Dela på Facebook gratis värdering

Unik fastighet med panoramavy över havet

Skillinge, Byggmästaregatan 4

Boarea
232 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
966 m²
Pris
7 450 000 kr

Från denna unika fastighet, alldeles vid hamnen på Skillinge fiskeläge, kan en panoramavy över havet och Bornholm avnjutas! Unikt tillfälle för dig som söker en problemfri bostad (fritidsändamål eller permanent) och samtidigt möjligheter för att bedriva verksamhet eller ha en fin hyresintäkt. Varför inte nyttja fastigheten som din semesterbostad och samtidigt hyra ut både bostad vid tillfälle och lokalerna kontinuerligt?

På övre plan finner vi en smart planerad lägenhet med tre sovrum, öppen planlösning och en fantastisk balkong. Bostaden har både stort bad och extra gästtoalett. Markplan rymmer ett stort utrymme, med badrum och mindre kök. Stora glaspartier och flera olika ingångar ger stor flexibilitet. Därtill finns en sidobyggnad om 44 m² med stora glaspartier och en egen parkering. Ändamålsenliga biluppställningsplatser. Det är upp till nästa ägare att finplanera trädgård och nyttjandet av byggnaderna.

Ett stenkast från huset finner vi småbåtshamnen, Skillinge Hamnkrog och restaurang Verandan, som serverar vedugnsbakade pizzor. Som ett ombyte från det privata jacuzzi-badet i trädgården finns fiskelägets egen vedeldade bastu en promenad från huset. Skillinge är ett levande samhälle med en vital företagarförening, förskola, livsmedelsbutik, restauranger, butiker och populära Skillinge Teater med sin vinbar.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Interiör

BOTTENPLAN (lokalarea 94 m²):
Idag finns här ett stort rum, där du som framtida ägare (eller den som hyr lokalen) får bestämma exakt hur lokalen ska nyttjas. Lokalen har många ingångar, vilket gör att den kan delas in i flera rum/lokaler, om så önskas. Mitt i lokalen finns ett litet kök och en handikapp-vänlig toalett (handfat, dusch, WC, förberett för tvättstapel, vattenburen golvvärme). Vi finner ett rått betonggolv med vattenburen golvvärme under. Passande precis som det är, men för dig som vill lägga golv så är detta givetvis inga problem.

ÖVRE PLAN (boarea 94 m²):
Via ett snyggt trapphus med trappa i ek, når vi husets övre plan. Här finner vi tre härliga sovrum med spännande fönster i olika storlekar och former, gästtoalett (handfat och WC), stort badrum (handfat, dusch, WC och förberett för tvättstapel, elektrisk golvvärme), tvättstuga/teknikrum (tvättmaskin), samt ett stort öppet rum innehållande vardagsrum, matplats och kök (spis, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd och diskmaskin). Här är det öppet upp i nock och generösa glaspartier mot havet. Från detta rum nås även ett enormt trädäck, format som fören på en båt. Här finns plats för både grill, sittgrupp och matbord.

EXTRA BYGGNAD (lokalarea 44 m²)
Trevlig extra byggnad, perfekt som en uthyrningsbostad. Här finns allt man behöver för att bo, t.om. fullt utrustat kök och tvättmaskin. Passar ypperligt både som kontor, utställningslokal, butik eller bostad. Stora glaspartier ger fint ljus. Vi finner hall, allrum, kombinerad dusch/WC/tvättstuga och sovrum. Egna parkeringsplatser utanför byggnaden.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kvarnby 173:2
Adress
Byggmästaregatan 4
Postadress
27660 Skillinge
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Boarea
232 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
7 rum & kök, varav 4 sovrum
Tomtarea
966 m²
Pris
7 450 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2019
Fasad
Tjärat trä, fibercementplattor
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster (isoler, Velfac)
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenb. värme från luftåtervinningspanna (lilla: luft/luft-pump)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft

Tomten

Gräsytor, trädäck, jacuzzi, asfalterade ytor med parkeringsrutor framför både det stora huset och extra huset.

TV- och internetanslutning

Bredband: Förberett för fiber (från tomtgräns in till el-central), men ej anslutet eller betalt. .

Driftkostnader

Uppvärmning
20 000 kr
Vatten/avlopp
4 500 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
6 600 kr
Summa
32 600 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 540 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel (notera att lokalen på nedre plan och lilla huset idag används året om, medan bostaden på övre plan nyttjas veckovis i olika grad över året). Nuvarande ägare hyr ut samtliga utrymmen, vilket ger en intäkt om ca 350 - 400 000 kr/år.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-04-09)
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 139 000 kr
Taxeringsår
2020
Värdeår
2019
Byggnadsvärde
2 937 000 kr
Markvärde
202 000 kr
Skatt/avgift
9 540 kr
Typkod
321, Hyreshusenhet, bostäder och lokaler

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 4 350 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2012-10-29), Stadsplan (1986-11-12), Tomtindelning (1966-06-16)

Övrigt

Den angivna boarean om ca 232 m² avser övre plan om ca 94 m² boarea, markplans 94 m² lokalarea samt extrahusets 44 m². Ovan angivna areor är lämnade av säljaren, men som spekulant är du medveten om att någon formell uppmätning ej är utförd och har uppmanats att, i det fall antalet kvadratmeter är avgörande för köpet, själv låta mäta upp areorna.