Dela på Facebook gratis värdering

Ingelstorp, Österlenvägen 403

Boarea
326 m²
Antal rum
10 rum
Tomtarea
8 733 m²
Pris
6 750 000 kr

På utmärkt läge, fritt beläget mellan kyrkbyarna Ingelstorp och Valleberga, finner du Klockaregården. Fastigheten är en omsorgsfullt och omhändertagen skånegård med tre längor i klassisk tappning. Med anor från 1700-talet erbjuds en tilltalande kombination av ett bekvämt och praktiskt boende med charmiga och bevarade detaljer. Även om gården renoverats och byggts till under årens lopp har aldrig fastighetens karaktär eller estetik kompromissats.

Fastigheten erbjuder två självförsörjande bostäder som omsorgsfullt renoverats och byggts i enhetlig stil. Ledorden varit en lantlig rustik charm med moderna inslag och nödvändigheter. Resultatet är två ombonade bostäder för alla att trivas i. Har du en stor familj, ett socialt liv med många vänner, eller vill du ha möjligheten till ett kombinerat boende med verksamhet så är detta fastigheten för dig. Det finns nämligen ytterligare en friliggande byggnad där möjligheterna är oändliga. Förra ägaren Jahn Teigen, en av Norges mest folkkära artister, nyttjade denna byggnad som en musikstudio.

Till fastigheten erbjuds även en parkliknande trädgård som är avgränsad i olika rum och skapar en stillsam fristad. Mellan huskropparna finns en sagolik kullerstensbelagd innergård i klassisk tappning. Här samspelar rosor, buxbom och lavendel som tillsammans med byggnaderna i bakgrunden bildar den självklara sinnebilden av en svunnen tid.

Varmt välkomna till denna minst sagt unika fastighet!

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Tor Ekström
Tor Ekström
Ansvarig mäklare
/

Norra längan

Den norra längan har anor från sent 1700-tal och har fungerat som en bostad för Ingelstorps och Vallebergas klockare under historien. All charm och historia har bevarats eller återskapats under gångna renoveringar. Att beskåda denna bostad är därför som att kliva tillbaka några århundraden, men med några givna undantag. Planlösningen härstammar även den från en svunnen tid med rum i fil och mängder med detaljer.

Entréplan - Norra längan

Du välkomnas in via huvudentrén och genast möts du av ett patina präglat tegelgolv och ”illan” en gammeldags öppen skorsten. Till höger når du bostadens två potentiella sovrum. Båda är lika i dess utförande, men det första rummet har fönster i både norr och söder samt en sättugn.

Till vänster når du ett allrum, även detta med en sättugn och fönster i två väderstreck. Här finner du dessutom massiva furuplank, synliga bjälkar och mer därtill. Dessa klassiska attribut fortsätter vidare in i bostaden där du finner salen eller vardagsrummet. Här har du dessutom en ombonad känsla med mörka väggar och ett stämningsfullt ljusinsläpp.

Från vardagsrummet nås en vardagsentré där du via en liten blå dörr, når bostadens badrum och angränsande tvättstuga. I den västra gaveln finner du ett matrum och intill ett fullutrustat kök med inredning från Vitaby Snickerier.

Östra längan

Den senast tillkomna byggnaden på fastigheten är den östra längan som uppfördes 1972 och fungerade då som en utställningslokal. Det var först 1993 som byggnaden fick sin nuvarande skepnad och blev en praktisk och välfungerande bostad. Även om byggnaden är relativt modern har många traditionella attribut återskapats för att passa in i miljön.

Entréplan - Östra längan

Du välkomnas in via en pardörr. Hallen ger en utmärkt överblick av vad bostaden erbjuder. Till höger har du en delvis öppen planlösning med kök och ett väl tilltaget vardagsrum och till väster finner du hygienutrymmen med tvättstuga och ett separat helkaklat badrum med golvvärme samt det första av tre sovrum, som denna byggnad har att erbjuda.

Köket har en tilltalande utformning och inbjuder till härlig matlagning för de större middagssällskapen, där du erbjuds såväl goda förvaringsmöjligheter som tilltagna arbetsytor. Dess placering gör också att kontakten mellan sällskapsytan i vardagsrummet avgränsas, men inte utesluts. Vilket gör att du kan underhålla även under matlagningen.

Vidare in i bostaden passerar du trappan till övre plan och en praktisk förvaringsyta under trappen, innan du når det väl tilltagna vardagsrummet. Detta är den givna sällskapsytan med samtliga attribut av en gammal byggnad i modern tappning. Här ges en generös takhöjd, synliga takbjälkar, putsade väggar och ett stämningsfullt ljusinsläpp från tre väderstreck.

Övre plan - Östra längan

Du välkomnas upp till en rymlig över hall som också fungerar som ett allrum eller ett andra vardagsrum. Här ges goda möjligheter att få till en avkopplande yta med svårslagen utsikt via takkuporna över slättlandskapet och den pittoreska innergården. I den södra gaveln finner du bostadens andra sovrum som utrustats med takkupa i öst, fönster i söder samt inbyggd garderob. I den norra gaveln finner du det tredje och sista sovrummet. Detta har takkupor i både öst och väst, rymlig klädkammare samt egen en suite.

Västra längan

Västra längan uppfördes som en ateljé 1945 men har haft många användningsområden efter det. De senaste åren har det fungerat som en musikstudio och kontor. Byggnaden är indelad i två utrymmen där det första är en kontorsdel och intill finns studion som är öppen upp i nock med bred panel av poppel och ett tilltalande tegelgolv. Detta rum har även ett fönsterparti som täcker hela den norra gaveln och ger ett svårslaget tillskott till rummet.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Ingelstorp 2:2
Adress
Österlenvägen 403
Postadress
27175 Glemmingebro
Område
Ingelstorp
Kommun
Ystad
Boarea/biarea
326/70 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren. Arean representerar den sammanlagda boytan för den östra och norra längan. Biytan är studion i väst.
Antal rum
10 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
8 733 m²
Pris
6 750 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1700-tal, 1945 och 1972
Fasad
Puts/Korsvirke
Stomme
Tegel/lersten
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä/gjutet
Grundmur
Gråsten/betong
Tak
Vasstak
Grund
Gjuten & Torpargrund
Uppvärmning
Bergvärme via IVT Greenline HT Plus E17
Vatten/avlopp
Kommunalt V/A
Ventilation
Självdrag

Tomten

Tomten består av en park som restaurerades och delvis nyanlades av Alnarps lantbruksuniversitet 1972. Parken är indelad i olika rum och du finner en härlig blandning av varierande grönska. Almar, kastanjer, lönn och ask samspelar med flertalet buskage och en kullerstensatt innergård. På innergården finns det också lavendelhäck, rosor i den gamla örtagården och buxbomshäckar.

Här finns också en privat trädgård bakom den norra längan. På denna del finns en friliggande förrådsbyggnad om ca 25 m2 och intill en stenlagd uteplats.

TV- och internetanslutning

TV: Parabol. Bredband: ADSL, fiber finns att ansluta.

Energideklaration

Status
Beställd

Pantbrev

Totalt 6 st pantbrev om 4 985 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter last
Last: Officialservitut Vatten Avlopp, 12-ING-293.1

Övrigt

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul. För mer information vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.