Dela på Facebook gratis värdering

Härlig gård med havsutsikt!

Skillinge, Möllevångsgatan 33

Boarea
335 m²
Antal rum
9 rum
Tomtarea
2 262 m²
Pris
5 700 000 kr

På höjden strax utanför Skillinge fiskeläge finner vi denna avstyckade gård med härlig utsikt över både fält och hav! Gården genomgick såväl 1997 som 2009 – 2012 omfattande renoveringar och har därefter kontinuerligt förfinats.

Både det funktionella och det estetiska tilltalar. Bekvämligheter som bergvärme och fiber kombineras med det genuina, så som kvastade väggar, spröjsade fönster, synliga takbjälkar och eldstäder.

Även rumsdispositionen är ett stort plus. Här finns stora sällskapsytor, tre badrum, fem sovrum, gott om förvaring och två trappor till övre plan. Därtill flera extra utrymmen i huset och ett stort garage, där nuvarande ägaren även har en butik. Mycket funktionella utrymmen för dig med motorintresse eller en affärsverksamhet.

Trädgården är uppvuxen och vi finner en mängd klassiska växter och stenläggningar. Uteplatser finns i olika väderstreck. En större uteplats med platsbyggd grill och en pergola med vinranka och blåregn. Läget är avskilt och samtidigt finns Skillinge en kort promenad från gården, där vi finner teater, hamnkrog, livsmedelsbutik, förskola och små butiker.

Visningar

Tor 29 Oktober kl 16:00 - 16:45
Anmäl dig på här Internet eller genom att skicka e-post till mäklaren.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

MARKPLAN

Entré till hall med helkaklat badrum i direkt anslutning. Kök med gott om utrymme för stort matbord. I köket finner vi även en genuin vedspis. En av två trappor till övre plan och under trappan finns ett förrådsutrymme med varmvattenberedare. Stort vardagsrum med mycket karaktär. Vi finner en öppen spis, platsbyggda bokhyllor, trägolv och synliga takbjälkar. Vidare når vi ett arbetsrum, ett stort rum "motionsrum" med spiraltrappa till övre plan samt utgång till stort trädäck i västerläge. Duschrum, tvättstuga och före detta smedja med öppen spis, numera ombyggt till gästrum med sovloft. Pannrum och vidare ut till stort garage där en del är inrett till butik/verkstad. Rejäl takhöjd och stora portar. Utrymmet är passande både för bilfantasten och för dig som vill driva någon typ av verksamhet. Dessutom vedförråd, tillgängligt utifrån.

UTRUSTNING:
Ballingslöv kök med klinkergolv. Vitlaserade ek-köksluckor och bänkskivor i massiv ek. Spishäll (induktion), inbyggnadsugn, fläkt, kombinerad kyl/frys med ismaskin, diskmaskin, microugn, inbyggd kolsyrepatron och vedspis.

Tvättstuga med klinkergolv, putsade väggar och målat tak. Vask, tvättmaskin och torktumlare.

Badrum på nedre plan med italienskt klinkergolv med värmeslingor, sandstensplattor på väggar, och takpanel med spotlights. Toalett, bubbelbad, tvättställ, handdukstork och pax-fläkt.

Duschrum på nedre plan med klinkergolv, putsade/klinker på väggar, och takpanel. Dusch, toalett, tvättställ och handdukstork.

ÖVRE PLAN

Stort allrum med takkupa mot havet och ett sovrum på gaveln. Passage med klädkammare samt garderob. Sovrum, som också skulle passa som arbetsrum eller gästrum. Stort gavelsovrum på med rejäl klädkammare. Samtliga sovrum har takkupa mot havet. Mindre hall med trappa ner, helkaklat duschrum och ytterligare ett stort sovrum med klädkammare och kupa mot innergården.

UTRUSTNING:
Duschrum på övre plan med italienskt marmorgolv med värmeslingor, sandstensplattor på väggarna samt målat tak med spotlights. Dusch, wc, dubbel-handfat, handdukstork, golvvärme och fläkt.

Kort fakta

Typ
Avstyckad gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Kvarnby 6:4
Adress
Möllevångsgatan 33
Postadress
27636 Borrby
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Boarea/biarea
335/200 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum
9 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
2 262 m²
Pris
5 700 000 kr utgångspris

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½-plan utan källare
Byggnadsår
Troligen sent 1800-tal
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Fönster
Dubbelkopplade
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Gråsten
Tak
Plåt
Grund
Gråsten / Leca
Uppvärmning
Bergvärme (2009), 3 eldstäder.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, dessutom egen borrad brunn (idag bortkopplat, men både pump och hydrofor finns bevarat). Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Större renovering 1997. F.d. ägare installerade 2009 bergvärme. Nytt kök 2010 och samtidigt ny uteplats, ny automatisk garageport och ny tvättstuga. 2011 nytt duschrum vid tvättstugan. 2012 massivt lutat trägolv på övre plan. Nuvarande ägare har 2016 - 2020 bl.a. dragit in kommunalt avlopp och fiber, iordningställt trädgård med pergola på innergården, byggt butik i delar av garaget, skapat ett nytt sovrum på övre plan, samt bytt ut en hel del maskinell utrustning.

Tomten

Tomtarea 2 262 m² (friköpt). Insynsskyddad tomt med havsutsikt. Syrénhäckar, rododendron, rosor, bärbuskar, rabarber, fruktträd (aprikos, plommon, fikon och äpple, trollhassel), bärbuskar (hallon, röda vinbär och björnbär), häckar, mur samt trädgårdsland.

Uteplats

Uteplats mot väster om ca 35 m², med murad grill. Skyddade uteplatser på innergården, bl.a. pergola och vinstock.

Bilplats

Gott om parkeringsmöjligheter både på gården och i det rymliga garaget. Garaget är isolerat i tak och har murade väggar. Tidigare fanns här ett värmeaggregat, så för den som vill hålla utrymmet uppvärmt skulle en luft/luft-pump kunna installeras. Stark stomme i stål inne byggnaden, med travers i taket.

TV- och internetanslutning

TV: Egen parabol. Dekoder ingår ej. Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
46 000 kr
Vatten/avlopp
4 800 kr
Renhållning
1 800 kr
Försäkring
10 000 kr
Summa
62 600 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Avser permanent boende för 4 personer.

Energideklaration

Status
Utförd (2013-09-12)
Prestanda
64 kWh/m2/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 544 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1953
Byggnadsvärde
1 853 000 kr
Markvärde
691 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 1 st pantbrev om 2 600 000 kr.

Övrigt

Areorna är uppmätt av arkitekt (se bilagt dokument). Uppgift angående boarean kan av olika skäl vara felaktig. Den köparen som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför själv låta mäta upp byggnadernas areor.