gratis värdering

Rörums strand, Rörumsstrandsvägen 17

Boarea
300 m²
Antal rum
7 rok
Areal
29.9 ha
Pris
17 500 000 kr

Välkommen till Österlen och Skogsdala gård – ett riktigt paradis mitt i naturen! Vägen som leder fram till gården, går över den egna fastigheten, som består av ca 30 hektar skogs-, åker- och ängsmarker. Gården har ett alldeles underbart läge mellan Knäbäckshusens stränder och Rörums pittoreska kyrkby. Helt ogenerat läge och både natur och hav på promenad och cykelavstånd.

Vi finner en mangårdsbyggnad med mycket genuint uttryck och dessutom i gott funktionellt skick. Nuvarande ägare har genomfört en mycket omfattande renovering där huset fått en ny gjuten grund med vattenburen värme, isolerade innerväggar, nytt kök och tre nya badrum etc. I perfekt symmetri flankeras mangårdsbyggnaden av två ekonomibyggnader, uppförda i natursten och handslagen tegel. Därtill finns ett dubbelgarage och ovanpå detsamma ligger ett rymligt och ljust gästhus med stor murad öppen spis, synliga takbjälkar och helkaklat badrum.

Fastigheten gränsar till ett naturreservat och genom de egna ägorna rinner Rörums Norra å. Naturen och trädgården som omgärdar byggnaderna är magisk. Ån stannar till i en stor damm intill trädgården och inbäddad i grönskan finns ett charmigt kvarnhus med vasstak. Omgivet om trolsk skog och en trädgårdsmiljö med en mängd växter, t.ex. rosor, buxbom, forsythia, schersmin, rhododendron, magnolia och kinesisk vattengran. Fågelkvittret, all grönska och det porlande vatten är fullständigt berusande.

Kontakta mäklaren för mer information och för att boka visning.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/