Dela på Facebook gratis värdering

Gårdsfastighet på helt fritt läge utanför Skillinge fiskeläge!

Skillinge, Holmåkravägen 111

Tomtarea
7 500 m²
Pris
1 800 000 kr

Välkommen till denna gårdsfastighet på helt fritt läge utanför Skillinge fiskeläge! Den fyrlängade gården vid namn Slättåkra, var en gång en klassiskt kringbyggd gård, men ligger nu dessvärre i ruiner. Här finns en helt unik möjlighet för dig som vill skapa din egen drömgård! För dig som vill återbruka, så finns mängder av lertegel från taken och handslagen tegelsten.

Fastighetens läge är unikt - detta då här redan finns en gård. Kommunens inriktning är nämligen numera är neka nybyggnation som inte ligger i sammanhållen bebyggelse. Därtill finns dessutom en allmän nationell inriktning att jordbruksmark inte ska tas i anspråk för nybyggnation.

Omgivningarna är underbara, bland klassiskt öppna landskap och med havet inom promenadavstånd. Inom någon kilometer finns Skillinge fiskeläge, kritvita sandstränder och Örnahusens trevliga butiker och kaféer.

El-anslutning finns. En äldre grävd brunn finns och likaså ett äldre avlopp, som ej längre är godkänt. Vägen från Holmåkravägen till gården ingår i köpet.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Kort fakta

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Hoby 27:5 (under avstyckning) och Hoby 26:2
Adress
Holmåkravägen 111
Postadress
27636 Borrby
Område
Skillinge
Kommun
Simrishamn
Areakälla
Areauppgifter enligt uppskattning
Tomtarea
7 500 m²
Pris
1 800 000 kr Utgångspris

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 102 000 kr
Taxeringsår
2020
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 512 000 kr
Markvärde
590 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Övrigt

Fastigheten är under avstyckning, se bilagd handling. Avstyckningen kommer vinna laga kraft under våren 2024. Äganderätten kan först därefter övergå till dig som köpare, men köpekontrakt kan ingås omgående och eventuella bygglovsansökningar kan göras därefter.

I förvärvet av den blivande gårdsfastigheten ingår även förvärvet av fastigheten Hoby 26:2 om 667 kvm, vilket avser vägen från Holmåkravägen i norr och fram till den blivande gårdsfastigheten. Den blivande gårdsfastigheten kommer ha 20 andelar i Holmåkravägens vägsamfällighet.

Fastigheten säljes med en s.k. FRISKRIVNINGSKLAUSUL, vilket innebär att säljaren friskriver sig från faktiska fel i fastighetens mark eller byggnader. Kontakta fastighetsmäklaren för mer specifik information om vad detta innebär.

Den angivna taxeringsinformationen avser nuvarande taxering, men utan den idag tillhörande åkermarken. Efter avstyckning åsätts ett nytt taxeringsvärde.