Dela på Facebook gratis värdering

Havsnära

Kivik, Södergatan 34

Tomtarea
765 m²
Pris
2 500 000 kr

Trevligt belägen tomt på lugn gata i byns södra del. En kort promenad bort, närmare bestämt ca 300 m befinner du dig vid havet och den charmiga hamnen. Som granne blir bla Tvärpilen som vann årets Arkitekturpris 2021 i Simrishamns kommun. Ta chansen och förverkliga din dröm om att bygga nytt på Österlen! Området omfattas av en generös stadsplan från 1948 (se under dokument för plankarta och planbeskrivning). Det innebär att BÖII gäller för fastigheten enligt plankarta. Planen säger att området är avsedd för bostadsändamål och byggnadshöjden får ej vara högre än 7,6m och vara max 2,5-plan. Minst 3/4 ska lämnas obebyggd av tomten vilket betyder att man för ha en total byggarea på ca 191 kvm.

Kivik är ett av Österlens omtyckta fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Området präglas av äppelodlingar och ett flertal stora aktiviteter utgår från orten, t.ex. Kiviks marknad och äppelmarknaden.
Ett levande samhälle med service året runt. Vi finner skola, förskola, livsmedelsbutik, kafé och bageri, små butiker, fiskaffär, pizzeria, restauranger, grönsaksmarknad och bank. Bra kommunikationsmöjligheter med bussen mellan Kristianstad-Simrishamn. En perfekt bas för att uppleva Österlens alla smultronställen såsom stränder, golfbanor och Stenshuvuds nationalpark.Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Anna Scholander Ingelgren
Anna Scholander Ingelgren
Ansvarig mäklare
/

Kort fakta

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Mellby 3:166
Adress
Södergatan 34
Postadress
27730 Kivik
Område
Kivik
Kommun
Simrishamn
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
765 m²
Pris
2 500 000 kr

Övrigt

Det finns möjlighet att ansluta sig till det kommunala nätet för vatten- och avlopp. Likaså finns el och fiber i närhet och kan anslutas. Köparen står för samtliga kostnader förenat med exploatering av fastigheten, t.ex. anslutningsavgifter (el, VA, fiber, tele etc), kostnader för bygglov och själva uppförandet av byggnader, anläggning av mark samt en eventuell utredning av fornlämningar.

I fastighetsutdraget finns inskrivet fornlämning. Innan grannfastigheten (Tvärpilen) skulle bebyggas var man tvungen att göra en arkeologisk utredning. Eventuellt kommer man behöva göra det även på denna tomt. Detta bestäms först när bygglov har inkommit och i vilken omfattning detta isåfall blir.

Då fastigheten nyligen har avstyckats saknar den i dagsläget taxeringsvärde.