl fönster som dörr ut till trädgården i söder.

Till höger når du en mindre hall varifrån du når både badrum med duschplats, trappa till övre plan samt vidare in i bostadens fullutrustade kök. Köket en härlig lantlig känsla och erbjuder goda arbetsytor, tack vare den L-formade inredningen och extra avlastningsytor på väggen intill. I direkt anslutning, via dubbeldörrar, nås du sedan matrummet som erbjuder ett tilltalande ljusinsläpp och utsikt över trädgårdens varierande grönska. I bostadens västra gavel finner du sedan ett mycket inbjudande vardagsrum som är öppet upp i nock med synliga takbjälkar och har en stämningshöjande eldstad. I rummet finns även en privat uteplats i sydväst som tar dig vidare ut i trädgården.

Till väster om huvudentrén nås ett mindre allrum och intill detta rum hittar du ytterligare ett badrum. Vidare in i den östra huskroppen nås en nedre hall där trappan till en separat ovanvåning finns. I den östra gaveln finns ett rymligt sovrum med fönster i söder och synliga takbjälkar.

Västra längan / Övre plan

På övre plan i den västra längan finns ett rymligt sovrum/arbetsrum i etage. Här erbjuds ett gavelfönster i öst samt ett mindre klädkammare.

Östra längan / Övre plan

På övre plan i den östra längan möts du av en inredningsbar hall. På vardera sida om hallen finns två likvärdiga sovrum med varsitt fönster på gavlarna.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Ölöv 9:2 och Ölöv 9:4
Adress
Ölöv 92 & 94
Postadress
27454 Skivarp
Område
Ölöv
Kommun
Skurup
Boarea
130 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren. Enligt taxeringen är bostaden 65 kvm. Om ytan är av betydelse för köparen bör en uppmätning utföras.
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
870 m²
Pris
1 495 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1909
Fasad
Puts
Stomme
Tegel/trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Plåt/eternit/papp
Grund
Torpargrund/krypgrund
Uppvärmning
Direktverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Enskilt avlopp, infiltration saknas.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
På fastigheten finns en friliggande carport med vidbyggt förråd för trädgårdsredskap och utemöbler.

Tomten

Lummig och kuperad trädgårdstomt som till största del är belägen i söder. Trädgården är helt insynsskyddad och erbjuder en varierande grönska och ett rymligt trädäck som löper längs hela bostadens långsida. På fastighetens södra gräns flyter Dybäcksån förbi och skapar en svårslagen oas.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber finns i tomtgräns.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
542 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
184 000 kr
Markvärde
358 000 kr
Skatt/avgift
4 065 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 1 450 000 kr.