Dela på Facebook gratis värdering

Norråkra Gård, uppförd på 1840-talet

Tågarp, Tågarpsvägen 62

Boarea
191 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
2 596 m²
Pris
6 800 000 kr

Välkommen till Norråkra Gård på Österlen! Uppförd på 1840-talet finns den kvar än idag, som en av få äkta fyrlängade gårdar i trakten. Gården har på senare år genomgått en omfattande renovering och är en plats för dig med höga krav på ditt boende. Vi finner bland annat ett påkostat lantkök från Kvänum med fransktillverkad Godinspis. Samtidigt slår historiens vingslag i allt det bevarade och genuina. Kullerstensinnergård, kvastade väggar, synliga takbjälkar, härliga golv i trä och tegel, spröjsade fönster och eldstäder är några av attributen.

Rumsdispositionen är smart med härliga sällskapsutrymmen och ett öppet kök på nedre plan. På övre plan finner vi en privat del med fyra sovrum, stort badrum och ett antal walk-in-closets. Som en del av de f.d. stall- och logbyggnaderna ryms en ateljé/gästrum med eget gym som ett fint komplement till boningshuset.

Utemiljön är alldeles underbar och omgärdas av skyddande träd och buskar. Vi finner stenläggningar, odlingslådor och flera uteplatser i bästa solläge. Därtill ett mycket charmigt och rustikt orangeri med tegelgolv, tillgängligt både från huset och från trädgården.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

MARKPLAN

Entré från kullerstensinnergården till hall och trappa upp till övre plan. Här möts vi av en ljus och sober stil med vitt träinnertak och synliga bjälkar. Gårdens interiör går i samma andra med ljusa färgval, härligt ljusinsläpp, fina materialval, tegelgolv etc. Från hallen kommer vi till husets matrum med fönster mot både gård och trädgård. Vidare når köket som är mycket socialt med en lounge, öppen spis och utgång till trädgårdens uteplatser. Köket som byggdes 2007 är från Kvänum. Vi finner svarta granitskivor, fransktillverkad Godinspis, rejält tilltagen köksö och många andra härliga detaljer, som gör detta rum mycket inbjudande. Från köket nås tvättstuga och teknikrum. Mellan matrummet och köket finns en hall med groventré och ytterligare trappa upp till övre plan. Här finner vi även ett helkaklat badrum. I andra änden av huset finns ett härligt vardagsrum med stor öppen spis och ljusinsläpp från två väderstreck. Mellan detta rum och matrummet finns ett lite rum som är perfekt lämpat som kontor eller läshörna. Här finner vi ett underbart tegelgolv, som flyter ut genom glasdörrar och förbinder detta rum med ett rymligt orangeri. Orangeriet har både golvvärme (elektrisk) och infravärme, vilket förlänger säsongen rejält. Givetvis nås orangeriet även utifrån.

En del av stall- och logbyggnaderna har inretts med en ateljé/kontor med spännande stort fönster mot innergården. I anslutning finns även ett hemmagym. Dessa två utrymmen kan även nyttjas som en fin gästavdelning.

UTRUSTNING:
Kök med spis (både gas- och elplattor, samt grill) med varmluftsugn, spisfläkt, två kylar och två frysar, samt diskmaskin (2016).

Badrum med klinker på golv och kakel på väggar. Dusch, handfat, wc, handdukstork, fläkt och golvvärme (elektrisk).

Tvättstuga med klinker på golv och målade väggar. Bänkskiva i granit. Tvättmaskin (2016) och torktumlare (2016).

ÖVRE PLAN

Trappa från hallen upp till övre plan till hall/korridor med förvaringslösningar. Till vänster finns ett rymligt gavelsovrum och till höger ett mindre sovrum med en kupa (homeja). Vidare når vi ett stort sovrum med ljusinsläpp från två väderstreck. Därefter kommer vi till ett stort badrum som också nås från ett gavelsovrum i andra ändan av huset. Detta sovrum är husets master-bedroom. Detta sovrum nås från en separat trappa och har en inbyggd garderob, ett extra litet rum och en rymlig walk-in-closet.

UTRUSTNING:
Badrum med klinker på golv och panel/kakel på väggar. Badkar, dusch, wc, handfat, fläkt, handdukstork, linneskåp och elektrisk golvvärme.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Karlaby 10:7
Adress
Tågarpsvägen 62
Postadress
27293 Tommarp
Område
Tågarp
Kommun
Simrishamn
Boarea
191 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
2 596 m²
Pris
6 800 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1840-tal
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar/ isolerglas)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Eternit / plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el och två eldstäder
Vatten/avlopp
Enskilt vatten från 9 m djup brunn, Enskilt avlopp till trekammarbrunn (föreläggande finns).
Ventilation
Självdrag
Renovering
1979-1980, 1999-2000 samt 2007 och framåt.
Övriga byggnader
F.d. stall- och logbyggnad om ca 300 kvm med härlig rymd! Därtill ateljé/gästrum med gym om totalt ca 50 kvm.

Tomten

Kullersten på innergården. Utanför gårdsbyggnaderna finns stora gräsytor med skyddande träd och häckar. Anlagd damm och odlingsområde med pallkragar. Flera uteplatser i söderläge.

TV- och internetanslutning

TV: Parabol och fiber. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
35 798 kr
Vatten/avlopp
983 kr
Väg/samfällighetsavgift
100 kr
Renhållning
1 655 kr
Försäkring
6 000 kr
Vägavgift
300 kr
Summa
44 836 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel. Total årlig förbrukning uppgår till 17 624 kWh.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 682 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1945
Byggnadsvärde
1 303 000 kr
Markvärde
379 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 950 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 11-SIM-588/72.1 (avser väg)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Tågarp GA:1

Övrigt

Uppgift angående boarean kan av olika skäl vara felaktig. Den köparen som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför själv låta mäta upp byggnadernas areor.