Dela på Facebook gratis värdering

Helrenoverad skånelänga, med fritt och skyddat läge

Borrby tuvor, Sjångsborgsvägen 3

Boarea
250 m²
Antal rum
9 rum
Tomtarea
15 929 m²
Pris
5 950 000 kr
Besiktigad

Välkommen till Österlen och denna helrenoverade skånelänga, med fritt och skyddat läge! Den lilla grusvägen leder ut till detta paradis och dess fantastiska innergård. Alldeles privat innergård med en charmig pergola, som pryds av både vinrankor och blåregn. Utsikt är bedårande över det öppna landskapet och de egna hästhagarna. Kritvit sandstrand och all nödvändig service i Borrby finns en cykeltur bort.

Under åren 2009-2010 skapades denna vinkellänga mer eller mindre från grunden och är nu i mycket gott funktionellt skick. Dispositionen av rum är generös, praktisk och spännande. Huset rymmer flera stora sällskapsrum med härlig rymd, fem sovrum, två helkaklade badrum och gott om förrådsutrymmen. Ägarna värnade i renoveringen om det genuina och vi finner bevarade stallfönster, flera kaminer, putsade väggar, spröjsade fönster och synliga takbjälkar. En mängd glaspartier, kupor och en öppen planlösning ger ett härligt ljus.

Vi finner ängsmark, den egna trädgården och egen större damm. Här finns en mängd uppväxta träd och buskar som skyddar mot vinden. Ängsmarken är idag ett bete för häst och passar perfekt för dig som vill ha hästen hemma över sommarhalvåret. Innergården är otroligt prunkande och har en uteplats med en charmig pergola. Vi finner olika sorters pioner som blommar i omgångar. Lavendel, rosor och buxbom. Här finns även en mängd bär och fruktträd.

Visningar

Sön 11 Oktober kl 14:30 - 15:15
Anmäl dig på här Internet eller genom att skicka e-post till mäklaren.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

MARKPLAN

Entré till rymlig hall med rustikt stengolv, gott om förvaringsmöjligheter och trappa upp till övre plan. Precis som resten av huset så är väggarna putsade. Härifrån når vi ett alldeles fantastiskt allrum med öppet upp i nock, kamin och ljusinsläpp från tre väderstreck. Synliga bjälkar smyckar rummet och ger en fin karaktär. Härlig utsikt över de egna hästhagarna. Rummet ligger i öppen planlösning med köket (spis, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin) och därefter finns en hall med utgång till uteplats och pergola. Vi når även ett helkaklat badrum (handfat, wc, dusch, handdukstork, pax-fläkt och golvvärme), ett mindre förråd och en rymlig tvättstuga (vask och tvättmaskin). I anslutning till tvättstugan finns både teknikrum/pannrum (värmepanna, vattenpump, hydrofor, vattenfilter och kalkavhärdningsfilter) och stort förråd om ca 20 m², vilket även är tillgängligt från utsidan. I den norra längan ryms ytterligare ett generöst allrum och två sovrum. I alla tre rummen finns ett betonggolv med vattenburen golvvärme och synliga bjälkar. Sovrummen har fina stallfönster och allrummet har därtill kamin och utgång till terrassen.

ÖVRE PLAN

Trappa upp till övre hall/allrum med balkongräcke mot allrummet på markplan. Ett takfönster och en kupa ger ett fint ljus i rummet. Genomgående vitlaserade träplank och synliga bjälkar i taket, samt vitmålade golv. En passage leder oss förbi ett helkaklat badrum (handfat, wc, dusch, pax-fläkt och golvvärme) med klädkammare och vidare till stort allrum och tre sovrum. I allrummet finns en kupa på vardera sida rummet. Ett av sovrummen är väldigt rymligt och passande för dubbelsäng samt har kupa med utsikt över landskapet. De andra två sovrummen passar med enkelsäng.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Borrby 7:4
Adress
Sjångsborgsvägen 3
Postadress
27635 Borrby
Område
Borrby tuvor
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
250/20 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
9 rum & kök, varav 5 sovrum
Tomtarea
15 929 m²
Pris
5 950 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2010 (delar från sent 1800-tal
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong (med isolerkärna)/tegel
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong (en del natursten)
Tak
Plåt
Grund
Gjutet (mindre del krypgrund)
Uppvärmning
Dubbla luft/luft-pumpar och två eldstäder (se även under övrigt!)
Vatten/avlopp
Enskilt vatten och installerat filter (Kombifilter KANKDF-44, mot järn/mangan/kalk/svavelväte/humus), rikligt med vatten, vattenprov finns. Enskilt avlopp till trekammarbrunn.
Ventilation
Självdrag (2 st PAX-fläktar i badrum)
Renovering
2009-2010 lät nuvarande ägare en arkitekt rita skånelängan. Den norra längan (f.d. loge) revs helt och byggdes upp från grunden. Längan som vetter mot söder (f.d. boningshus) behölls delvis och totalrenoverades. Allt är nytt från 2010 (badrum övre plan dock 2012) sånär som på några ytterväggar i längan mot söder. Därefter har vattenreningsfilter installerats (2012), pergola (2013) skapats, förråd uppförts (2014), 2 st luft/luft-pumpar installerats (2018 - se under övrigt) och fiberanslutning genomförd (2019). Se mer info i bilagd frågelista.
Övriga byggnader
Ändamålsenligt förråd murat och putsat, innehållande två låsbara förråd och ett öppet vedförråd.

Tomten

Mycket spännande fastighet där merparten består av ängsmark (idag används denna som hästbete), tomt kring huset samt en del som idag är lite mer vildvuxen. Denna senare del har även en damm och de uppväxta träden skyddar fint mot vinden. Samtidigt finns här en potential att utöka dammen och kanske fortsätta anlägga en trädgård.

Uteplats

Stor härlig uteplats, med utsikt över de egna markerna och tillgänglig från både kök och allrum. Här finns även en mycket charmig pergola.

Bilplats

Biluppställningsplats finns för ca 3 bilar. Kan utökas vid behov.

TV- och internetanslutning

TV: Finns, men fiber används. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
22 200 kr
Väg/samfällighetsavgift
60 kr
Renhållning
2 200 kr
Försäkring
8 470 kr
Summa
32 930 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel (nyttjas som fritidshus och vinterhalvåret hålls ca 17 grader). Kostnaden för renhållning består av sophämtning och slamtömning av trekammarbrunn.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 865 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1987
Byggnadsvärde
2 415 000 kr
Markvärde
450 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 19 st pantbrev om 2 698 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 11-IM2-76/8691.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Borrby GA:1 ändamål: Vägar

Övrigt

Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet.

I totalrenoveringen 2009-2010 så fick huset ett vattenburet värmesystem (vattenburen golvvärme) från en luft/vatten-värmepump. Denna gick sönder år 2018 och då valde ägarna att istället installerade 2 luft/luft-pumpar.