gratis värdering

Skånelänga med vasstak och utsikt över fria vidder!

Örnahusen, Helgenäsvägen 60

Boarea
160 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
11 710 m²
Slutpris
4 750 000 kr

Helt underbar och genuin skånelänga med vasstak och utsikt över fria vidder! Denna oas har ett helt fritt läge, härlig och uppvuxen trädgård och gångavstånd till havet och Skillinge. Boningshuset är både exteriört och interiört väldigt genuint och välskött. Vi finner förutom vasstak, putsade väggar, spröjsade fönster, synliga takbjälkar, spegeldörrar, golv i tegel/furu och ett antal eldstäder. Fastigheten har bergvärmeanläggning och beboddes nyligen under många år permanent. I trädgården finns ett härligt orangeri, stenlagd och muromgärdad pergola, växthus och fiskdamm. Därtill en mängd träd och växter, såsom magnolia, fruktträd, schersmin, oxel, japanskt körsbärsträd och rhododendron. Även garaget har putsade vita väggar och vasstak.

För dig med intresse för odling, så är en stor del av fastighetens areal om 11 710 kvm åkermark. I dagsläget är denna utarrenderad, men för den som vill så kan den antingen säljas eller nyttjas för eget bruk.

Alldeles i närheten finns närodlade grönsaker, bageri och kafé i form av välrenommerade Jord & Bord och Örnahusens gårdsbutik. Med cykel eller till fots nås havet och omtyckta Tångvägen som tar dig till kritvita stränder eller till Skillinge. I detta levande fiskeläge finner vi förskola, livsmedelsbutik, hamnkrog, pizzeria, flera kaféer, små butiker och en uppskattad teater. Några kilometer inåt landet når vi Borrby, som även har bl.a. skola, närvård, apotek, bank och byggvaruhus.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/