gratis värdering

Charmig skånelänga inbäddad i grönska

Norrekås, Hävdavägen 18

Boarea
100 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 708 m²
Slutpris
5 450 000 kr

Välkommen till Österlen och denna charmiga skånelänga, inbäddad i grönska och med havet runt knuten! Norrekås är ett attraktivt område strax utanför Skillinge fiskläge, med närhet till havet, stränder och skog med härliga promenadstigar.

Här drev Per och Betty Andersson ett lantbruk från 1875 fram till 1941. Under dessa år drevs även ett skomakeri på boningshusets ena gavel. Det lilla lantbruket drevs därefter vidare av Paul och Borghild Nilsson. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 1994 och har sedan dess nyttjat huset som fritidshus. Kaminen och vedspisen är originaldetaljer som restaurerats.

I både bostaden och dess gårdshus finns det genuina uttrycket kvar i spröjsade fönster, putsade väggar, söt veranda, synliga bjälkar, kamin och vedeldad köksspis. Under åren 1996 – 2012 genomgick fastigheten en totalrenovering. Grunden grävdes ut och fick en gjuten betongplatta, ytterväggarna isolerades invändigt med uppmurad och putsad vägg, ny el och vvs, nytt kök och bad, nya fönster och dörrar, nytt tak och kupa etc. Även gårdshuset renoverades med delvis nya väggar och nytt tak.

Trädgården är ombonad och insynsskyddad. Vi finner en framsida med vårblommor, gräsytor och häckar av buxbom och syrén. Mot väster skapar gårdshuset och uppvuxna häckar en härlig oas. Här finns äldre stenläggningar och en klassisk ricke-pump. Noteras bör att tomten, som mäter 1 708 kvm, har stor potential för den som vill bygga ut eller skapa sig en större odlad trädgård.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/