Dela på Facebook gratis värdering

Inbjudande fastighet på attraktivt läge!

Ingelstorps ängar, Tuvebäcksvägen 138-5

Boarea
170 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 268 m²
Pris
4 195 000 kr

Välkommen till denna omhändertagna skånegård som, sedan mitten av 2000-talet, genomgått omfattande renoveringar. Här kombineras en praktisk familjebostad och charm från 1800-talets senare hälft med en idyllisk omgivning.

Bostaden har en tilltalande atmosfär med flertalet sällskapsrum och 4 funktionella sovrum där allt sammanvävs av detaljer som varsamt tagits fram och restaurerats. Köket är hjärtat i bostaden och fick en rejäl uppfräschning 2011 då luckorna lackerades om och en granitskiva installerades. Här finns dessutom en vedspis som både skänker värme och karaktär till rummet. I anslutning finns även goda förvaringsytor med ett rymligt skafferi, väl tilltagen tvättstuga, groventré samt en påbörjad renovering av ytterligare ett badrum.

Till fastigheten finns dessutom dubbelgarage med elektriska portar, en vidbyggd ekonomidel med tillhörande verkstad samt en inbjudande trädgårdstomt med kullerstensbelagd innergård i söder och ett trädäck i norr

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Gustav Göransson
Gustav Göransson
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Du välkomnas in i huvudentrén, via den kullerstensbelagda innergården, belägen mitt på den norra längan. Här möts du av en framtagen tegelvägg, som är ett återkommande inslag i bostaden. I hallen finns även klinker som fortsätter in i köket till höger och goda avhängningsmöjligheter.

Till vänster om hallen nås vardagsrummet som har ett trevligt plankgolv, putsade väggar i en avskalad sandfärg. Rummet har även smyckats med en täljstenskamin, synliga takbjälkar, genomgående fönster i både söder och norr samt en terrassdörr till trädäcket i norr. Här kan du avnjuta kvällssolen och se solen försvinna bakom grannfastigheten och fälten.

Intill vardagsrummet finns två sovrum på vardera sida med enhetliga golv. Det första är något mindre och har blottade tegelväggar samt en fondvägg med vitmålad puts och ett fönster i norr. Det andra sovrummet har putsade väggar i grått, fondvägg i petrolium samt ett fönster i väst. Härifrån nås även pannrummet där jordvärmepannan -19 som förser golvvärme till majoriteten av bostaden, centraldammsugaren och inkommande fiber återfinns.

Vidare in i bostaden nås den västra längan som börjar med en kortare passage där trappan till övre plan och en utgång till innergården finns belägen. Från passagen passeras även bostadens helkaklade badrum som utrustats med badkar, tvättställ med kommod, toalett och handdukstork.

Det sista rummet i den västra längan är ett allrum med klinker, vitputsade väggar med gaveln i skiffersten. Här finns dessutom en stämningshöjande braskamin och fönster i både öst, väst och söder som skänker extra rymd till rummet.

Tillbaka till huvudentrén nås köket till höger. Detta har en hög lantlig känsla med vita fronter, bänkskiva i granit, blottad tegelvägg och en vedspis. Planlösning är praktiskt utformad där skåpinredningens placering maximerar arbetsytan och rummets redan tilltagna yta utökas ytterligare. Utrustningen består av spishäll (Miele), fläkt (Electrolux), kyl och frys (Samsung), ugn, micro och diskmaskin- 19 (Bosch).

Från köket nås den östra gaveln som inreddes 2013 och därmed utökade bostadens yta. Här återfinns en groventré som erbjuder ypperlig förvaring, ett rymligt skafferi samt en väl tilltagen tvättstuga med utgång till trädgården i öst, garderobslösning, arbetsyta med inkluderat tvättställ samt tvättmaskin -20 och torktumlare (Miele). Vid denna yta finns dessutom en påbörjad renovering av ett tilltänkt badrum där golvet är gjutet, väggar uppsatta och VVS-arbetet förberett.

Övre plan

Du välkomnas upp på ovanvåningen av ett enhetligt plankgolv och laserade innertak. I den sydvästra gaveln finner du det största sovrummet med takfönster i öst, ett gavelfönster i söder samt en skjutdörrsgarderob. Vidare in till den nordvästra delen finns bostadens sista sovrum med fönster i väst och en tillhörande klädkammare. Resterande del av utrymmet ovan den norra längan är ett isolerat förråd.

Ekonomidel

Från groventrén finns en utgång till en ekonomidel där bostadsytan kan utökas ytterligare om så önskas. Du möts av en passage som idag fungerar som ett förråd med port till innergården. Härifrån nås också råvinden över den östra längan. Sista utrymmet är en verkstad med gjutet golv, fönster i söder och väst samt utgång i söder.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Ingelstorp 49:58
Adress
Tuvebäcksvägen 138-5
Postadress
271 75 Glemmingebro
Område
Ingelstorps ängar
Kommun
Ystad
Boarea/biarea
170/35 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
6 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 268 m²
Pris
4 195 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1890
Fasad
Puts
Stomme
Lersten/Tegel/Lättbetong
Fönster
2-glasfönster, delvis isoler
Bjälklag
Trä/gjutet
Grundmur
Gråsten/betong
Tak
Plåt
Grund
Betong
Uppvärmning
Jordvärme, 2 konvektiorer samt 3 eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2014
Övrigt
Larm finns installerat

Tomten

Inbjudande trädgårdstomt om 1 268 (kvm) som till största del finns belägen i söder. Här finns växlande grönska och naturliga uteplatser i form av den kullerstensbelagda innergården i söder, där rabatter och blomsterarrangemang skapar en inbjudande miljö. Vid den norra delen finns dessutom ett rymligt trädäck med direktåtkomst från vardagsrummet. Här avnjuts kvällens sista strålar innan den går ner bakom de intilliggande fälten.
På fastigheten finns även ett dubbelgarage med elektriska portar samt en uppfart med plats för ytterligare 2-3 bilar.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fastigheten är ansluten till fiber via Öppet Stadsnät.

Driftkostnader

Uppvärmning
29 000 kr
Vatten/avlopp
8 700 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
6 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
46 100 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Kostnaden för uppvärmning inkluderar även förbrukning av hushållsel

Energideklaration

Status
Utförd (2019-09-25)
Primärtenergital
99 kWh/m2/år
Energiklass
D

El

Elbolag
Eon
Elleverantör
Telge Energi AB
Elförbrukning
21000 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 063 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1979
Byggnadsvärde
1 666 000 kr
Markvärde
397 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 1 800 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Trekammarbrunn Mm, 1286IM-02/27154.1
Förmån: Avtalsservitut: Värmepumpsanläggning, 1286IM-02/27131.1
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ystad Ingelstorp GA:1