gratis värdering

Hästgård med 10 boxar och ridbana ”high tide”

Grevlunda, Sigridslundsvägen 2

Boarea
280 m²
Antal rum
6 rok
Areal
2.6 ha
Pris
0 kr

Välkommen till Österlen och Grevlundas böljande landskap! Här finner vi en underbar hästgård bestående av mangårdsbyggnad, gästlägenhet, beteshagar samt stallar och ridbana (40 x 60 m) ”high tide” av högsta klass. Gården, som ligger ett stenkast från Grevlundagården där Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson driver sin framgångsrika verksamhet, har ett privat läge omgiven av ståtliga träd och en prunkande trädgård.

Mangårdsbyggnaden, uppförd 1890, har över åren genomgått en varsam renovering. Vi finner helkaklade badrum, generöst tilltaget kök, stora sällskapsrum och rymliga sovrum. Gammaldags veranda, synliga takbjälkar, eldstäder, vitsåpade furugolv. Gästlägenheten rymmer tre (!) sovrum, stort vardagsrum/matplats, fullt utrustat kök och helkaklat badrum. Generationsboende, för gäster eller som uthyrningslägenhet...? Både gästlägenhet och stallplatser ger fina intäkter för den som vill. Vattenburen värme från jordvärmeanläggning och fiber.

I stallet finner vi totalt 10 godkända boxar, extra stora vattenkoppar med värme, uppställningsplats, spolspilta med varmt och kallt vatten och stor sadelkammare. Dessutom ett gym och hönshus. 2017/2018 skapades/renoverades stallen och samtidigt anlades en stor belyst ridbana av yppersta klass. Konceptet ”high tide” (”ebb och flod”) håller underlaget perfekt oavsett väderlek. Rast- och beteshagar finns på gårdens 2,6 ha mark. Vi finner även en vedeldad bastu, en liten äppelodling och inte minst en artesisk källa, som föder tre dammar perfekta för kräftodling. Dessa ska tidigare ha använts för odling av rom till slott och adel.

Området med dess kuperade landskap är omtyckt av naturälskare. Utsikten mot Hanöbukten, Haväng och Vitemölla är magnifik. Service och skola finns i både Sankt Olof och Kivik. I området finner vi även en mängd omtyckta kaféer och restauranger. Bussförbindelse finns mot både Simrishamn och Kristianstad.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Anna Scholander Ingelgren
Anna Scholander Ingelgren
Ansvarig mäklare
/