gratis värdering

Havsnära

Kivik, Södergatan 34

Tomtarea
765 m²
Slutpris
1 950 000 kr

Trevligt belägen tomt på lugn gata i byns södra del. En kort promenad bort, närmare bestämt ca 300 m befinner du dig vid havet och den charmiga hamnen. Som granne blir bla Tvärpilen som vann årets Arkitekturpris 2021 i Simrishamns kommun. Ta chansen och förverkliga din dröm om att bygga nytt på Österlen! Området omfattas av en generös stadsplan från 1948 (se under dokument för plankarta och planbeskrivning). Det innebär att BÖII gäller för fastigheten enligt plankarta. Planen säger att området är avsedd för bostadsändamål och byggnadshöjden får ej vara högre än 7,6m och vara max 2,5-plan. Minst 3/4 ska lämnas obebyggd av tomten vilket betyder att man för ha en total byggarea på ca 191 kvm.

Kivik är ett av Österlens omtyckta fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Området präglas av äppelodlingar och ett flertal stora aktiviteter utgår från orten, t.ex. Kiviks marknad och äppelmarknaden.
Ett levande samhälle med service året runt. Vi finner skola, förskola, livsmedelsbutik, kafé och bageri, små butiker, fiskaffär, pizzeria, restauranger, grönsaksmarknad och bank. Bra kommunikationsmöjligheter med bussen mellan Kristianstad-Simrishamn. En perfekt bas för att uppleva Österlens alla smultronställen såsom stränder, golfbanor och Stenshuvuds nationalpark.Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Anna Scholander Ingelgren
Anna Scholander Ingelgren
Ansvarig mäklare
/