Dela på Facebook gratis värdering

Unik fastighet med panoramavy över havet

Skillinge, Byggmästaregatan 4

Boarea
232 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
966 m²
Pris
5 190 000 kr

Från denna unika fastighet, alldeles vid hamnen på Skillinge fiskeläge, kan en panoramavy över havet och Bornholm avnjutas! Unikt tillfälle för dig som söker en problemfri bostad (fritidsändamål eller permanent) och samtidigt möjligheter för att bedriva verksamhet.

På övre plan finner vi en smart planerad lägenhet med tre sovrum, öppen planlösning och en fantastisk balkong. Markplan rymmer ett stort utrymme, med badrum och mindre kök. Stora glaspartier och flera olika ingångar ger stor flexibilitet. Därtill finns en sidobyggnad om 44 m² med stora glaspartier och en egen parkering. Det är upp till nästa ägare att finplanera trädgård och nyttjandet av byggnaderna.

Ett stenkast från huset finner vi småbåtshamnen, Skillinge Hamnkrog och restaurang Verandan, som serverar vedugnsbakade pizzor. Som ett ombyte från det privata jacuzzi-badet i trädgården finns fiskelägets egen vedeldade bastu en promenad från huset. Skillinge är ett levande samhälle med en vital företagarförening, förskola, livsmedelsbutik, restauranger, butiker och populära Skillinge Teater med sin vinbar.

Detaljplanen som styr byggnationen i området har nyligen uppdaterats, vilket innebär att man får både får bo och verka på fastigheten. Konkret innebär det att arean för bostadsdelen maximalt för utgöra 49% av den totala arealen.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Interiör

BOTTENPLAN (lokalarea 94 m²):
Idag finns här ett stort rum, där du som framtida ägare (eller den som hyr lokalen) får bestämma exakt hur lokalen ska nyttjas. Lokalen har många ingångar, vilket gör att den kan delas in i flera rum/lokaler, om så önskas. Mitt i lokalen finns ett litet kök och en handikapp-vänlig toalett (handfat, dusch, WC, förberett för tvättstapel, vattenburen golvvärme). Vi finner ett rått betonggolv med vattenburen golvvärme under. Passande precis som det är, men för dig som vill lägga golv så är detta givetvis inga problem.

ÖVRE PLAN (boarea 94 m²):
Via ett snyggt trapphus med trappa i ek, når vi husets övre plan. Här finner vi tre härliga sovrum med spännande fönster i olika storlekar och former, gästtoalett (handfat och WC), stort badrum (handfat, dusch, WC och förberett för tvättstapel, elektrisk golvvärme), tvättstuga/teknikrum (tvättmaskin), samt ett stort öppet rum innehållande vardagsrum, matplats och kök (spis, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd och diskmaskin). Här är det öppet upp i nock och generösa glaspartier mot havet. Från detta rum nås även ett enormt trädäck, format som fören på en båt. Här finns plats för både grill, sittgrupp och matbord.

EXTRA BYGGNAD (lokalarea 44 m²)
Fin lokal, perfekt för den lilla verksamheten. Passar ypperligt både som kontor, utställningslokal eller butik. Stora glaspartier ger fint ljus. Vatten och avlopp, samt el är indraget. Möjlighet finns för badrum/WC och kök/pentry.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kvarnby 173:2
Adress
Byggmästaregatan 4
Postadress
27660 Skillinge
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Boarea
232 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
6 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
966 m²
Pris
5 190 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2019
Fasad
Tjärat trä, fibercementplattor
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster (isoler, Velfac)
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen värme från luftåtervinningspanna
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft

Tomten

Grovjobbet är gjort på tomten. Gräsytor, trädäck, jacuzzi, asfalterade ytor med parkeringsrutor framför både det stora huset och extra huset. Finplanering återstår.

TV- och internetanslutning

Bredband: Förberett för fiber (från tomtgräns in till el-central), men ej anslutet eller betalt. .

Driftkostnader

Uppvärmning
9 100 kr
Vatten/avlopp
6 363 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
7 400 kr
Summa
24 363 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel (notera att fastigheten idag används sporadiskt).

Energideklaration

Status
Utförd (2019-04-09)
Energiklass
C

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 4 350 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan (2012-10-29), Stadsplan (1986-11-12), Tomtindelning (1966-06-16)

Övrigt

Den angivna boarean om ca 232 m² avser övre plan om ca 94 m² boarea, markplans 94 m² lokalarea samt extrahusets 44 m² lokalarea. Ovan angivna areor är lämnade av säljaren, men som spekulant är du medveten om att någon formell uppmätning ej är utförd och har uppmanats att, i det fall antalet kvadratmeter är avgörande för köpet, själv låta mäta upp areorna.

Säljaren har ansökt till Skatteverket om uppdatering av taxeringsuppgifter