gratis värdering

Söta länga med en alldeles underbar insynsskyddad trädgård

Borrby, Hörupsvägen 47

Boarea
114 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 130 m²
Slutpris
1 350 000 kr

Välkommen till denna söta länga med en alldeles underbar insynsskyddad trädgård! Huset uppfördes troligen under 1800-talet av någon som arbetade på skvadronchefsbostället (Borrby Kungsgård). Marken tillhörde godset och husägaren hade skyldigheter att utföra dagsverken på gården. Denna skyldighet upphörde när markerna runt 1914 styckades upp. Då hade huset en klassisk bakugn mitt i huset och i trädgården, som användes främst för odling för husbehov, fanns både hönshus och utedass.

På 80- och 90-talet genomgick huset en totalrenovering och fick då inredd ovanvåning, omlagt yttertak och en carport. Vi finner gott om både sällskapsrum och sovrum. En hel del genuina detaljer finns bevarade, så som synliga takbjälkar, lister/dörrfoder, spegeldörrar, kaminer och trägolv. Nu är det åter dags för en ny ägare att ställa iordning huset.

Trädgården, som är perfekt vänd mot solen och helt insynsskyddad, är ett stort plus. Vi finner en damm, ett växthus, ett äldre gårdshus och en buxbomrundel, samt en mängd träd och buskar. Här finns plats att njuta, odla eller kanske uppföra ett gästhus.

Kritvit sandstrand i världsklass finns på 4 km avstånd och nås med cykel på mark- och grusvägar. Borrby är ett samhälle med mycket god service. Här finner vi bl.a. skola, förskola, närsjukvård, apotek, bank, livsmedelsbutik, kaféer, kiosk, pizzerior etc.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/