gratis värdering

Genuint kaptenshus med havsutsikt!

Skillinge, Kaptensgatan 14

Boarea
146 m²
Antal rum
9 rum
Tomtarea
418 m²
Slutpris
5 025 000 kr

Välkommen till Skillinge fiskeläge på Österlen och detta genuina och rymliga (146 + 97 kvm) kaptenshus med högt läge och havsutsikt! Huset uppfördes år 1897 av sjökapten Anders Mårtensson och förvärvades i början av 1900-talet av skeppare Anders Andersson. Just vid denna tid och en bit in på 1900-talet så hade Skillinge en av Sveriges största segelfartygsflottor. Fiskeläget präglas än idag av denna epok med sin hamn, Köpmangården och sin genuina bebyggelse. Anders fru Ida startade senare mjölkaffär i husets källare. Under åren blev Ida mer och mer religiös. 1951 köpte Filadelfiaförsamlingen fastigheten ”för 18 000 kr jämte villkor om undantag”, dvs. Ida fick bo kvar i en del av huset under resten av sin livstid. Dagens vardagsrum skapades då och fungerade som samlingssal.

Historiens vingslag slår sannerligen i detta trevliga hus. Vi finner en mängd genuina detaljer såsom bevarad simrishamnsdörr, spröjsade fönster, spegeldörrar, bakugn, kakelugn och murade öppna spisar. Bostadshuset genomgick 1979 en omfattande renovering och har därefter kontinuerligt vårdats och förbättrats. I början av 2000-talet renoverades kök och bad. Rumsdispositionen är effektiv med sällskapsrum, sovrum och WC i alla tre plan.

I den välskötta och uppväxta trädgården finner vi såväl förrådsbyggnader som egen boule-bana. En stor fördel är även den egna parkeringsplatsen. Fiber-anslutning finns.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/