Dela på Facebook gratis värdering

Onslunda 244

Boarea
145 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
758 m²
Pris
3 300 000 kr

Längs en slingrande grusväg med fria vyer på vardera sida når du denna vackra gamla Skånegård. Här har ägarparet lagt ner sin själ, inne som ute. Renoveringen påbörjades 2001 och hållit på ända fram till idag. Genuina detaljer har plockats fram och boarean har mer än fördubblats. Materialen är noga utvalda och linoljan har det inte sparats på! Det senaste tillskottet är en helt ny tillbyggd vinkel bestående av helkaklat badrum, relaxavdelning/allrum samt ett loft. Här kan man avnjuta solnedgången med öppningsbart stort glasparti och altanen utanför. Fastigheten har dessutom också nyligen blivit förberett för vattenburet system med delvis golvvärme. Bästa solläget med sol från morgon till kväll! Det är som en skyddad egen liten oas, stänga portarna för att bara få lov att vara en stund.Passar såväl fritids som åretruntboende. Lummig trädgård med flera rum och en blandning av olika sorters träd, buskar och blommor.

Närhet till hela Österlens rika utbud. Underbara havsstränder såsom tex Haväng finns endast 15 min bort med bil. Till god service i Tomelilla är det ca 1 mil.

Detta är en plats att hämta energi på, andas fritt, finna lugn och bara njuta. Nu är det dags för en ny ägare att skapa minnen och älska denna gård. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Anna Scholander Ingelgren
Anna Scholander Ingelgren
Ansvarig mäklare
/
Entré genom vacker rödmålad dörr. Här finns avhängningsmöjligheter samt en platsbyggd bänk. Kök med spis, fläkt, diskmaskin, komb. kyl/frys, kallskafferi. Här är det trevligt att vistas då det är ljusinsläpp från tre väderstreck. Om elen går räddar vedspisen dig, alternativt bara som mysvärme. Träbänkskiva och kaklat ovanför. En liten källare med hydrofor. Bra att förvara frukt och bär här. Håller en jämn temperatur på ca 12-14 grader året om.
Allrum 1 är stort, har ett förberett vattenburet system under grå klinkers. Värmande kamin och inbyggda hyllor är några detaljer.
Allrum 2 är ljust, öppet upp i nock och har stora glaspartier i västläge. Denna delen har också förberett för golvvärme. Trappa upp till loft som är perfekt för tex barn/ungdomar att sova.
Badrum 1: Helkaklat med wc, tvättställ, duschkabin, städskåp med varmvattenberedare. Precis utanför badrummet finns en inbyggd tvättmaskin.
Badrum 2: Helkaklat badrum med wc, tvättställsskåp, dusch. Förberett för golvvärme, värmepanna samt tvättmaskin och torktumlare.
3 rymliga sovrum med plats för dubbelsäng.

Golv: I köket är det sågat tegelgolv blandat med trägolv vid matplatsen. Hela entrén har obehandlad terracottaplatta som är målad med linolja i schackmönster. I allrum 2 och i hall finns terracottaklinker köpta i Indien på Häganäsfabriken. I allrum 1 finns klinker i grå ton. I resten av huset finns det trägolv.

Övergripande synliga spegeldörrar med fina dörrhantag, djupa fönsternischer och synliga bjälkar. Bänken i hallen är platsbyggd och är av massiv ek, likaså diskbänken i köket. Allt smide i köket och utanför huset så som handtagen, låset på porten, hängkroken som håller / låser fast porten är tillverkat av den lokala smeden i Onslunda

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Onslunda 2:44
Adress
Onslunda 244
Postadress
27395 Onslunda
Kommun
Tomelilla
Boarea/biarea
145/25 m²
Areakälla
Area uppgifter enligt säljaren. . Boarea avser användbar golvyta. Boyta enligt taxeringsinformationen: 27 kvm. .
Antal rum
5 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Tomtarea
758 m²
Pris
3 300 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan med oinredd vind
Byggnadsår
1909 (Troligtvis 1800-talet)
Fasad
Korsvirke/trä/panel/puts
Stomme
Korsvirke av ek med fyllning av tegel och lersten
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Eternit/plåt
Grund
Gjutet/torpargrund
Uppvärmning
Se övrigt.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten (borrad brunn ca 90m). Enskilt avlopp (trekammarbrunn med markbädd). Se bifogad information från Miljöförbundet.
Ventilation
Självdrag
Renovering
2001-2020, se separat renoveringslista.
Övriga byggnader
Snickarbod 10.5 kvm Förråd 14.5 kvm med loft ovanför.
Övrigt
Uppvärmning idag: Luft/luft värmepump, oljefyllda elradiatorer, kamin, vedspis. Fastigheten har nyligen blivit förberett för vattenburet system med golvvärme i allrum 1, allrum 2 och det nyrenoverade badrummet.

Tomten

Inramad tomt i form av plank, pilhäck, olika sorters träd, stengärde och buskar. I trädgården finns en del äldre uppvuxna, vackra träd såsom
en blodbok som hjälper säljarna att hålla uppe sina hängmattor. Andra träd som finns är en stor gammal lönn och ett körsbärsträd.
Gammal vacker magnolia som blommar två ggr per säsong. Mycket gammal pion med enormt stora blommor. Utanför planket står två stora rosenbuskar, den ena ger vackra röda rosor.

Det som säljarna själva har planterat är pilhäcken samt syrener som bilar en portal till andra delen av trädgården. Utöver detta en massa ätbart såsom fläder, äpple och plommonträd, havtorn, aroniabär, vinbär, krusbär, vinbär, vinrankor, blåbärsbuske.
Örtagården består utav oregano, timjan, salvia, persilja, gräslök och olika sorters mynta. Utöver detta finns jordgubbar, mängder med smultron.
Utöver detta finns dessutom ett mullbärsträd som ger mängder med underbart goda stora bär.

Hela framsidan av boningshuset pryds av lavendel, denna rabatt är väldigt lättskött då det undertill finns ett markskydd. Lavendel finns även på gaveln till huset.

Flera vackra sorters perenna blommor såsom
kungsliljor, påskliljor, pingstliljor.Uteplats

Stenlagd uteplats framför huset, här är perfekt att vistas under dagen. Vill man få lite skugga finns en pergola som är tillbyggd på gaveln av förrådet, klättrande växter som ger en rumskänsla. Här finns även en grillbänk i betong samt en uppbygd stenmur med plats för lite bommor.
Ett nybyggt trädäck fångar solens sista timmar.


Bilplats

Grusad parkeringsplats med plats för två bilar.

TV- och internetanslutning

TV: Antenn. Bredband: I dagsläget via telefon. Säljarna blev uppringda i våras av fiberbolag och sa att det var på gång att installeras i området. Oklart när det blir..

Driftkostnader

Uppvärmning
9 000 kr
Vatten/avlopp
1 575 kr
Renhållning
1 575 kr
Försäkring
2 400 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
14 550 kr
(fastighetsavgift/skatt på 2 168 kr tillkommer)

Uppvämning är inklusive elkostnad.

Energideklaration

Status
Behövs ej

El

Elbolag
Eon
Elleverantör
Eon
Elförbrukning
3700 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
289 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
134 000 kr
Markvärde
155 000 kr
Skatt/avgift
2 168 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 5 st pantbrev om 665 000 kr.

Övrigt

Takhöjden: Det är som lägst i köket med ca 1.8m till bjälkar och 1.9m till innertaket.

Tillträde

Enligt överenskommelse