gratis värdering

Välkommen till Österlen och ståtliga Hagestad Nygård!

Hagestad, Hagestad Nygård

Boarea
220 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
3 668 m²
Slutpris
5 200 000 kr

Välkommen till Österlen och ståtliga Hagestad Nygård! Dessa unika byggnader uppfördes under åren 1918-1920 i slät minnesbergs-tegel. Mangårdsbyggnaden var påkostad och modern när den byggdes. Med hög fot och med rejäla frontespiser på båda långsidor gavs huset en herrgårdslik gestaltning. Takhöjden är imponerande. Mangårdsbyggnaden flankeras av en ekonomibyggnad på vardera sida, som tillsammans skapar en harmonisk gårdsmiljö. Här sitter historien synnerligen i väggarna.

Byggnaderna har under senare år restaurerats med varsam hand. Originaldetaljer har plockats fram och där det behövts kompletterats med material från samma tidsepok. Vi finner dubbla spegeldörrar, spröjsade fönster med munblåsta glas, trägolv, bevarade lister och dörrfoder. Väggarna pryds av originalmålningar, målade efter franska schabloner, som var populärt vid denna tid. En konservator har anlitats för att ta fram schabloner och definiera färger. För den nya ägaren återstår nu att sätta sin egen prägel.

Här, på Sveriges kanske bördigaste jordar, kan du förverkliga drömmen om Österlen. Läget är privat och med milsvid utsikt mot kullarna vid Hammars Backar vid havet. Sandhammarens kritvita sandstränder nås per cykel. En promenad bort ligger populära Hagestad radby och ett antal spännande destinationer. Njut av inredning eller en fika på Reunion Home & Friends, köp lokalproducerade charkuterier på Södra kompaniet eller besök Karl-Fredrik på Eklaholm.

EN LITEN HISTORISK KRÖNIKA:

Hagestad Nygård byggdes 1918-21 i en tid av gryende optimism efter det första världskriget. Byggherren Esbjörn Persson (1851-1919) tillhörde en släkt som ägt gården och brukat jorden sedan början av 1600-talet (enl uppgift ur Svenska Gods och Gårdar 1944), när Skåne ännu var danskt. LÄS MER I BILAGT DOKUMENT.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/