gratis värdering

Välkommen till ”The Ol' Mill” på Österlen!

Tommarp, Spinnerivägen 13

Boarea
230 m²
Antal rum
5 rok
Areal
2.14 ha
Pris
7 800 000 kr

Välkommen till ”The Ol' Mill” på Österlen! Den lilla grusvägen som leder fram till gården flankeras av en allé av träd och Tommarpsån, som flyter genom ägorna. Här slår sannerligen historiens vingslag. Östra Tommarp hette en gång Tumathorp och var på medeltiden en välkänd stad med eget myntverk och kloster. Ån var då farbar med båt. I kung Valdemar den stores privilegiebrev till klostret år 1161 nämns en donation av fem kvarnar i Tommarpsån. Vi är på väg till en av dem.

Vi välkomnas av två pampiga byggnader; en bostadslänga i vinkel och en stall- och logbyggnad. Vinkelbyggnaden innehåller bostad, gästlägenhet, ateljé, ett spännande kvarnhus och en oinredd vind. Grundligt renoverat och med härliga detaljer, så som synliga takbjälkar, spröjsade fönster, spegeldörrar, kakelugn och originalmålningar i taken. Vattenburen värme från både jordvärme och solceller, uppdaterad avloppsanläggning, fiber. Stall- och logbyggnaden mäter ståtliga 36 meter och rymmer alltifrån festlokal med bar, stall för de egna fåren, verkstad och en f.d. kennel. Gården har enorm potential!

Fastighetens mark om 2,1 ha består av mycket bördig mark längs ån. Passande för odling, djurhållning eller att bara njuta av.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/